Har varit på forumet ett tag och läst massor av trådar, så många tappra människor som slåss mot A. Jag har druckit i många år och på slutet har det bara eskalerat, är nu i femtioårsåldern och jag orkar inte varken psykiskt eller fysiskt med mer alkohol. Allt startade vid en svår livskris för ca 20 år sedan, jag var rätt medveten ifrån början att jag drack för att må psykisktbättre i par timmar. Tycker inte Alkohol är så gott. Uppvuxen i en familj där det aldrig fans alkohol och nu sitter man här och är alkis. Startar nu denna tråd så jag kan skriva av mig. Har i dag varit nykter i snart två dagar. Suget kommer och går.

Starkt att ta tag i ditt liv! Jag är nu inne på 10 nyktra dagar och det har hjälpt mig att erkänna mitt missbruk här inne och läsa och andra människor som är i samma situation som jag. Ta hand om dig! kram!

Ågrenskan

Grattis till ditt beslut och dina två dagar. Dom ska du vara stolt över! Har inte själv kommit dit än. Blev mellanöl igår och idag när jag hällt ut mellanölen på förmiddagen så lyckades jag ändå hälla i mig fyra lättöl på två timmar...sjuk är man..så var stolt över dina två dagar som skall bli fler. Jag försöker hitta kraften härinne precis som du och hoppas snart också kunna skriva minst en dag. Kram och kämpa på.

anonym17399

Har klarat fyra dagar och nu kommer den jobbigaste dagen i veckan FREDAG, då man vill belöna sig efter veckans jobb. Ska kämpa på. Jag bor på landet så tar jag mig bara hem och inte går in på systemet och gubben inte Köper hem så går nog fredagen bra i allafall. ?

Restart2017

Klart du kommer till tjugo dagar, du är ju stark och nästan där ?

det har i många år varit min festar dag, min ventildag där jag dricker en massa. Jag intalade mig själv att jag behövde bedövningen och ruset för att orka med mitt liv.

Men nu har jag överlevt två nyktra fredagar så det går ju! :) och jag mår nog lite bättre. Börjar bli lite gladare. Härligt att vakna utan ångest. Jag hejar på dig Disa!

anonym17399

Känner att jag måste ha lite planer för lördagen , fredagskvällen var trist och lång. Jag brukar ju sova vid 20,00 tiden ?. Undra om man vågar åka in till stan utan att slinka in på systemet. Känns som jag skulle kunna fixa det , jag tror jag utmanar mig med en tur till stan?.

Restart2017

Have fun
Åk hem med cola och chips i väskan, eller vad du nu gillar att mumsa på ???

anonym17399

Tack för att du frågade Berra58, det värmer att någon undrar hur det går med en. Det går överförväntan bra, idag iallafall. Jag Har tagit kontakt med en psykolog som jobbar med missbruk, så jag hoppas jag får gå på samtal hos honom. Hoppas det går bra för dig också, nu har vi snart klarat dag 9. ??

Berra58

Jag träffade läkare igår, inte det bästa bemötandet, men fick Antabus. Känt mig låg idag. Bra att du fått kontakt med psykolog. Tror vi behöver nån form av hjälp utifrån för att klara resan.

Ha de gott!

anonym17399

Jag har nu insett att jag behöver hjälp utifrån, har försök själv så många ggr och misslyckats. En gång för många år sedan gick jag till en alkohol läkare men han tog mest bara betalt och kom inte med några råd eller stöd. skrev ut antabus jag betalde 700kr och sedan var det hej då! Så jag är lite bränd på att ta imot hjälp, hoppas denna psykolog har lite engagemang i sitt jobb. Ha en fin dag. ?

anonym17399

Nu är det FREDAG ? och helg, då sätter oron in att jag inte ska klara helgen, jag ska försöka att fokusera och sysselsätta mig så att tankarna inte fastnar på Alkohol. Även spela den inre filmen med allt dumt jag har gjort på fyllan. Kämpa på att där ute. ?

Bedrövadsambo

Återberätta "hela filmen" för oss nu är du snäll! För din skull. Och för alla andra nynyktras skull.

anonym17399

Tänk att man ska vara så stolt för att jag snart har avklarat 14 dagar utan alkohol. Sist jag var A fri en längre tid, var för två år sedan och då i 18 dagar och det pga. resa.
Helgerna är tuffast, denna helg var jag förkyld samt att jag grejade mycket hemma. Allt för att skingra tankarna. Tycker helgerna är tråkiga och långa....... Är ju van att somna kl 20.00. ):

Att återberätta min inre film i skrift som Bedrövadsambo skriver är bra. Just nu tror jag att jag skulle få för mycket ångest, mer än jag kan hantera, så som jag mår just nu.
För mig räcker det att spela upp några frekvenser ur den, typ ankrat i trädgården, Kräks överallt i huset, fylle samtal. mm.

Fylle samtal ringde jag, flitigt, förr. sedan några år tillbaks så gör jag inte det, för det var så fruktansvärt att ta fram mobilen på lördag och söndagsmorgonen och kolla, vem jag har pratat med och hur länge vi har pratat. Samt att en person som jag ofta pratade med konfronterade mig om att jag var full när jag ringde, så skämmigt. Så då slutade jag ringa.

Något som jag nu börjar känna sorg över är ensamheten.....Under alla fylle år, så har jag isolerat mig mer och mer och inte hållit kontakten med vänner och nu sitter jag här ensamen och får starta om på nytt. ha en fin dag alla kämpar.

Berra58

..här med!!!
Känner igen mig i det du skriver.
Ensamheten är jobbig, o kanske största hotet mot oss.

Kram ?

anonym17399

känns så bra att jag faktiskt har lyckats vara alkoholfri i över två veckor. ( två helger) Är faktiskt lite stolt över mig själv. Vardagarna går bättre och bättre tänker inte så mycket på alkohol. Jag jobbar åker sedan till gymmet och när jag kommer hem så är jag trött och går till sängs rätt tidigt. Drömmer dock massor av konstiga drömmar och sover lätt, vaknar ofta. Hoppas det blir bättre. Helgerna är jobbiga långa och tråkiga. Känns som transportsträcka som man bara ska förbi. Tråkigt. Ha en fin dag alla kämpar där ute.