Han var alkoholfri ett år, sen började han dricka igen och tycker att han kommit långt. Jag känner ingen trygghet i det utan ser allting som en ursäkt att dricka. Det finns mycket som triggar i gång min ångest och oro, och det är lite bränsle som krävs för att hjärnspökena ska få liv.

Han tycker att problemet ligger hos mig och att det är jag som behöver hjälp för att hantera att han dricker igen eftersom det (än så länge) inte har gått/går över styr.
Han jämför det bl.a. med min fobi för katter.. Att jag - precis som jag behöver utsätta mig försiktigt och mer och mer för katter - behöver jag utsätta mig för att han dricker och "förstå" att det inte är farligt. Känns helt befängt att han ska lägga över ansvaret på mig men jag blir helt tyst. Vad gör jag? Vad svarar jag?
Känner sådan hopplöshet när han inte tar ansvar för vår relation.

Låt honom inte vältra över ansvaret på dig! Det han gör är som att spela rysk roulett och insatsen är du och ert förhållande! Är lite i samma sits! Min särbo har inte burit sig illa åt på ett halvår men jag kan inte låta bli att oroa mig för att helvetet ska braka loss igen! Han dricker fortfarande så risken är överhängande! Fundera över vad du själv behöver för att känna dig trygg och älskad! Lever han upp till det? Jag tog en pause från min särbo i somras och ägnade sommaren åt att ta hand om mig själv och fundera! Jag gjorde en lista på vad jag behöver i ett förhållande, skrev fritt och delade sen in i ”kan inte leva utan”, ”viktigt men går att jobba med”, ”en bonus men inte nödvändigt”! Jag blev på så sätt mer medveten om mina behov! Efter sommaren tog vi upp vårt förhållande! Jag utgår från mig själv nu! Har upptäckt att allt kretsade runt hans drickande under kapitel ett av vårt förhållande! Nu kan jag mer tänka utifrån normala saker som omtanke mm! Inte att allt kretsar runt och utgår från hans drickan! Ex innan kunde jag va nöjd med att han inte gick överstyr en helg! Nu förväntar jag mig mer än så, att vi ger och tar, bryr oss om varandra mm! Han sa häromdagen något i stil med ”du är ju aldrig nöjd”! Han tycker väl att jag ska nöja mig med att hans dåliga spritsinne inte drabbar mig! Men det är ju bara helt normalt, inget man skall behöva va tacksam och extra glad över! Basic liksom! Nej stå på dig och låt honom inte lägga över ansvaret på dig! Om han har skapat brister i ditt förtroende för honom så är det han som skall bygga upp det igen! Du skall inte behöva lära dig va otrygg!