Den magiska natten kommer snart och jag vill verkligen från djupet att mitt hjärta ge hopp till alla som kämpar, försöker och tar sina tappra beslut.
Jag vet hur tufft är det att slåss mot denna overkliga mönster - alkoholen.
2 december förra året tog jag mitt slutgiltiga beslut att sluta dricka för alltid. Efter många, många försök att dra ner och bli normaldrickare.
Jag klarade det.
5 gånger sedan dess har jag testat att dricka ett glas vin och jag insåg bara att suget befinner sig omedelbart tillbaka och jag kommer att vilja ha mer, mer, mer. Jag har slutat med experimenterandet på det sättet.
Jag har inte fått något hjälp, medicin eller något annat. Ok, jag har en man som reagerade på ett perfekt sätt och hjälpte till.
Jag klarar av att servera vin till andra och befinna mig i länder där man dricker mycket. Klarar av att ha vinflaska stående i köket.
Mina problem har egentligen inte minskat, livet är tufft och inte på något sätt vackrare än innan.
Men jag vet att jag gjorde rätt. Av två anledningar.
Jag gillar mig själv mycket mer nu. Och jag känner mig så himla starkt.
Det är värd. Jag hoppas att många av er tar rätt beslut idag.
Ett beslut som ger er styrka i framtiden.
Jag håller tummarna.
Jag är ett levande bevis att det går att sluta.
Lycka till!!!

ditt peppande inlägg och grattis till mer än ett år! Jag står precis i begrepp att sluta, har planerat att julafton 2017 ska bli dagen då jag vände skutan. Har mått så mkt skit i stort sett varje dag i höst, att jag nått min botten. Måste också sluta på grund av höga levervärden. Men jag VILL verkligen få stopp, och din berättelse ger mig hopp. Det ska gå , en dag i taget, att leva nyktert. Illusionen att jag mår bra av ett glas känner jag inte är giltig längre, det är ju inte sant. Alkohol gör att jag mår sämre när jag druckit, sämre hela kvällen och mycket sämre när jag vaknar. Så mycket för den falska bilden av hur fantastiskt trevligt det är med ett glas. Tack rabbitgirl!

är precis det som man behöver idag :)
Man mår inte direkt bättre första tiden, men ju längre tiden går, desto mer självklart blir det.
Du fixar det. Alla vi har kraft. Gör en lista vad gör dig att må lite bättre! Missbruka denna lista...