Den här gången är det annorlunda tänker jag. Vad det kommer sig vet jag inte, men jag vill inte svika mig själv mer. Fatta nytt beslut om ”omtag” typ varenda djävla vecka, sen ändå sitta här och pimpla vin, låta vinet styra mitt liv, ta över mer och mer...jag bryter innan någonting är för sent, för som det varit, har det varit för mycket, för ensamt, för fel, fel, fel, fel...

Jag har huvudvärk och är trött, från karaffen jag tömde igår... Finns något kvar i boxen åker det ut i vasken idag, fast den är nog nästan tom...

Vill våga tro och lita på mig själv att jag gör skillnad nu, så att det blir skillnad sen...

Idag blir mitt igår imorgon. När idag är bra, blir morgondagen bra och minnet av igår detsamma. Så gör jag nu! Detta skapar jag och önskar stöd...

Får panik när jag tänker på hur mycket jag fått i mig genom åren. Min tolerans var skyhög på slutet. Kunde dricka alldeles på tok för mycket och "spela nykter". Min man märkte inget. Det gällde att stoppa i exakt rätt ögonblick, när ruset infann sig tillräckligt, sedan vänta och fylla på igen upp till samma nivå. Om och om igen. Smålullig hela tiden - utan att det märktes. Så höll jag det hemligt under många år. På helgkvällarna mera förstås, legitimt full.

Gud, vad skönt att vi har stannat upp. Du är klok och insiktsfull som vanligt. ? Nu håller vi i det här. ?

Skillnad

Klart vi gör! Håller i...varandra och GÖR det vi mår bra av i stunden och in i morgondagen.

När vi summerar året vi har framför oss, nästa år...i slutet av november 2018...så vet vi vad vi vill att där ska stå! Sida upp och sida ned av klara, friska dagar, som vi har skapat! Vad året än har i sitt sköte för oss, som vi inte kan styra över, styr vi detta. Vi har mandat att säga: ”Tack...men nej tack!”.

Det blir tre fina dagböcker Vinäger och Snart 50! Inledningen är dessutom fantastisk ✨ Vi är enastående!

Fredag idag och så härligt övertygad om vad jag INTE ska ha i mina glas, vare sig idag eller imorgon. En befriande känsla?

För exakt två veckor sedan var det vin. Fick i mig minst en flaska själv den fredagen och jag tror det var tredje da’n i rad...

Ooooh tjohooo vad jag är glad att det inte upprepats och att planen är så annorlunda idag ☕️

Jag är Skillnad som gör skillnaden ? i mitt liv ?

Snart 50

Jag är så imponerad av din målmedvetna inställning till att förändra och leva nyktert. Själv är jag som ett vacklande korthus tyvärr
Kram♡

Skillnad

...och det har stämt på mig:

H ungrig
A rg
L edsen
T rött

Vid dessa tillfällen eller kombination av dessa känslor har längtan efter alkohol kommit. Att tänka ”halt”, sen ”är jag hungrig, arg, ledsen eller trött” om ja, ta då hand om känslan och åtgärda den...drick inte.

STOPP OCH TÄNK

HALT

Det var allt ?

God natt och sov gott ?

Det fick jag lära mig att använda när jag var på väg att utmana min panikångest. När jag skulle utsätta mig för risksituationer var det viktigt att basbehoven var tillfredsställda. Bra att använda i många sammanhang.

Vilken pepperska du är, Skillnad. ?(Stavningsprogrammet ville göra om ordet till pepparkaka! ?) Jag mår så bra av att läsa dina kluriga texter. Du gör skillnad, Skillnad, inte bara för dig själv, utan för flera. ? Just nu är jag helt övertygad om att jag är med dig hela vägen - precis som du är med mig. Natti natti

Skillnad

Idag har jag talat om för min utflugna dotter, som kom på besök, att jag tänker vara utan alkohol minst ett år ✔️

Hon förstod inte varför, sa att hon inte kan minnas när hon såg mig påverkad...har aldrig upplevt att jag dricker/druckit mycket ? och tyckte beslutet var onödigt med datum å grejs för: ”Då mår du ju bara dåligt om du någon gång verkligen skulle vilja ta ett glas och gör det....”.

Fina, fina underbara barn ❤️✨❤️

Jag förklarade att jag vill göra så här och få stöd i att stå emot eventuell ”lättja”. Hon ryckte på axlarna typ...ajja... ?

