Hej allihopa, jag är ny här på forumet, rätt ung - bara 23, och har senaste tiden börjat ransaka mina alkoholvanor och skulle vilja höra om någon känner igen sig i min situation.

Redan som tidig tonåring har jag älskat alkoholen. Jag är rätt introvert och alkoholen har gjort det enkelt att fungera ihop med andra.
Sen jag började studera och flyttat hemifrån har alkoholkonsumtionen eskalerat. Festande ca 3-4 dagar i veckan har inte varit något konstigt.

Efter ett ganska tufft break up började jag ta till alkoholen som ångestdämpande för första gången. Många gånger blev jag dock ännu ledsnare av drickande, kom därför hem och fortsatte dricka. Detta har hänt ett flertal gånger.

Alkohol har en stor del i min umgängeskrets och jag kommer på mig själv med att allt oftare tänka på alkohol, hitta på ”anledningar” att dricka och planera aktiviteter eller fester. Här om dagen planerade jag och några vänner att se en film ihop, och jag sa ”oh mysigt! då kan vi dricka lite vin och ha det trevligt!”.
Alkoholen ska alltid ha en plats.
Emellanåt, kanske 1 gång i veckan, röker jag även cannabis. Alltid ensam för att kunna slappna av och inte känna den tristres jag konstant annars känner.

Jag har senaste halvåret mått mycket bättre, och även slutat dricka mer när jag kommit hem från krogen.
När vi är ute kan jag oftast ta bara en öl, och kan även ensam hemma ta bara ett glas. De gånger jag blir riktigt berusad händer kanske varannan vecka. Och då snittar jag kanske 4-6 glas.
Men tanken på alkhol, suget, finns nästan alltid där - och helt ärligt så skrämmer den mig. Mycket.

Jag har redan själv insett att jag måste börja tänka på min konsumtion. Har ni några tips, historier eller något att dela med er av?

Tacksam för alla svar jag kan få.

/ på glid

Malkolm85

Jag känner igen mig mycket från när jag var yngre. Och jag tänkte i dom banorna du gör. Jag ignorerade allt jag mådde dåligt och dämpade min ångest med alkohol. Och jag mådde bara ännu sämre. Och blev kraftigt deprimerad till slut. Jag drack till slut bara av den anledningen att jag mådde dåligt. Och mår man dåligt så förstärks bara känslorna. Man faller djupare och djupare. Jag slogs och satt hos polisen oftare och oftare. Jag tog varje chans för att kunna dricka. Nu har jag vart nykter totalt 7 månader under 2017. Ångesten är djupt rotad så jag har det inte så lätt. Men jag drar inte på mig mer bekymmer pga alkoholen längre. Så mitt tips drick inte när du mår dåligt. Eller bäst av allt låt bli helt. ?

Darwind

Tack för ditt svar.
Ska börja med en helt vit jul nu och bara försöka ta det lugnt, läsa och gå promenader. Tänker att det kan vara en bra start i att försöka finna lite sinnesfrid!

Grymt jobbat med 7 månader!
Går du hos psykolog eller något liknande för stöd?

Malkolm85

Låter som en god plan för jul ☺?. Jag ska också ta det så lugnt jag kan ☺. Jag har gått i omgångar hos psykologer. Det kommer ju nya saker och nya frågetecken. Just nu går jag inte hos någon men jag äter antideprisiva medicin. Den trubbar av av hjärnan lite så man tänker anningens lugnare. Tack ? det har varit tufft med lite bakslag och så. Men de är på rätt väg. Ha en fin dag