Hej, varit med här ett tag, men det är första inlägget här. Har fått hjälp i öppenvård en gång och även varit på aamöten några ggr. Har alkolism som ett rakt nedstigande led från båda mina föräldrar och hur långt som helst i släktleden. Känns som jag i hela mitt vuxna liv försökt undvika alkohol, vilket har resulterat i att motsatsen har uppstått, alltså undvikit, hetsdruckit, unvikit, hetsdruckit osv. Egentligen vet jag att jag absolut inte kan ta en droppe , men självklart är jag ju där och tror och intalar mig själv. Den här gången går det nog.....min Karl är allvarligt bekymrad, över mig och sig själv förstås. Han har börjat markera spritflaskorna och bevaka mig. Medberoende. Mina barn börjar ledsna på mina löften om nykterhet, ja alla börjar ledsna inklusive mig själv. Har heller inget att skylla på. Som dåligt förhållande, psykisk ohälsa( får jag ju av alkohol förstås) men grundpsyk, arbete . Socialt har jag dragit mig undan och föredrar numer att dricka ( mycket) för mig själv. Märker hur alkoholen blir till besatthet och jag kör ungefär samma mönster. Några dagars nykterhet, planerat drickande, gömma alkohol osv. Nu har jag iallafall varit nykter i 3 dagar och har väl tittat upp från bottenlös ångest från den skandalfyllan senast, som jag såklart gjorde bort mig och inte kommer ihåg ett skvatt av. Ska försöka skriva regelbundet och även besöka ett aamöte imorgon. Skönt att skriva av sig och vilka kämpar ni är här inne. Tar en dag i taget nu. Vi hörs!!

Oj, vad tiden går. 13dgr nykter. Har ju haft lite hjälp av maginfluensan:-). Faktum är att jag har kommit lindrigt undan, hitintills . Tänker att jag kravlat mig upp så många ggr nu, att det ska bli svårare, eller rentav omöjligt att åter vara på banan. Samtidigt har jag ju lärt mig hur a fungerar hos mig, och kan se och tom hindra mina asug emellanåt. Behöver nog gå i ganska strikta led ett tag framöver och tänka på mig. Mat, motion, arbete, vila i lagom mängder. Oroar mig lite idag, men det får bara vara så. Jag tänker iallafall vara nykter 24 h till. Utan antabus idag, då jag får magkänningar av dom o i samband med magsjukan blir det nog inte så bra. Avvaktar till imorgon då kroppen återhämtat sig mer. Kram alla kämpar och igen, tack för pepp o stöd?

När jag läser min tråd så ser jag att jag var nykter i 8 månader..... känns sorgligt att jag återigen började dricka. Ska försöka förlåta mig själv, men jag kan inte se att jag hade/har andra problem, som jag kan skylla på . Alltså , det är jag som beslutade mig för att dricka. Drog mig undan forumet, och utnyttjade inte mina redskap. Vips, så var adjävulen där och pockade på. Det är väl så det funkar då, med återfallen. Jag tyckte jag klarade mig själv och sänkte garden. Struntade i det som egentligen var viktigt för mitt mående . Då kommer det sakta smygande tillbaka, helt enkelt. Förstår lite vad många nyktra alkoholister säger. Att det aldrig blir en självklarhet. Och att det kan ses som en stor ynnest, under att man får vara nykter. Jag ska försöka komma ihåg att tänka på detta, en dag i taget. Nu jobb hela helgen och jag väljer nyktert 24 h. Kramiz

har kommit en bit på nykterheten, Jullan65, och att du funderar en del över det som varit.

Men, du behöver inte trycka ner dig och må dåligt för att du hade ett återfall. För inte bestämde du dig väl hux flux för att börja dricka stora mängder och bli kraftigt berusad under en längre tid? Nej du tänkte väl (eller rättare sagt din beroendehjärna tänkte) att du skulle unna dig något glas, och att du skulle ha kontroll på intaget. Precis som många av oss andra gjort, inklusive mig. Men det fungerade inte, varken för dig, mig, eller någon annan.
Så se det som att du är en erfarenhet rikare, och har mer kunskap om hur beroendet fungerar. Och att du nu är bättre rustad denna gången.

Jag skrev en gång i min tråd att istället för att älta och bittert ångra det som varit, när det gäller ens beroende och drickande, så kan man vända det till något positivt. Det att man skaffat sig erfarenheter och kunskaper om beroendesjukdomen.
Inte kan vi rå för att vi är så funtade, genetiskt/mentalt, att vi gillar den sinnesförändrande berusningen och kan utveckla ett beroende, och inte kan vi med dessa förutsättningar rå för att vi är födda i ett samhälle och en tid, då alkohol finns invävd kulturellt och traditionellt i nästan alla sammanhang och miljöer.

Det stora och positiva är att vi tar tag i vår situation och påbörjar arbetet med, och resan mot, ett nyktert liv i frihet. Lyckas vi med det (och det gör vi ofta), så har vi gjort något stort och positivt för oss själva. Plus att vi på vägen dit måste bryta med samhällets alkoholnorm. Och sedan måste tacka nej till whiskey-provningar, vin-mingel och öl-hävningar x antal gånger under resten av våra liv.

