Druckit i kanske 4-5 månader i stortsätt varje dag nu , erkände inatt för min flickvän som haft sina misstankat , jobbar inom resturang så brukade ljuga om att jag bara tagit nån öl efter jobbet ? Men igentligen super jag från.morgon till kväll , på jobbet och hemma , jag är 25 år , både min pappa och morfar är nykterister, har försökt att sluta men jag klarar det inte , tar mej inte genom vardagen, känns inte som jag kommer komma ur det här , tror det började med för mycket stress på jobb osv, men var det slutar vet jag inte , känner inte för att leva för det mästa. Men jag antar att frågan då är , vart börjar jag ? Ska jag söka hjälp någonstans?

Du vill ändra dina alkoholvanor, du har tagit flera steg redan för att uppnå en förändring som kommer hjälpa dig framöver, även om du kanske inte känner så just nu. Jag tänker på att du skrivit här och berättat, och pratat med din flickvän!

Du arbetar inom en bransch där det förekommer mycket alkohol och flera kan säkert hålla med om att det finns en viss kultur i många av de kretsarna att många dricker mycket alkohol som såklart också kan bidra med en del utmaningar i förändringen, samtidigt hörs det att du vill inte ha det såhär längre!

Du kan till och med må så dåligt att du får tankar på att inte vilja leva. Så ska man inte behöva må. Det finns stöd och hjälp att få så som många beskriver här. Sen är det olika från person till person vilket typ av stöd man vill ha och vad som passar i tiden.

För att sortera i detta och börja kunna se saker tydligare, hur du kan ta flera steg mot en förändring när det gäller alkoholen? och att börja ta hand om dig så du mår bättre? vadd tror du att du skulle vara hjälpt av? Prata med någon professionell eller kanske en vän?

Om du vänder dig till beroendevården kanske din flickvän vill följa med? Det blev många frågor nu. Du behöver inte besvara dem här till mig, bara om det är hjälpsamt för dig att göra det.

Fortsätt såklart skriva och läsa här! Ibland kan det ta lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger.

Vill du läsa lite mer om vilket stöd som finns kring att må psykiskt dåligt och att ha tankar om att inte vilja leva kan du läsa här.
https://alkoholhjalpen.se/akut

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen

Du har erkänt både för dig själv och din flickvän att du har problem. Dessutom har du börjat att skriva här. Oavsett hur lång och slingrig resa man har framför sig börjar den alltid med det första steget. Och det har du tagit. Välkommen hit och stort lycka till! ♡