Under senaste året har det gått slentrian i mitt drickande - en starköl när jag kommit hem efter jobbet, ett glas vin vid matlagningen och ytterligare ett glas till maten och slutligen en starköl framför TV:n. Gjorde alkoholprofilens test på nätet och resultatet var inte uppbyggligt. Testar sedan tre dagar tillbaka att avstå helt och hållet från alkohol och passar dessutom på att försöka sluta att snusa och röka. 2011-2012 hade vi en 14-årig kille som var fosterhemsplacerad hos oss. Under denna tid försökte jag att föregå med gott exempel och smakade inte en droppe alkohol. Tyckte att det kändes bra att vara absolutist. När killen flyttade till annat boende, tyckte jag inte att det fanns någon anledning att vara präktig, men drickandet har med åren eskalerat till en onödigt stor omfattning. Hoppas att jag hittar motivationen att sluta.

Bra jobbat, tre dagar är en god start. Välkommen hit för att reflektera och hitta stöd. Du låter så insiktsfull, jag tror att du fixar detta. ♡

Blackterrier

Inser att jag måste tänka lite längre än näsan räcker... Min make har dålig hälsa, bl.a. ärftlig KOL och är rörelsehindrad p.g.a. detta. Hans dagar kan snart vara räknade. Visst, i dagsläget funkar det med två starköl och två glas vin om dagen sju dagar i veckan - men vad händer den dag jag eventuellt skulle bli änkeman (ganska sannolikt förr eller senare)? Vet av erfarenhet att med starkölspimplande följer likgiltighet och med likgiltigheten försvinner självrespekten. Har make, jobb, hus, hundar samt förtroendeuppdrag i politiken och Svenska kyrkan att ta ansvar för. Känner att det är dags att sätta stopp i tid.

Du tänker HELT rätt! Du har många svårigheter framför dig och det i kombination med alkohol kommer aldrig leda till någonting bra...Aldrig.
Att du redan nu vet det är bra, agera på det, vänta inte! Fortsätt läsa och skriva här, här får man stöd och värme som är så värdefullt när man inser att alkoholen tar över.
Förresten vill jag säga en sak: präktig för att man inte dricker? Nej, jag skulle säga: Häftig, stark och beundransvärd!!!
Vi som inte dricker är ascoola helt enkelt!??
Kram till dig!

Blackterrier

Tack för all kärleksfull uppmuntran. Nu har det gått en "vit vecka" - i alla fall en början... Har nog tidigare känt mig fräsch och pigg, men måste medge att jag har upplevt en stor förbättring av mitt välmående. Hade accepterat mitt öde att vara nästan impotent vid 56 års ålder, men nu börjar lusten komma tillbaka. Känns som om man fått tillbaka lite cool och attraktiv utstrålning. Håll tummarna!

Blackterrier

Nu har det gått en vecka utan alkohol. Blev lite sugen när jag såg ölreklam på TV. Kanske bäst att försöka glömma allt vad öl heter, även lättöl och alkoholfri öl. Känns onödigt att ta några risker. Läge att satsa på 0%. I övrigt känner jag mig glad och nöjd.