Ligger i dotterns säng för jag står inte ut med min man när han har druckit. Han dricker och struntar i att äta. Blir onykter mitt i veckorna också, trots att han dricker "lättvin" ( 11%) som han själv säger. Blir tjatig, sluddrig, somnar med barnen eller skojar upp dom fast klockan är 22 och de ska upp tidigt. Säger jag till är jag en bitch, och det säger han framför barnen. Konfronterar jag honom om att han är onykter beror det alltid på att han har ätit för dåligt, sovit för dåligt eller är trött.

Har haft grannar/vänner som fått ringa mig för att han ramlat i hemmet när han varit själv med barnen. Vet inte hur många gånger han varit för bakis för att köra bil. Men enligt honom är det mitt fel, jag är ju bitchen.

Min familj har sett hur han blir och vet hur jobbigt jag har det. Hans familj verkar blunda. Nu orkar jag snart inte längre. Borde lämna honom, har redan gett honom ultimatum som inte hjälper. Men är så orolig för hur jag ska klara ekonomin då jag tjänar mycket sämre. Men hur många gånger ska man ge honom en andra chans? Orkar inte längre...

DetGårBättre

Att ställa ultimatum och inte följa upp är sämsta tänkbara. Som att hota barn men inte verkställa. Var går din gräns. Berätta det och fullfölj. Pengar är inte allt!

Eliva43

Hårt men rättvist svar. Handlar nog mest om att jag ska orka ta tag i situationen. Jag vet var min gräns går, men det gör inte situationen lättare. Jag måste orka och våga. Bryta upp från någon man varit tillsammans med i nästan 15 år är inte helt lätt.

Bedrövadsambo

Det är skitsvårt, både praktiskt och känslomässigt. Har du någon i din närhet som kan hjälpa dig? Föräldrar, syskon, goda vänner? Du vet ju innerst inne att det är det enda rätta. När du väl tänkt tanken är det bara en tidsfråga. Små, små steg i taget. Börja kolla upp möjligheten till annat boende tex. Pengar och prylar är bara yta, det är mycket viktigare att du och dina barn mår bra. Kram ❤️