Ack, vilken smärta! Kan för fan inte ens sitta ned utan att plågas, nåt e vajsing med min stackars kropp. Joxet härleder jag till kaggens undre delar på höger sida. Där sitter ju levern, men om det är den som är "on the blink" är det inte hela världen, den har man ju två av. Min ambition har ju alltid varit att leva hårt och lämna jordelivet härligt full och skrattandes, kanske tar en annan ned skylten innan de grå tinningarna sprider sig som en aggressiv kräfta och förvandlar mitt hår till en snårig och vit ruderatmark. Jag tar en sup och hoppas på att bli medvetslös snarast, min bleka existens är ett hån och ett knotigt finger i rumpan på Skaparen. "Det är taskigt med min lever, men nåt fanstyg ska man ha" kräktes herr Åkersork fram redan på 80-talet. En vis man, sanna mina ord. Jag har fler organ att attackera, bukspottkörteln, njuren och blindtarmen, bara för att nämna några få. Kanske slutar jag dricka redan i morgon dag, kanske visar sig Jesus för alla bible thumpers redan i morgon dag. Sätt en slant och hoppas på jackpot, inget scenario är mig främmande. Ont skall med ont fördrivas.

Dricker jag för mycket?

Du har smärta i kroppen och misstänker att det hänger ihop med dina alkoholvanor. Du skriver att om det är levern finns fler organ att attackera samtidigt som du funderar på om du dricker för mycket.
Det hörs att du reflekterar kring ditt drickande och om du vill ha det så som det är nu med alkoholen.
Ett steg är att du skrivit här, kanske har du också läst en del?

Fortsätt gärna skriv och läs här på forumet, ibland kan det ta lite tid och man kan behöva skriva flera gånger innan man får svar.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen

bump

Träffade på en gammal suparkompis idag, vi kan kalla honom Åke. Har ju inte sett till honom på ett tag, han har hållit sig borta från Hörsalsparken och andra favoritställen. Han berättade att han numera är nykter och har varit det sedan den 20:e oktober. Jösses! Han sa att han mådde bättre än på länge och att hans ekonomi numera var i balans. Okej, jag ska väl vara glad för hans skull, men visst saknar jag hans spritosande andedräkt och hans jovialiska och otvungna sätt.

Åke gav mig en klapp på axeln, sen försvann han på stadig fot i vimlet. Där rök en kompis, men det finns gott om andra som fortsätter att läska sig som om fyllecellen inte existerade och skrumplever är en skröna. Lev väl Åke, du får väl hitta en annan hobby. Knyppling?

Jag vill vara som Åke.

Förresten. Jag kan inte minnas att jag varit uppe efter klockan tolv sedan sent 70-tal, då jag ihärdigt skrev insändare till Fib Aktuellt på min trogna Facit-skrivmaskin. Igår natt var ett undantag. När jag blev medlem.

bump

Det är ju röd dag imorrn o stängt på Systembolaget, så idag fick jag vidta åtgärder för att kunna hålla fyllan intakt i två dygn. Det blev två vändor till Systembolaget, först 16 burkar Bellman, sedan 12 burkar Norrlands guld dynamit. Nu är jag fint lullig och vet att jag kan fortsätta på inslagen väg hela morgondagen. Jag skänker en tanke åt alla alkoholister som kanske blir utan sitt dricka imorrn. Jag är inte en av dem. På något sätt. Storkonsument. Ingen missbrukare. Skål. På er alla.

Rosen

Varför skriver du annars här? För mig är det rent deprimerande läsning. Inte för att jag ville vara i dina kläder, utan för att du är där du är.