Hej,
Har läst här ett tag och känner nu att det kan vara tid för att försöka formulera hur jag har det och inte vill ha det med alkohol i mitt liv..
Är så fruktansvärt trött på att tankar på alkohol och konsekvenserna av mitt drickande tar en så gigantisk del av mitt liv. Det känns som jag i bästa fall står och stampar på samma fläck. Jag har ambitioner med mig själv, med min familj men pga. att jag är bakis i stort sätt varje ledig dag händer det inte så mycket. Detta och den rent kemiska ångesten alkohol numera ger mig håller på att äta upp mig.
Jag dricker sällan måndag-torsdag. Har faktiskt inga större problem med att vara nykter på arbetsveckorna. Men i och med att jag dricker, och oftast dricker jag riktigt mycket fredag, lördag och söndag (minnesluckor är rätt vanligt förekommande) är jag alltid sliten på måndagar, inte alltid i bästa form på tisdagar, därefter börjar livet ordna upp sig och jag känner mig stark onsdag-fredag. När jag kommer hem på fredagarna känns allt så bra och härligt och jag "unnar mig" öl och vin och sedan efter några glas är alkoholen det viktigaste för mig fredag kväll, lördag från eftermiddagen och framåt. Även söndagarna ser ut så. Jag är så ofantligt trött på mig själv och det känns som jag inte har kraften att ändra det själv. Jag har försökt minska mitt drickande både i antal tillfällen och i mängd ett antal gånger under flera års tid. Det kan fungera ett kortare dag men det slutar alltid på samma sätt. Nu har jag sökt hjälp hos en beroendemottagning eftersom jag inser att jag inte klarar det själv. Har så svårt att se att jag aldrig ska dricka mer. Vin till maten, en pubkväll med kompisar etc. Känns så tråkigt och jag vill inte avstå från det. Kan jag lära mig dricka måttligt igen efter många år av åt skogen för hög konsumtion? Jag vill verkligen det men jag undrar om det är möjligt? Är det någon som känner igen sig i hur jag dricker? Vit i fyra dagar och sedan helgfylla i stort sätt varje helg. Eller snarare fylla vid ledighet. För mig blir jul/nyår och sommarsemester alltid alldeles för alkoholdimmiga. Jag är så trött på detta!

Skämskudde

Är samma för mig. Dyra semestrar som jag knappt har ngt minne av...
Är också så trött på detta.
Vad gör ni på beroendemottagningen? Hur får man kontakt med en sådan mottagning?
Precis som du beskriver är måndag,tisdag jobbiga och på onsdag,torsdag börjar livet komma
tillbaka...sedan är man ju ”värd” ett glas vin på fredag.

Herr Gårman

Då fungerar vi nog ganska lika. Jag är så trött på att mer än halva veckan vara berusad eller sliten av att jag druckit under helgen. Jag har verkligen bestämt mig nu. Detta måste få ett slut. Jag hoppas att jag kan lära mig att dricka "normalt" men om inte det går får jag lov att sluta helt. Jag kommer att vara helt öppen med detta när jag träffar beroendemottagningen första gången. Har inte varit där ännu ska dit första gången i nästa vecka. Jag kommer inledningsvis gå två gånger och träffa en läkare vid i alla fall ett av tillfällena. På mottagningen jobbar läkare, socionomer, sjuksköterskor och alkoholterapeuter. Man är där två gånger och som jag förstår det berätta om sin situation. Man gör även provtagning för att se att kroppen inte tagit skada av hur man levt. Därefter tror jag att man får ett individuellt program efter hur ens situation är och vad man vill uppnå. Man går kanske 5-6 gånger sammanlagt. Det här är där jag ska gå. Vet inte om det finns olika upplägg på olika ställen. Vill du komma i kontakt med en beroendemottagning kan du söka i vårdguiden eller på din kommuns hemsida. Det här finns i alla kommuner.
Om du mår som jag och ditt drickande får liknande konsekvenser som det får för mig tycker jag att du ska ta tag i det. Du har inget att förlora på det!
Jag känner att jag kan få ut så otroligt mycket mer av mitt liv än vad jag får och nu får det vara nog! Jag måste och vill det här så mycket. Lycka till! Berätta gärna hur du mår och hur det går för dig vidare.

