...förstöra en annan tråd. Sisyfos, du skriver bra och jag håller med dig i dina tankar, men VARFÖR är vi orättvisa mot DGB? För att han har problem med sitt drickande? Då ska han behandlas med silkesvantar? Var är balansen då? Ska den "sjuka" ha fri rätt att uttrycka hårda och fördömande ord utan att bli emotsagd, vi anhöriga ska bara svälja och förstå...? Det köper jag inte.

Bra att du bytte tråd!

Det är lätt att helt avfärda nån som är så brysk som DGB, det är det jag menar. Hen har ju en poäng i sitt inlägg, men det är lätt att helt missa den eftersom den framförs på det sätt som den gör. Där ligger orättvisan.
Tycker att man ska försöka undvika att sätta etiketter på människor här, "cynisk och bitter", likväl som DGBs personpåhopp om "klapp på axeln" eller att alla som svarat är dumma i huvudet och att det är därför alkoholisten dricker...

Och nej, jag tycker absolut inte att man ska behandla någon med silkesvantar. Särskilt inte alkoholister, de kan givetvis också behöva en spark i röven. Och den bästa sparken i röven för DGB är kanske just att behöva utveckla sina tankar. Att utveckla varför man blir arg och irriterad och vad man egentligen tycker är problemet, det ger nog mest i alla fall. Både för den som skriver och den som läser. Funkar dock inte alls om man börjar med att sätta etiketter. Och man får kanske ha lite överseende med språken i inläggen och försöka läsa lite mellan raderna.
Och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite intressant den här konflikten mellan alkoholisten och anhöriga. Tror att det finns mycket att lära i den. På båda sidor.

att det är lite intressant med konflikten mellan alkoholister och anhöriga! Konflikten är ju ganska lik den man har på hemmaplan. Den enda man kan styra helt och ha full kontroll över är sig själv och inte ens det alltid! I början när jag var med här på forumet var mitt fokus ”hur ska jag få min särbo att sluta dricka”! Nu har jag vänt fokus till mig själv ”vad kan jag acceptera, var går min gräns, vad vill jag”! Det är lärorikt att dela andras erfarenheter, från ”bägge sidor”, att dela med sig av sina egna upplevelser. Och faktiskt är det lite nyttigt och tankeväckande att bli trampad på tårna ibland. För det gör ju inte ont utan anledning. Sen tycker jag att det är viktigt att vi är ödmjuka inför varandra, man kan även ”trampa andra på tårna” på ett skonsamt sätt! Fokus ska ju va att reflektera, inte idiotförklara!