Jag har gått och väntat på rätt dag att sluta med A. Igen. Idag känns rätt. Jag är så trött på att vara trött, trött på att känna mig sliten. Jag vill vara frisk, pigg, hälsosam, nykter, en bra förebild för mina barn.
Nu vill jag fokusera på allt positivt i livet!

Flera gånger under dagen har jag beslutat mig för att sluta för att i nästa stund tänka mig ett glas vin för att mota ångesten.
Det här med A är svårt - men livsviktigt att faktiskt sluta. Det kommer aldrig att bli lättare än idag. Jag kan aldrig förvänta mig att kunna sluta enkelt. Så idag är rätt.
Inte tänka på alternativ - bara att nu är det slut!
Jag vill vara nykterist. Så som jag önskar att mina barn kommer att förbli. Jag vill vara stolt över mig själv, som mamma, kvinna, människa. Fokus - yoga, jogga, träna, mental hälsa, böcker, naturen, resa, barnen.
Snälla Gud (eller whatever) hjälp mig den här gången! Hjälp mig att förbli nykter!

Jag önskar oss alla en harmonisk natt. Är lite rädd för ångest, svettningar och mardrömmar. Köpte lugnande Valeriana Forte på Apoteket. Hur brukar ni andra motverka ev ångest/sömnsvårigheter?

Mariana

Jag blev medlem idag. Har kommit hem efter 3 veckors resa i sydliga nejder. Drack en flaska vin varje dag och mår inte bra nu. Ser trött och svullen ut i ansiktet, sover dåligt, svettas och har mardrömmar. Har fått Stillnoct utskrivet under några år. Är beroende av medicinen och försöker trappa ner även detta gift. Fick örtmediciner av någon sorts häxdoktor/homeopat och sov hyfsat under resan. Vill rensa kropp och själ, vill dricka måttligt, vill sluta helt; vill mycket, men har misslyckats så många gånger. Skäms för mitt beroende. Har dock börjat cykla igen och ska gå till gymet imorgon. Hoppas att en högre makt ingriper och hjälper mig och andra som kämpar med beroenden.

Btt

Kan möta ditt beroende
Bara du kan bestämma hur mycket eller lite du dricker.
Bara du inga andra makter.
Ta avstånd från häxdoktorer och den typ makter.
Stilnoct är bra i korta perioder men kan vara livsfarlig i kombination med alkohohol man kan bli helt cocobello.
1 flaska vin per dag i tre veckor får inga klockor varesej att stanna eller slå.
Sov på saken och grunna igen över vad ditt problem är och beror på.
Kanske ska du vara här på sidan för att få stöd och hjälp.
Hitta vägledning. Men det du kort beskriv er inte ett alkoholproblem.
Sov gott lycka till

Btt

Är i och för sig ett svårt beroende. Och ger många symtom abstbens och problem vid överdosering. Ett djävla rävgift.
Så inget att nonchalera
Kram

Btt

Är i och för sig ett svårt beroende. Och ger många symtom abstbens och problem vid överdosering. Ett djävla rävgift.
Så inget att nonchalera
Kram

Huuuuu som jag svettades inatt! Vaknade blöt och kall och varm om vartannat. Fick duscha och slänga allt i tvätten. Hoppas det värsta är över - brukar vara första natten. Jag har 30 dagar som mål.
Har massa psykiska och fysiska biverkningar av A. Dags att faktiskt ta det här på allvar! Jag ser fram emot att bli klar i huvud och själ! Känner mig sliten. Målet är att träna, kropp o själ. Bli mig själv igen! Saknar den pigga glada känslan! Rensa rensa rensa! Detox!

Jag har läst 12 steg för hopplösa. Köpte den direkt då den kom ut och läste den på egen hand och gjorde övningarna. Senare har jag också gått igenom Livsstegen i grupp som följer boken. Även min man har gjort det.
Läs den gärna och i så fall den nyare versionen som heter 'Livsstegen - 12 steg till inre hälsa'. Den verkar mer 'tillgänglig'. Ifall du bor i eller i närheten av Stockholm kan du gå till Katarina kyrka och delta i en öppen grupp för att se hur det är. Allt gott / mt

Mariana

Hej Bittebitt och tack för din kommentar. Det är väl så att det varierar hur mycket alkohol man tål. En kvinna bör inte dricka mer än 9 standardglas/vecka. En flaska per dagen överskrider gränsen med råge. Sedan har jag lärt mig att det inte är mängden utan konsekvenserna. Jag mår verkligen dåligt av mitt drickande, sover illa, blir bakis, trött, skäms, ångest, svettas osv. Tilläggas bör att jag är tvungen att äta antidepressiv medicin och vill gärna isolera mig när jag har druckit. Har svårt att träffa folk, jag skäms och jag har svårt att hålla vikten. Åldern kan ju också bidra, man klarar inte samma saker som i ungdomen. Jag vill verkligen dra ner på konsumtionen och hoppas att kunna ventilera mina tankar på detta forum. Hoppas också kunna dricka normala mängder och inte vara tvungen att sluta helt. Ha det så bra.

Btt

Hej ! jo du har rätt 2,5 flaskor i veckan för kvinna, konsumtion utan risker.
Vad jag menade var att som du beskrev det eller kanske som jag uppfattade det så var det en hög konsumtion på kort tid.
Inte så svårt att bryta då kanske.
Speciellt som du mår så dåligt av det.
Sedan beror det kanske på varför det blivit så mycket på så kort tid.
Självmedicinering kanske?
Som så många andra behandlat sej, mej själv inräknad.
Så vad jag menade var under en så kort tid har du inte skadat dej.nämnvärt fysiskt. Men visst ställt till det socialt och påverkat sin respekt för sej själv, ja då absolut.
Någon att tala med är oerhört läkande.
Och denna ofärgade sida av individer som berättar om sina självupplevda alkoholproblem samt relationer. Ger hopp och tröst. Jag önskar dej verkligen lycka till!
Ps jag har läst dina rader dåligt ser jag när jag läser vad du skrivit igen.
Låter ju därför som om jag är mästrande i tonen och nonchalerar ditt problem.
Det är absolut inte min menanaing ber om ursäkt för det ❤ Mariana/ds

Tack för ditt svar. Vad menar du med att den senare versionen är mer "tillgänglig"?
(Jag bor långt från Stocholm.)

Det är egentligen min man som läst den nyare versionen och han tyckte den nya var 'båttre' och jag tolkade det som tillgänglig. En annan jag känner som också läst båda tycker på samma sätt. Själva grunden är ju helt densamma. / mt

Nu ska jag försöka sova. Dag 2. Rädslor. Har ångest över ev skador jag orsakat min kropp. Rädd för ev bieffekter som ännu inte visat sig. Rädd för abstinens. Rädd för suget.
Samtidigt är jag så äcklad av A just nu. Äcklad över hur bakis jag varit konstant senaste åren. Orkar inte med A mer. Vill vara nykter och klar i hjärnan!
Är glad att jag inte är så nervig.
Jag vill vara nykter. Måste övertyga min A-hjärna!!
Var ute och joggade, det hjälpte mot oron. Vad tusan är det man flyr ifrån..?

Ok, tack för tips!!
? Fler bra böcker?
Jag läste Cecilias bok "tack det är bra". Ok bok men inget mirakel.
Jag behöver nog de där långsamma 12 stegen. Ingen quick fix.