Så tänk positivt och tro på dig själv Jullan65. Du har kommit långt i befrielseprocessen.

Många varma och nyktra kramar

Är säker på att du fixar det nu. Du vet varför du trillade dit. Använd den erfarenheten till att stanna kvar den här gången. Håller med Pi31415 ovan, vänd återfaller till något positivt.

Nu håller vi i det här. Lycka till! ♡ Kram

Dag 16 känns oxå bra. Ska ta en sväng till gymmet , för första gången på 6 månader. Har lite pirr som behöver ut. Tänker på a 24/7 men inga direkta bombnedslag av akuta sug än. Tacksam för det. Gubben har sina 2vita månader, likt varje år, och det hjälper till oxå. Tänker avslöja nåt skämmigt. Gubben min har sedan länge och enl. Överenskommelse haft a inlåst . Var väldigt skönt under tiden jag inte drack. Men under mitt långa återfall, blev jag verkligen besatt av att komma in där i skåpet. Ett stort ganska stabilt skåp, ute i garaget. En dag var jag desperat och använde alla verktyg jag hittade för att bryta upp skåpet. Vilket jag lyckades med, och med katastrof till följd. Tänker på hur på riktigt, adjävulen tar över en människa och man verkligen beter sig som en galning. Otäck känsla, när man vaknar upp till verkligheten. Och jag undrar oxå, hur fan en anhörig, nära egentligen pallar med en , nåt längre tag??eller jo, vet ju oxå att jag är den där riktiga människan, som han älskar. Men om adjävulen tar över en helt, vad händer då???vet redan svaret gott folk, men påminner mig idag ..nykter 24 h

nydag2018

Har också varit där, när man är helt desperat efter något att dricka. Som du säger, man blir helt knäpp. Läskigt. Men kan vara en bra erfarenhet att ta med sig, nu när du ser det från ett perspektiv "utifrån".

Det var ju skönt att röra på sig lite. Ökad på mina promenader oxå. Efter att min hund dog ( ålder ) har det inte blivit mkt rörelse. Märkligt egentligen, jag älskar naturen... tillskriver min passivitet till a. Med a blir det mesta ointressant, förutom den då. Idag ska jag vara nykter och den håller helt klart i sig till imorgon bitti, då det är dags för nya beslut . Önskar alla medresenärer ett nykter dygn och fortsatt vita dagar

Igår fick jag ett sug, rött ordentligt. Samtidigt började adjävulen hjälpa till i förberedelserna för ett nytt återfall. Hen var så hjälpsam och lade fram detaljer hur det ska se ut. Sluta med antabusen, dag jag kan dricka, hur mycket och till vilken mat vinet skulle passa. Minimera risken för upptäckt osv. Slutligen talade hen om hur jag skulle klara ett par glas vin, att jag verkligen var värd det. Den sköna känslan o bl.a. bl.a. bl.a. . Det fick bara komma, åt lite och drack kaffe. Accepterade känslan , tankarna och visste långt där inne att det snart klingar av. Vilket det oxå gjorde. Jag varken kämpade emot, förnekade eller agerade, och bekräftelsen fick jag när anfallet klingade av. Det var inte så farligt, ska göra lika nästa gång. Idag får förnuftet råda och en smutt beprövad erfarenhet dvs, det blir bättre och lättare med tid. Och vem har sagt att allt ska vara så lätt jämt då??? Inte jag iallafall . Nykter och förnuftig 24 h till. ?

Går in på 3 veckor och känner mig bra. Sover bättre, piggare. Lite mer nyfiken på livet oxå. Alkohol är ju isolering. Ska inte rusa iväg och göra 151 saker, men en träningsrunda står på menyn idag. Ledig fredag....för bara några veckor sedan hade jag åkt till bolaget, druckit på dagen och fyllestädat. Sovit nån timme innan gubben kom hem, tillbringat kvällen framför tvn, och sprungit och fyllt på mig med gömd flaska. Hoppats på att ingen märker nåt, eller glad för om ingen var hemma, så jag kunde dricka ifred. Hva jag får ångest av att tänka på det. Nä nyktert 24 h till. Kram

anonym17136

På tal om fyllestäda .. så har jag också gjort det många ggr .. tom städat så bra att jag inte hittat sakerna dagen efter ?? Hva .. Hemska tider .. Kämpa på .. Följer era resor , kram Lerigen ❄️❄️❄️

"Hoppats på att ingen märker nåt, eller glad för om ingen var hemma, så jag kunde dricka ifred." Oj, vad jag känner igen mig, även om det för mig var mest aktuellt på vardagarna. Under helgen var det legitimt att dricka lite (hrm...) för mycket.

Härligt att du känner dig piggare. Det är så skönt när man verkligen märker skillnad. Det går åt rätt håll.