Så skönt att jag aldrig upplevts som ett problem för henne! Så glad! Så tacksam ?

Har redan pratat med sonen, men inte nämnt ”året”. Ska göra det när vi hörs nästa gång PUNKT ?✨?

Bygger mig skyddsnät jag!

Dessa underbara ungar! Vilken lättnadskänsla det måste infinna sig när dottern svarar så. Fantastiskt! ?

Smart att jobba förebyggande. Inspirerad av dig och andra här på forumet har jag också börjat så smått med det. Berättat för ett par vänner att jag (vi) kör en vit period - på obestämd tid. Vill inte berätta allt, är inte där ännu.

Ha en skön kväll, finaste du! ?

Skillnad

Jag har haft långa perioder förut när jag varit nykter och har aldrig s a s supit, så jag skulle kunna säga till vem som helst igen att jag lagt av, för att jag hatar alkonormen...och mår dåligt när skiten går ur kroppen, men min egen oro, mina känslorna inför egen konsumtion..de har jag bara delat med barnen. Det känns rätt!

Vill krama om Dig Vinäger ? Kram

Lorden

Klart man blir glad om ingen skada är skedd?, bra jobbat med att berätta , ju fler som vet desto bättre.
/Lorden

Skillnad

Och idag ska även jag tända stakar, stjärnan och första ljuset. Jag gör aldrig det i förväg. Det vore som att klä midsommarstången en dag eller rent av vecka för tidigt ? Det känner jag ingen som gör...fast adventsstjärnor har jag sett i ett par veckor...vi gör och känner olika ?

Söndag andra helnyktra helgen ? Såååå skönt! Kom just på att det är ju bara 52 helger på ett år. Det blev hastigt och lustigt väldigt lite, i förhållande till ett års alla dagar. Nu spelar det ingen roll, det är samma sak, mitt beslut så skönt och till att börja med är det ett (1) år och jag vill utvärdera hur det känns ?

Hittills fantastiskt skönt when it comes to alcohol...att slippa fundera, räkna, grubbla, ha ångest, få ångest, bakfylla, huvudvärk, minnesluckor...inget negativt!

Och jag har varit mindre ensam denna helg ☺️ Bjudit in en vän och bjudit bort mig. Nu ska jag somna om, men sen upp och iväg på middag ?

Det känns bra idag, det är en bra start på en bra söndag och i nuet, det som är just här, saknar jag inget ✨

tänder aldrig före första advent. ? Men som vanligt finns det finns många sätt att göra rätt på.

Härligt att du haft sällskap i helgen. ♡ Skulle gärna ha umgåtts med dig, vilket jag i och för sig har gjort här - och gärna fortsätter att göra. ♡

Ha det så mysigt i dag! Kram till dig

Skillnad

Jag hade gärna umgåtts med dig Vinäger och fortsätter också gärna göra det här ?

Skillnad

Så kom då en märklig dröm med alkohol inblandad även till mig.

Min föredetta man och jag måste typ varit ihop igen. Han kom hem med starköl och en box. En öl halvt urdrucken i näven...

...berusad, krävande, i drömmen sliskig...

...äcklades...

...sen hade vi ändå en diskussion om barnen, som bodde varannan vecka...det gick inte ihop...ingenting gick ihop.,.

Vaknar glad över att inget i drömmen är sant, ingenting, bara gamla känslor ihopkokade, för att benas ut, bearbetas och släppas!

”Just drop it”, viskar min klara hjärna, ”just drop it”, för det var då...

❤️?☕️?❤️

Oj, vad vårt undermedvetna jobbar medan vi sussar sött. Ibland är det skönt om en del blir avverkat och klart under natten. Även om de första sekunderna på morgonen kan vara ångestfyllda, innan lättnaden över att det bara var en dröm tar över. ♡

Skillnad

...i mig idag ? Ont för att jag ser ondskan...egoism och självcentrering som utövas på bekostnad av andras hälsa...narcissism är förödande, utövandet av härskartekniker bedövande...en grogg, ett glas rött hade kunnat sitta fint...but my cupboard is cleant...by me, myself and I and I keep on wondering why...being mean and evil seem to give some people nöje...att lämna andra med brallorna nere, till åskådarnas löje... Fiiii faaan vad det känns surt, när människor baktalar och försöker vinna billiga poäng...nu kryper jag ned i min säng!

Go’natt out there ?

Snart 50

Bra att du gör som du planerat?
Tyvärr finns det gott om elaka människor.
Kram ♡