Jag hoppas jag gör rätt nu är ny och vet inte hur denna sida fungerar hoppas den kan ge mig någon hjälp jag har kört bil med alkohol och har bokat tid på vårdcentralen för att få hjälp undrar vad för hjälp kan vårdcentralen ge mig,,
Anne-Lise

Ellan

Hej och välkommen till forumet.
Ett första och ett nog så viktig del för ett nyktert liv är att ta första steget och be om hjälp. Att våga vara ärlig och berätta hur det faktiskt ser ut. Läkare kan föreslå mediciner mot sug bla men också föreslå antabus för att vi inte ska kunna dricka alkohol. Det kan finnas möjlighet till behandling men också samtalsterapi. Hur känner du? Vilken hjälp är du mottaglig för? Sedan finns också AA som ett alternativ eller som ett komplement till annan hjälp.
Lycka till,
Kram
Ellan

Anne-Lise 1

Hej
Att be om hjälp känner jag är ett måste för mig och de jag kommer önska är att få gå på samtal sedan får de bli antabus och jag ska gå på ett första möte på AA på lördag. Jag har fått problem med alkoholen då jag är gift med en alkolist så var de nog inte så konstigt att jag själv till slut hamnade där, han äter antabus och går på AA möten håller sig borta från alkoholen. Nu har jag inte hamnat långt ner i djupet men känner att de är hög tid att ta tag i mina problem speciellt då jag kört bil med alkohol och blivit av med körkortet som tur inga personskador, de finns ingen val alkoholen måste bort ur mitt liv.
Anne-Lise

Ellan

Låter som du säkrar upp med olika alternativ vilket är jättebra.
Att träffa andra personer med samma problem har varit en viktig del för mig. Då känner jag mig inte så udda, sjuk och ensam. Hoppas du hittar din väg att gå.
Oavsett hur långt ner i sjukdomen vi kommit så är det ju fortfarande just sjukdomen vi har gemensamt.
Klokt att du tar tag i detta nu.
Kram
Ellan

Anne-Lise 1

Hej
Idag har jag besökt AA och de var en väldigt positiv upplevelse jag kände mig genast välkommen och de var inga problem att berätta vad som hänt och hur dåligt jag har mått nu, jag gick därifrån som en lyckligare människa och mådde genast bättre så nu vet jag vad jag ska göra på lördagarna.
MVH Anne-Lise

Det låter ju fantastiskt!! Blir så glad för din skull! Jag hoppas på att ha mod att gå på ett möte när jag flyttat hem till Sverige. Tror jag kommer våga men helt säker är jag inte... Mycket starkt gjort av dig tycker jag!??❤️