Önskar dig en fin och vit helg, Jullan! ♡

Ja du lerigen, oxå expert på att inte hitta sakerna dagen efter?. Och vinäger, tänk vad skönt och slippa smyga och planera sina dagar efter alkoholen. Det är en befrielse. Idag lördag, blir träning idag med. Så skönt att slå in hörlurarna och lyssna på Ted samtidigt som man kör på gåbandet. Som motion och meditation i ett. Ikväll ska vi laga nåt gott och umgås, gubben och jag. Lite spänt är det mellan oss, och igårnär han kom hem märkte jag att han tittade ingående på mig och fick två pussar. Vet att han ville kolla om jag druckit nåt, känns sorgligt. Spriten förstör verkligen allt det fina i livet. Tänker oxå, att det är inte vad jag säger som betyder nåt, utan vad jag verkligen gör . Och idag ska jag vara nykter i hela 24 h. Kram alla kämpar

Ja några sug har satt in i helgen, lite vin till maten och helst vid tillagning skulle setat fint. Adjävulen viskade lite då o då. Och skulle jag ge efter???nä inte en chans. Accepterade tankarna återigen och lät dom löpa iväg bara. En lite småtråkig helg, så som livet innehåller ibland. Märker att jag har mycket tid, för mycket tid... och i takt med att energin återvänder behöver jag nog kanalisera den på något sett. Likaså att acceptera att man ibland inte har ett dugg att göra. Ja ja allt får ta sin tid helt enkelt och nykter idag känns självklart. Go for it kram

Mycket av det du skriver stämmer in på mig.. "fyllestädandet " är spot on! :) . men jag blir inspirerad av att läsa om din styrka och känner att jag kan väl kanske också klara av detta då.. funderade precis själv på om det inte skulle vara ok ändå att dricka vin idag.. men sen läste jag här... och gick och gjorde en god lunch med citronvatten istället .. mätt och belåten. Just nu.... är A djävulen tyst.. Tycker du är otroligt stark. Stor kram till dig.

Tack odette för raderna. Ja man känner sig inte speciellt stark, men man är väl det på nåt sätt iallafall ?. Känner dessutom att en förkylning är på väg, så ör lite ynklig idag. Dag läggs på dag, och jag tänker tid... över tid blir det bättre. Och faktum att jag slipper en del ångest, känner mig piggare i kropp o knopp. Dalat nåt kilo i vikt och att mina nära är betydligt gladare, gör att jag ganska lätt väljer ett nyktert dygn till. Nu blir det en tur i busvädret. Se upp din gamla adjävul , nu kommer jag....

fina Jullan65... och man får lov att vara svag.. vi människor kommer gå under om vi inte sluta sätta all den här pressen på oss själva och varandra.. vi gör så gott vi kan och vi lyckas med mycket.. du har lyckats med väldigt mycket.. bara att minska din ångest e en seger.. att du tar dig fram dag för dag.. vilken enorm styrka.. vi har sol där jag bor idag... ska också ge mig ut.. idag e en vit dag.. underbart när man tänker efter.. hang in there... vi kommer finna en väg det är jag säker på.. :) Krya på din förkylning . Sånt e INTE kul! Kram till dig.

Tack för de fina raderna odette, och självklart kämpar vi vidare. En månad vit idag. Känns skönt. Energin som återvänt har jag delvis lagt på att få ordning här hemma. Skrymslen och vrår får sig en omgång. Precis som mitt inre. Känner mig liten och xtra känslig just nu. Tror att det är nån form av reaktion på min nykterhet , känslorna hoppar lite hit och dit, lite för snabbt. Om jag minns rätt, stabiliseras humöret om ytterligare ett par månader, och jag hoppas och ser fram emot det. Ska snart ut på en planerad semesterresa, vilket gnager lite. Funkar det verkligen att inte dricka under palmerna? Och hur ska jag förbereda mig? Kanske jag tar till antabus faktiskt. Litar inte riktigt på mig själv. Vet hur snabbt det kan gå....men idag ska jag vara nykter 24 h. Kram

Tycker du är superduktiga Jullan65. En månad.. wow!!!! jag vill också klara det.. !!! Att få ordning hemma är befriande.. bra att du fokuserar på bra saker. man får vara liten och känslig.. vi är MÄNNISKOR inte maskiner. Jag förstår att semesterresan är ett problem och orosmoment.. jag hade varit minst lika orolig.. om du kan så tycker jag du ska fundera på antabus. Jag tror det kommer hjälpa dig.. och kanske att försöka se semestern som en detox semester istället.. sol palmer lugn.. träning ( om du känner för det) och hälla i sig alkoholfria härliga fruktrinkar.. äta nyttigt.. njuta av styrkan som kommer med detta.. lättare sagt än gjort helt klart.. men om NÅN fixar det så är det du med din envishet.. du har klarat en månad.. det är en SEGER och så ska du också se på det.. ta en minut i taget.. ta med dig antabus som säkerhet.. om suget sätter fart på allvar på din semester.. en krycka som du har all rätt att använda. Det kommer gå bra Jullan65.. jag tror stenhårt på dig! KRAM

Grattis till en vit månad! Tror också att du fixar detta, du är så stark nu. Känner du dig det minsta osäker, ta Antabus. Det viktigaste är att inte ramla tillbaka in i gamla ovanor. Önskar dig lycka till! ♡