Har nu åter kommit till insikt med mitt alkohol problem. Har förlorat familjen pga detta supande. Hur börjar man? Vart ska jag få styrka ifrån? Varför är jag så elak mot mig själv? Jag har förlorat det mest värdefulla i livet, självrespekt.

DetGårBättre

Små steg. Släpp omvärlden. Gör dwt lilla som ger bättre självkänsla. Kan ta lång tid att bygga upp allt igen. Men ska man gå 10 mil måste man börja med de första stegen.

Du är nu åter redo att ta tag i en levnadsvana, alkoholen. Du har alltså gjort tidigare försök och är inte den som ger upp. Den har tagit en för stor plats i ditt liv och orsakat mycket negativt för dig. Att du hittat hit till forumet och berättar är ett stort steg på vägen. Det krävs både mod och kraft för att klara av att sätta ord på ett ärligt och tydligt sätt för andra.
Vad mer tror du att du skulle behöva i din förändring?

Berätta gärna mer hur det är för dig och läs på forumet. Hoppas du finner lite som är hjälpsamt för dig här!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen

Triump

Hej! Ja det är så sant men svårt just nu. Har försökt så många gånger och ställer tilll med så mycket varje gång. Vill verkligen göra skillnad men mår så himla dåligt av all tragedi som jag har ställt till med. Tack

Triump

Tack en vanlig man
Ja många själar som går genom skärselden. För mig så är problemet att jag har/är deprimerad och väldigt svårt att sluta dricka när jag börjar. Leder till minnesluckor och allt det som kommer med det. Jag vet inte heller riktigt hur jag skall lösa alla mina problem. Alla problem man drar med sig måste ju bli behandlade av sig själv. Uppenbarligen har jag inte lyckats bearbeta mina problem korrekt efter som jag är där vart jag är nu. Men med handen på hjärtat så började mina dåliga val redan i unga år. Hög alkoholkonsumtion och mycke stök alltid när jag gick ut. Men saken är nog att jag måste ta tag i mina problem och hantera min sorg i en nykterkropp. Är det någon som vet hur man bra kan lägga upp en plan för sig själv för att inte trilla dit igen?

Spöketimig

Mitt enda tips är att ta dag för dag, timme för timme på nått sätt.... är "bara" på dag 8 men känner mig rätt starkt i just detta nu. Efter femte dagen vände det och även om många jobbiga tankar dyker upp och inte minst "face-a" ångesten så går det. På något sätt måste man igenom det och alkoholen förstärker ju egentligen bara ångesten och gör problemen i många fall större än vad de är.
Så nej jag har tyvärr inget tips mer än skriv av dig här, läs fler trådar av många kloka som gått igenom liknande och bara....timme för timme, dag för dag....
Lycka till! Vi hjälps alla åt....det är ibland bara skönt att inte känna sig ensam.

Triump

Tack så mycket allihop
Ja inte är det några roliga saker som man skall igenom, så ledsen att du miste jobbet. Men jag hoppas du får hjälp med allt runtomkring dig. Jag har två familjer jag mist, många gånger försöker jag vara väldigt objektiv på det som hänt. En sida säger att jag gjort fel som druckit och tagit ut min frustration i samband med den. Men i grunden tycker jag faktiskt också att en relation är en 2 filig väg vart man måste vårda och underhålla. Det som gör mig mest ledsen är barnen. De har inte valt denna värld. Så ledsen för det. Men nu dag 2 och ett försök att gå och jobba. Ha en bra dag och ta hand om varandra.