Den här gången är det annorlunda tänker jag. Vad det kommer sig vet jag inte, men jag vill inte svika mig själv mer. Fatta nytt beslut om ”omtag” typ varenda djävla vecka, sen ändå sitta här och pimpla vin, låta vinet styra mitt liv, ta över mer och mer...jag bryter innan någonting är för sent, för som det varit, har det varit för mycket, för ensamt, för fel, fel, fel, fel...

Jag har huvudvärk och är trött, från karaffen jag tömde igår... Finns något kvar i boxen åker det ut i vasken idag, fast den är nog nästan tom...

Vill våga tro och lita på mig själv att jag gör skillnad nu, så att det blir skillnad sen...

Idag blir mitt igår imorgon. När idag är bra, blir morgondagen bra och minnet av igår detsamma. Så gör jag nu! Detta skapar jag och önskar stöd...

Skillnad

...när ondskan får spelrum är det obehagligt att vara i närheten ?

Försöker förtvivlat fokusera på det som är bra och på mitt liv, inte min livssituation.

Tackar min lyckliga stjärna att jag hade slutat innan det som sker i min närhet nu startade, annars hade jag dränkt tankar och känslor i rödvin. Tacka vet dag good old meditation!

Förstod nog aldrig i det tidigare inlägg om att det/de onda utspelar sig så nära dig. Ibland hjälper det att tänka att sådana människor inte är riktigt friska, rentav sjuka, ibland hjälper det inte alls. Inget kan ta ifrån en de nakna känslorna och sårbarheten. Man kan kämpa emot, men inte med en joystick styra vad som händer inuti.

Välment svammel så här på morgonen. Ta hand om dig nu, du fina! ♡ Kram

Skillnad

Runt 2005 - 2007 ökade min alkoholkonsumtion, av olika anledningar, från i princip 0 till ”huslig” till att jag oroade mig för mängden och upplevde sug...sen blev den i princip 0 under några år igen, sen ”huslig”, sen ”busig” under 2010-2013. Jag valde då, 2013 att göra mitt första uppehåll 4-5 månader och sen har det varit så sen dess, ca 7-8 månader med för mycket rödvin, korta uppehåll och pang 4-5 månader heeelt utan, för att jag känt mig orolig (livrädd) för min konsumtion...

2013 juni-dec helnykterist
2014 en återhållsam höst
2015 juni-november helnykterist
2016 fram och åter, någon månad helnykter här och där...
2017 helnykterist april-juni...november till ? on going ?

Så...där fick jag lite ordning på vinkalendern ?☝??

Roligare att notera nykterhet än ”vinsölighet” och huvudvärkstablettskonsumtion ?

Så glad över nuläget i vinträsket, för annars vett’i faan hur jag hade mått och hanterat resten av min livssituation. Tacksam tacksam tacksam ?

Så skönt att du tar dig igenom svårigheterna nykter. Jobbigt i stunden, men minst tusen gånger bättre efteråt.

Vilken kämpe du är! ?

(Själv törs jag knappt tänka på hur min alkoholkonsumtion sett ut de senaste åren. Hua! Tur att den känns långt borta redan nu.)

Skillnad

Märkligt ja, hur tre veckor, som är kort tid, kan skapa denna känsla av stort avstånd till alkohol! Så SKÖÖÖÖNT! Just detta, att inte vilja, inte ens ha en tanke på, att ta mig en tår...det var den känslan jag längtade efter!

Det var ett halvår sedan jag var a-fri tre veckor i sträck senast och under oktober/november ökade min konsumtion. En kan lätt säga att den minskat november/december ?

Så sköööönt! Och lördag määä ? Ska somna oooom ☺️

Ja, om känslan av att det känns som en evighet jag senast pimplade vin, öl, glögg, whisky, vodka, rom, konjak, likör eller vad som nu råkade finnas till hands. Inget findrickande på slutet där inte. ? "Man tager vad man hafver" hade en annan innebörd för mig än vad jag antar att uttrycket skapades för. ?

Förresten, glömde påminna om att att vi är grymma. Heja oss! ?

Skillnad

...kom osökt tankar kring bulliga rödvinsglas, fyllda med mjukt, runt, mulligt rödtjut tutandes i mitt medvetande...och med det en längtan...och med det en oro...och med det en rädsla.

Slår på stora trumman här!

Tanken på att det skulle gå ”si så där”...skrämde mig...

Nu måndag. Morgon. Livet. Jobbet. Rutinen. Ont om tiden.

Ett år är fortfarande min ”start”, för att utgå ifrån och utvärdera vad jag vill...ha huvudvärk och minnesluckor eller må som en prins ? Svårt beslut ?!

Skillnad

...är tankarna längre bort, för huvudvärk är ett faktum. Mer sugen på treo än sprit ?

Skillnad

...tröttheten är förlamande, sömnen kass...huvudvärken tilltagande...

Frågan är om det är något annat som är knas? Borde bli piggare och piggare tycker jag ? Kan vara andra omständigheter i livet som spökar, men ändå...

Snart är du över tre veckor. Tror det är en viktig gräns för att bli av med vanan. (Ovanan). Håll ut!
Förstår att det är besvärligt att du inte blir piggare. Du borde kolla upp det. Själv började jag dricka en gång i tiden för att jag hade så låga järnvärden. Var så bedrövligt trött och tag alkoholen för att orka det där lilla sista med familjen på kvällarna. Ingen bra idé.
Undrar hur många andra omständigheter som egentligen ligger under när vi börjar medicinera med alkohol. Det är inte det bästa. Och vi får ju istället andra problem som orsakas av alkoholkonsumtionen. Tycker att du ska ta dig till läkaren. Sen är det december och mörkt, så det kanske finns förklaringar. Snart vänder det!

Ja, det vänder!!! Tugga dig igenom detta, ät massor vitaminer, läs och skriv här. Det gjorde jag och tog en dag i taget... Men gå även och kolla värden hos läkaren..
Och en sak till, försök tillåta din kropp att vara trött, du och din kropp har gått igenom mycket, ni får vara trötta. Vila, det blir bättre!!!❤️❤️❤️❤️

Vad tråkigt att höra att du inte mår bra. ? Avvakta någon dag till om du orkar men sedan bör du nog göra som Sisyfos och Amanda säger, gå till en läkare och kolla upp vad det kan vara. Kanske har det inte alls med alkoholstoppet att göra.

Är själv sjuk med feber, vilket jag aldrig brukar vara. Har inte ens tänkt tanken på att det skulle kunna vara en av kroppens reaktioner på uppehållet, men vem vet... Kroppen är finurlig på många sätt.

Nu håller jag tummarna för att du får börja må bättre. Där jag bor har det kommit en hel del snö. Själv är jag inte så förtjust, men många gillar det, hoppas att du är en av dem. Det blir ju ljusare i alla fall.

Tänker lite extra på dig i dag! ? Kram

Snart 50

Tråkigt att vara trött o hängig. Sjäkv är jag helt slut eftet jobbet den här mörka perioden trots god sömn, bra mat o massor av vitaminer. Den 21: a vänder det ?

Skillnad

Vad ljuvliga ni alla är ? Har ringt vårdcentralen, de ska kika på mig ? Lite bättre i huvudet idag, trööött men skönt med mindre smärta...är sent...ska sova. Ville tacka ?

TACK❣️

Funderar över hur det här gått för dig i dag. ♡ Träffat någon läkare? Hoppas att du känner dig lite piggare. Kram

Skillnad

Lite prover tagna och vi får se, förhoppningsvis bara ett ”vanligt” lågt hb...

Sillar jag finns...här... i detta forum finns vi för varandra, en plattform, ett rum, en plats att vila i varandras armar en stund...

Kram