Skämskudde

Jag känner också att jag kan få ut så mycket mer av mitt liv än vad jag får nu.
För mig handlar det om att jag nog är lite uttråkad...jag har saker som jag borde och egentligen vill göra men som sagt så är det ju väldigt få dagar i veckan man faktiskt är ”normal”. Det flesta dagar har jag ingen lust till saker som jag vill göra. Sen när fredagen kommer går allting bara av gammal vana.
Skriv gärna (om du vill dela med dig) hur det går på dina träffar. Tycker det är jobbigt att boka tider då jag gärna vill veta hur det ska gå till innan jag går dit för att kunna förbereda mig. Plus att om jag bokar en tid känns det som att det blir ”verkligt” att jag faktiskt har ett problem...tycker att du är modig som vågar boka en tid!
Börjar må lite bättre nu, fast ångesten hänger kvar sedan helgen. Dock känner jag mig glad över att vi bokat in aktiviter till helgen där alkohol inte är inblandat. Men det har hänt innan och likväl blir det vin när jag kommer hem. När jag tänker på vin nu mår jag illa och vet hur dåligt det är för mig. Jag vill inte ens gå runt och tänka på alkohol hela tiden. Vill inte tänka att jag inte ska dricka vill inte tänka att jag vill dricka. Tankarna kring alkohol tar över för mycket och jag orkar inte ha det så.

SjälvBästeDräng

Vill rekommendera träning. Alkoholen är inte lika tilltalande efter ett träningspass som efter jobbet. Trots att man kan tycka att man förtjänat den. Ser man dessutom till att starta lördag morgon med ett träningspass så är fredagsdrickandet inte lika tilltalande nästa helg ☺

Vet att det är svårt att börja och upprätthålla motivationen. Det bästa är att hitta en träningspartner och ta det på allvar.

Mvh SjälvBästeDräng

Herr Gårman

Jag känner mycket väl igen mig i vad du skriver. Jag känner mig mest hela tiden håglös och uttråkad. En stor del av det är för att den energi jag har går åt till att återhämta mig från alkoholindränkta helger. Jag hinner aldrig bli riktigt pigg och känna mig riktigt stark innan det är dags för öl och vin igen. Jag tror att både du och jag behöver en längre helt alkoholfri period innan den känslan kan försvinna. Jag har bestämt mig nu för att vara helt alkoholfri drygt tre veckor. Då ska jag på en weekendresa med min fru och tänker tillåta mig själv att dricka lite. Dock ska jag verkligen tänka efter så att det inte blir fel även där. Men det är en resa där jag kan dricka med måtta. Det är min närmsta plan och den här gången tänker jag verkligen hålla den. Jag orkar inte misslyckas med min plan den här gången och jag orkar inte börja en vecka till som ett fysiskt och psykiskt vrak....
Jag ska absolut dela med mig om hur det går hos beroendemottagningen. Tack för stöd om att jag tagit tag i att boka tid där. Visst känns det "på riktigt" som man erkänner för sig själv att man har problem. Men samtidigt finns det inget val för mig längre känns det som. Jag har haft någon slags ambition att det inte ska bli som det blir i princip varje helg länge. Ändå blir det så....Uppenbarligen behöver jag hjälp för att komma vidare. Jag vill inte vara ett fyllo. För min egen skull. För min familjs skull.

Herr Gårman

Jag tror att du har fullkomligt rätt att träning är jätteviktigt i det här skedet för mig. Jag har hållit upp tidigare perioder i några veckor eller som längst 1,5 månad men nu är jag bara inne på dag 3 av nykterhet.
Jag har tränat en del periodvis men har haft svårt att upprätthålla motivation, mycket pga att jag varit i dåligt skick så ofta.
Jag vet hur otroligt mycket bättre jag mår av att träna och att det också minskar alkoholsuget en hel del.
Jag tänker gå och träna direkt från jobbet på fredag och sedan även på söndag. De dagar jag inte tränar på "riktigt" ska jag åtminstone försöka få till så att jag tar en promenad eller så.
Det är inspirerande att läsa om hur du vänt på det dåliga till något bra! Tack!

Herr Gårman

....ska jag ha min första helt alkoholfria fredag på nästan 1,5 år. Det kommer säkert kännas jobbigt i eftermiddag då min hjärna är så programmerad på att det första jag gör en fredag när jag kommer hem är att knäppa upp en öl.
Känner redan nu en viss "oro" i kroppen. Men jag ska träna i eftermiddag, det kommer minska suget en del och sedan ska jag tänka på hur skönt det ska vara att vakna pigg i morgon och vara i otroligt mycket bättre form i morgon än vad jag var förra lördagen.

SjälvBästeDräng

Det kommer kännas mycket bättre efter träningen. Kör nu ett riktigt pass så du är trött ikväll och får träningsvärk i några dagar ☺ Kommer göra susen!

Lycka till nu!

Mirabelle

Och känna sig levande död hela måndagen. Japp. Det känns igen. Med den skillnaden att jag hade börjat ta nåt glas mitt i veckan också... Välkommen hit! Tipsen du fått om träning är bra. Jag är inne på min tredje nyktra helg. Kommit igång på allvar med träning efter ett längre uppehåll. Känner inte lika starkt att jag vill ha det där vinet (eller egentligen ruset) nu. Börjar kunna slappna av utan det. Häng kvar här på forumet och kom igång med träningen, så ska du se att du snart har lagt flera nyktra veckor bakom dig du också :)