Jag har berättat för mina närmaste vänner att jag ska sluta dricka eftersom jag har problem med det. De allra flesta har tagit det väldigt bra och stöttar mig. Mina föräldrar är glada för att jag bestämt mig. En av dem behöver dock anhörigstöd och har en träff bokad vilket jag är glad över. Men jag skäms nå så fruktansvärt mycket över att den här föräldern berättade för sin chef om mina problem... Usch och fy så jobbigt det känns...

Du är omtänksam och förstående som ser att en av dem du berättat för behöver ta anhörigstöd. Att någon du inte själv valt att berätta för vet om att du jobbar med att förändra dina alkoholvanor känns inte bra, det kan nog många känna igen sig i. Något privat om en själv som man kämpar med vill man kanske inte ska komma ut till människor man själv inte valt att säga det till, samtidigt låter det som du ändå kan se det positiva i att du berättade. Det krävs mod och beslutsamhet i att berätta för de allra flesta och det brukar också vara en långsiktigt bra strategi för att kunna prata igen framöver om man skulle vilja. Hoppas den där "jobbigt-känslan" hunnit lägga sig när du läser detta svar.

Fortsätt gärna skriv och läs här på forumet och hoppas du kan plocka lite av det du finner hjälpsamt.

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen

kaffemedmjölk

Och tack så mycket för svaret! Du har så rätt. Jag funderar på att gå offentligt i sociala medier om mitt beslut att sluta dricka. Men jag tror att jag vill komma en lite längre bit på vägen innan jag gör det. Vill veta att jag klarar det här.