Det här är mitt första inlägg här. Har funderat mycket över mina alkoholvanor. I september hade jag en månad utan alkohol, det gick jättebra. Ett glas vin till maten är bra om det stannar där. Men när vi är ute och festar så hamnar jag alltid tillslut över kanten och det blir för mycket.. tårar och ångest tar över kvällens sista timmar och jag känner att jag skämmer ut mig. En sån enkel sak att börja beställa alkoholfritt i baren skulle jag behöva lära mig... men jag Glömmer det alternativet hela tiden!! Hur ska jag göra för att komma ihåg det:/?

Li-Lo

Du har börjat ifrågasätta alkohol, och du tog ett beslut om att vara alkoholfri under en period. Precis som du säger så klarar de flesta att ta ett eller två glas vin och många vill inte ha mer. En annan erfarenhet du har är att vid ett visst antal glas så känner du av en kontrollförlust som oroar dig. Stpooet saknas och det får konsekvenser som inte alls passar med den du vill vara.

Tack för ditt inlägg, jag gissar att det är många som känner igen sig!

Nu står du inför att skapa nya rutiner för hur du dricker, speciellt i situationer och på platser där det finns en utpräglad alkoholkultur. Tufft. Jag hoppas att du får tips på påminnelser i andras trådar och att andra medlemmar svarar dig här.

Lek med tanken att du är ute en kväll och kör alkoholfritt, vad är det första du skulle känna och tänka då du vaknar dagen efter?

Lycka till och fortsätt gärna skriv här.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen