Den här gången är det annorlunda tänker jag. Vad det kommer sig vet jag inte, men jag vill inte svika mig själv mer. Fatta nytt beslut om ”omtag” typ varenda djävla vecka, sen ändå sitta här och pimpla vin, låta vinet styra mitt liv, ta över mer och mer...jag bryter innan någonting är för sent, för som det varit, har det varit för mycket, för ensamt, för fel, fel, fel, fel...

Jag har huvudvärk och är trött, från karaffen jag tömde igår... Finns något kvar i boxen åker det ut i vasken idag, fast den är nog nästan tom...

Vill våga tro och lita på mig själv att jag gör skillnad nu, så att det blir skillnad sen...

Idag blir mitt igår imorgon. När idag är bra, blir morgondagen bra och minnet av igår detsamma. Så gör jag nu! Detta skapar jag och önskar stöd...

Skillnad

...tröttare, tröttast, sen jag ???? 8:e dagen... Idag har jag inte gjort mycket och vill heller inte göra något mer, för trött för mig själv och huvudvärk på det, så jag sitter eller ligger, det räcker så, behöver inte göra mer...fast hade jag bott närmare Stockholm hade jag velat gå på Riddarträffen, det hade jag velat...

När jag varit det jag är nu, befunnit mig där jag är nu, länge...fri från alkohol...och en ny träff arrangeras, är jag med ✨

Skillnad

...i systemet, mitt system, det kallas visst ensamhet. Jag kan inte dölja den i ädla droppar idag. Kan inte, ska inte, vill inte...

Stillhet och tystnad kan vråla...jag vrålar tillbaka... ”Inte idag, inte nästa dag, inte nästnästa eller någon på ett väldigt långt tag”.

Jag har ett löfte att hålla till Vinäger och ett liv att leva och glasklara minnen att skapa...det har jag!

Skillnad

...i systemet, mitt system, det kallas visst ensamhet. Jag kan inte dölja den i ädla droppar idag. Kan inte, ska inte, vill inte...

Stillhet och tystnad kan vråla...jag vrålar tillbaka... ”Inte idag, inte nästa dag, inte nästnästa eller någon på ett väldigt långt tag”.

Jag har ett löfte att hålla till Vinäger och ett liv att leva och glasklara minnen att skapa...det har jag!

Du är tuff som klarar detta trots att du känner ensamhet. ? Tuffare än vad jag skulle vara i din situation, tror jag. En riktig kämpe. Fint om jag får vara en av dem som kan stötta dig lite extra att klara av dagarna, veckorna... Det är därför forumet är så bra. ? Nu kör vi en ny vecka. Kram

Skillnad

Du är en av dem! Och jag har sträckt ut en hand till en vän i vanliga livet.

Det är måndag nu. Skönt! Jobb igen. Människor omkring mig. Jag har barn, det har jag nämnt. Nyss utflugna. Tomheten är öronbedövande. De behöver mig än. Mycket. Oroar mig. Svårt att räcka till. Avstånd. Kärlek. Smärta.

Kaffet smakat bra en måndag efter en helg utan alkohol. Allt går.

Allt blir bra. Allt är bra. Jag ska bara fatta det också!

...att du haft en bra dag, trots allt, och att din vän IRL tar emot din utsträckta hand. ♡ Nu ska jag lägga mig, nykter och tacksam över det.

Skillnad

...just nu, privat, runt omkring mig. Vaknat med jordens ångest. Oro över barnen. Kan inte berätta mer, men det är en svår situation. Mycket svår!

Ja...handen...den utsträckta...vi ska ses till helgen ☺️

Tack Vän-iger-Vin-äger(inte) ?

Tack gode gud att jag inte dessutom kör racet ångest även över alkohol!

Tycker att du är stark som klarar av att sluta dricka när du redan har det tufft. Är mäkta imponerad av din beslutsamhet. Du har ju insett att du klarar dig bättre utan alkohol och vad den för med sig. Något även jag - och många andra - gjort, men är inte alls säker på att jag fixat att sluta i en situation som din. Bra jobbat! ?

Hoppas att du får känna mindre oro snart. Det är en envis och jobbig känsla, särskilt när det gäller barnen. ? Hoppas också att det blir ett givande möte i helgen.

Tänker på dig i min nyktra kväll!

Snart 50

trots den oro som du känner. Jag har också vuxna barn som emellanåt skapar oro.
Det är tufft men det går.♡

Skillnad

Vad det värmer mitt hjärta att läsa era rader! Om ni bara visste!

Sjukdom, död, sorg...livet och dess baksidor har grinat rätt illa mot oss på sistone.

Min beslutsamhet är ett måste för att det ska gå, been here, done this, don’t wanna do like I did before. Behöver Skillnad!

Jag är den Skillnad som behövs, att jag inte bara gör Skillnad, utan är Skillnaden själv, annorlunda än alla de andra gångerna.

Det skrämmer vettet ur mig, skrämmer skiten ur mig, att uttala mig bergfast, för jag är mänsklig och det är mänskligt att misslyckas...fast jag väljer att tänka att jag lyckas...nu...jag gör och är det jag vill vara.

Det jag inte kan påverka skapar svår ångest och mycket oro. Jag jobbar på att ”välja bort” de känslorna kring det opåverkbara.

Det jag kan påverka, drickandet, väljer jag bort.

och vara fjättrad vid flaskor, boxar och burkar, som skapar ångest, skam och förstörd hälsa, är ett hemskt öde som drabbat många av oss här inne.

Men det går att kämpa sig loss från alkoholens käftar, med beslutsamhet, vilja och sunt förnuft, det går att nå friheten. Precis som du gjort.
Hoppas att du väljer, och kämpar för, att stanna kvar i friheten.

Välkommen ut i friheten Skillnad

...som är en del av livet. En del helt utom vår kontroll, andra påverkbara. Du har lyckats att hantera båda.

Även jag har nyligen upplevt både sjukdom och död. Detta ihop med den panikångest som ploppar upp ibland samt jobbstress är faktorer jag kopplar ihop med mitt ökade dagliga, ibland slentrianmässiga, drickande.

Fint att kunna vara ett stöd för dig och kanske få vara med och göra lite skillnad i ditt liv. Det gör jag med glädje och stolthet då vi har samma mål och kan stötta varandra.

Tack Skillnad för att du finns i mitt cyber-liv, vilket ibland är viktigare än det "riktiga" livet. ? Ha en fin dag, du finns i mina tankar.

Skillnad

Vinäger - Vän i nöd och lust, i tid och otid, blir du viktig och därmed på riktigt. I ord som blir min handling, hjälpt och stöttad.

Mänskliga möten kallas ”riktiga”, men de kan vara hur falska som helst...till skillnad från här, där lögnen inte längre finns, bara jaget, avskalat, icke bedömt eller dömt. Så ja, ibland viktigare är och du för mig, än det ”riktiga” livet som pågår framför mina ögon.

Och ja Pi, jag väljer frihet, fast utan kamp, mitt liv är inte längre någon strid, jag är fri och bäljar i mig frihet ??‍♀️

Skillnad

Tack!

Ännu en dag till ända, en halv vecka till, går mot två fulla utan alkohol och det känns precis så lätt som jag önskat mig, som jag upplevt förr...

...men skillnaden är att det på riktigt är nog nu och därmed mer bestående, enastående ?

En dag i taget har fått ge vika för ett år i taget ?

Kaxigt efter 12 dagar ?

Well, då är jag kaxig då ?

Skillnad

...den 13:e dagen i rad som jag planerar att vara nykter...13:e av si så där minst en 370, då har ett år gått och vänner här har sprungit ifatt och jag ska fatta ett nytt beslut.

Det känns bra!

Inte fjuttigt och som om jag bara naggat året i kanten, utan kort och gott bra! Sant! Och ”pågående”. Det är härligt! Pågående nykterhet ✨

Handen på hjärtat. Hur mycket drack jag? Har jag ens alkoholproblem? Vad vill jag med detta beslut? Var finns jag i det jag gör?

Jag drack...vin. Om jag drack en kväll, ville min kropp gärna ha även nästa och nästa. Gärna torsdag-söndag, gärna en tisdag och en onsdag. Mätte och räknade. Höll upp några dagar här och där, någon vecka, kanske två, i våras två månader...

Mätte upp, drack 3 dl, var nöjd. Mätte nästa kväll, unnade mig 5 dl, var nöjd. Ibland, fredag eller lördag, en hel flaska, själv. Bara vin. Flaskor o lådor. En låda då och då, en 1-liters här och där, någon tjusig flaska. Mellan 0 och 15 enheter i veckan...tror jag...

Det finns de som dricker som jag drack utan att reflektera.

Jag fick ångest. Det gjorde mig orolig och rädd.

Jag vill inte ha extra, på kemisk väg skapad ångest, det räcker så gott med den jag redan har.

Jag behöver inte mer oro.

Vill inte vara rädd...rädd för ökat sug, ökad konsumtion, ökad längtan, felaktiga val, minnesluckor, bakfyllor, utför, utför, utför, katastroftänk.

Påtår ☕️?
Ja, tack!

Snart 50

Låter som det hade kunnat vara mig o mitt drickande du beskriver, förutom att jag sällan nöjde mig med mindre än en flaska vin.
Så klok du är!
Kämpa vidare i ditt beslut♡