Första gången jag skriver. I söndags morse vaknade jag upp på iva, varit medvetslös efter att ha haft 4 promille i blodet, jag var alltså nära att dö. Om inte min tålmodiga sambo ringt 112 så hade jag inte funnits mer. Om jag är en tonåring??? Nä en helt vanlig 37årig trebarnsmamma. Skammen är hemsk!!!!!!!!!!! Och efter nästan 25 års drickande kanske det är dags att inse att jag har problem, eller??? Det värsta är att jag sörjer att jag aldrig mer kan dricka alkohol, förhandlingen med mig själv pågår febrilt i min hjärna. Jag behöver hjälp med att förstå att jag inte kan dricka lite nån enstaka gång. Mitt liv utåt är ordnat, sambo, barn jobb osv. Har inte druckit under veckorna och därför har jag inte ansett mig ha problem. Men jag har tappat räkningen på antalet blackouts genom åren, alla skandaler kring mig på fyllan och alla ångestfyllda dagar efter alla fyllor. Och ändå så älskar jag denna skiten som nästan tog död på mig häromdagen.

Ellan

Hej och välkommen hit.
Jag vill börja med och skriva att du är inte ensam. Samma sak har hänt mig. Och precis som du skriver var allt ordnat utåt sett med jobb, man och barn.
Så varför fortsätter vi att dricka och varför sörjer vi vår drog? Det är ju just det som är det sjuka i det hela. Ingen logisk förklaring hjälper oss att förstå. Vi är sjuka helt enkelt och genom att acceptera det så kan resan börja. Att sörja förlusten av alkoholen är inte konstigt då det varit en stadig vän och följeslagare för många av oss.
Men du lever och du skriver här. Det är ett stort steg. Fortsätt skriv här och ta all hjälp du erbjuds. Ensam är inte stark i detta och vi är många här med liknande erfarenheter som kan stötta.
Ta hand om dig!❤️
Kram
Ellan

nuelleraldrig

Hej Ellan.
Tack så mycket för stöttande och värmande ord. Det hjälper mycket att vara här inne och läsa och veta att man inte är ensam om att vara så här. Kram❤️

MelaM

Jag måste också sluta! Så trött på skiten. Ändå kan jag inte låta bli. Lyckades vara nykter i 14 månader men tog sen ett återfall i våras. Fick snabb hjälp och var nykter några månader till efter det. Men nu har jag sedan några veckor tillbaka börjat igen. Fan alltså! De 14 månaderna jag hade nykter var fan de bästa i mitt liv. Jävligt i början men med tiden så blev det en sån frihetskänsla att inte vara slav under djävulens dryck. Hade inget sug, ingen önskan, var bara jävligt tacksam att jag slapp det - efter mkt arbete med mig själv dock. Och ja, man sörjer i början att man inte kan dricka "som folk" (fast jag tycker knappt "folk" kan dricka heller eg haha). Det är som någon sa som att man förlorar en vän.

Nu igår spårade det verkligen ur, som det gjorde typ varje dag på den tiden jag drack som värst. Kommer knappt ihåg hur jag kom hem, vaknade fortfarande packad imorse/förmiddags, har fått svårt att sova igen pga drickandet, brutal ångest/abstinens.

Ska försöka verkligen att inte dricka nåt mer nu. Blir så sur på mig själv. Ska ta blodprov för alkoholvärdena om en månad igen och måste klara det för att få tillbaka mitt körkort. Så försöker ha det som motivation då det är mitt näst sista. Så himla surt om alla prover och dyra pengar som det kostar bara ska förkastas pga min oförmåga att avstå. Då är det ett års till prover plus another 12 000 kr som ska betalas innan jag får kortet. Suck.

Ellan

Ångesten kommer att lätta även fast det inte känns så nu. Sedan kan den oxå vara en drivkraft framåt. Jag tänker tillbaka ibland och ångesten jag kände och det motiverar mig framåt i tillfrisknandet.
Det är inte enkelt men fullt möjligt och så grymt fantastiskt att hitta sitt friska jag i allt mörker. Ta en dag i taget alt en timme i taget så fixar du detta.
Stor kram!❤️