Hell yes!!
Alldeles för mkt faktiskt. Helgen som var slutade som vanligt med en grotesk fylla på fredagen med diverse pinsamheter, för att sedan ligga bakis på lördagen men samtidigt fylla på med öl för att inte bli för bakis.
Idag har ångesten lagt sig och jag har reflekterat lite över hur mitt senaste år har sett ut. Jag har nog inte varit nykter mer än 2 dagar i stöten, jag har tappat vänner pga fylla, tjejer som visat intresse har stuckit direkt när dom märker hur jag blir, jag har kört bil påverkad, jag har glömt att ge hundarna mat, jag har blivit asfet, jag kan seriöst knappt komma på en positiv sak som hänt senaste året. Däremot skulle jag kunna sitta och skriva på den negativa listan hela dagen.
Jag har fått nog nu, det verkar som att konsekvenstänket äntligen har kommit ifatt mig (och det är inget jag säger för att jag har ångest eller är bakis för det är jag inte idag).
Jag har fina barn, fina djur, älskar natur och träning. Jag ska åka vasaloppet och mitt första mål är att hålla mig nykter tills det är gjort, därefter på obestämd framtid. Men som det känns nu är det bara en tidfråga innan det händer något riktigt tråkigt om jag fortsätter. Jag har inte ens de minsta sug efter alkohol, förbannar mest mig själv att jag inte tagit av mig offerkoftan och dragit upp huvudet ur sanden tidigare detta år.

Igår laddade jag ner appen som visar hur länge man är nykter, när den kommer upp till 3 siffrigt ska jag ta med barnen ut på resturang och fira.
Jag vet att man har sagt många gånger förut under bakfyllans tillstånd att nu är det nog. Men den här gången drar jag i handbromsen på riktigt, och det känns bara befriande, inte ett dugg jobbigt.

Jag kommer att skriva litegrann här till en början, om det blir jobbigt, som en dagbok som jag hoppas kan vara inspirerande för andra.

Trevlig tisdag på er

Slut.nu

Snart en vecka. Beslutet står kvar lika fast som vanligt samtidigt som jag börja tänka över vilka fördelar detta kommer att ge mig. Förmodligen kommer jag spara en del pengar också. Jag har redan fått förfrågningar om aw till helgen eller "ta några öl". Men jag vet att några öl kommer bli ett redlöst supande och nej. Jag är färdig med det. Kämpa på alla och håll huvudet högt!

Bedrövadsambo

Utsätt dig inte för onödiga frestelser! Riktigt bra kämpat. Keep up the good work!

Slut.nu

Så har första veckan passerat, och en vecka kan tyckas rätt kort tid, men det är mycket för att vara mig. Helgen har varit lugn och helt i barnens tecken. Inte en droppe alkohol har jag druckit och viljan är fortfarande lika hög. Något jag la märke till under helgen är att barnen har varit så mycket gladare än vanligt, och vi har fått mycket gjort. Vi har plockat svamp och lagat mat och varit på idrott och haft fredagsmys. Jag har aldrig blivit kraftigt berusad tillsammans med dom men "lullig". Och det begränsar ju såklart en massa saker, vilket jag förstod nu i helgen. Dessutom var jag pigg (nåja skapligt iaf) när dom vaknade imorse och vi åt en riktigt mysig frukost tillsammans. Mina tankar har inte snurrat kring att svänga ner till affärn för att köpa folköl så jag klarar mig för dagen vilket de brukar vara på helger. Men igår åkte dom till sin mamma och jag passade på att tvätta lite kläder och gå ut me hundarna för att somna ganska tidigt. Kan absolut se vinsterna med ett nyktert liv, både på kort och lång sikt.
Vet egentligen inte varför jag skriver men det är skönt.

AlkoDHyperD

Låter bra att du redan fått positiva upplevelser av att vara nykter.
Och skriva om det gör det än mer verkligt för dig själv.
Vet du själv hur dina fallgropar ser ut? Behöver du något för att kunna hålla dig fortsatt nykter?
Om du vacklar, skriv! Om det går bra, skriv då också. För dig själv framför allt
Kram