Ny här. Min historia liknar många som jag läst om i detta forum. Har läst och läst och igenkänningsfaktorn är hög. Konsumtionen av vin och även lite starksprit har blivit värre med åren. Hade en tanke om att 2018 skulle bli ett rent år, men har redan haft 2 återfall. Återfall är något otäckt som jag inte förstår hur jag ska stå emot. Då tänker man ju inte ...jag vill så gärna och efter att ha läst så många trådar här så har jag hittat så många goda råd. Men plötsligt står man på systemet och innan har man planerat vad som ska handlas och så vidare. Det är som att man blir en annan person. Det skrämmer mig. Det känns som att jag aldrig ska klara av detta. Har fått hjälp tidigare och då lyckades jag hålla ganska länge men så hände det som inte fick hända och jag började om med smygandet igen. Därför litar jag ju inte längre på mig själv. Jag hoppas på stöd från alla kloka i detta forum men även bara få skriva av mig. Helgen blev återigen en helg med vin och gin och nu vill jag verkligen inte mer men jag vet att det välkända suget kommer och då är jag minsann inte stark.

Välkommen hit, här får du mycket insikter och kan även skriva av dig. Förstår dig precis och det är ingen lätt väg. Men det finns hjälp att få om man verkligen vill. Livet blir så mycket bättre utan a. Om du inte klarar att hålla upp/sluta dricka, kanske vc eller en beroendemottagning kan hjälpa dig. För mig funkar antabus bra första tiden, då det blir som en krycka att få hjälp av. Lycka till på din väg

Oerhört starkt av sig att ändå börja skriva här. Jag började också nyligen och det känns som att en ventil öppnat sig. Det är ett mycket bra första steg. Förstår så väl det du skriver. Att man inte litar på sig själv längre. Att man blir en annan person. När mitt sug infaller sig.. så brukar jag tänka på konsekvenserna av om jag dricker. ( gjorde precis för en stund sen den här övningen själv då tankarna började fladdra..) Hur dåligt man mår efteråt. Ångesten, paniken.. jag upplever att det flera gånger har stoppat mig och jag istället bitit ihop. Hemsk känsla medans suget är där.. men en sak vet jag.. det finns få saker jag upplevt.. som känns så underbart som att vakna upp en morgon och veta om att jag vara nykter dagen innan. Sömnen blir bättre.. man är klarare i huvudet och en liten känsla av seger infaller sig. Slå inte på dig själv pga återfallen du haft. Det är en del i din resa att ta dig bort från det här. OM du känner att du klarar det.. så försök fokusera all din tankekraft på just hur bra det kommer kännas om du bara står emot. ta det minut för minut.. tänk inte hela dagen.. utan nu ska du klara en minut åt gången.. Suget är ju som vi vet något som försvinner.. även om det återvänder så kommer det bli mer och mer sällan tror jag.. för lika bra som känslan är vid första klunken.. lika överjävligt blir det ju när A ska ut ur kroppen.. kanske är mina råd inte rätt.. jag vet inte.. men kanske kan det hjälpa dig litegrann i alla fall. Återigen starkt av dig att du är här.. vilken styrka att våga skriva av sig.. var stolt över dig själv för din resa har börjat. En minut i taget... inte mer.. jag / vi finns här om och när du vill ventillera.. Styrkekram till dig.

jessi75

Måste bara tipsa alla här om ett naturläkemedel mot ångest och sömnsvårigheter... dom första dagarna på min avgiftning hade jag fruktansvärd ångest oro och därmed svårt att sova. Testade valerina natt och det funkade faktiskt! Ett tips bara på vägen... kram och glöm inte en dag i taget!

anonym19976

Jag suger åt mig allt som jag kan ta in. Känner mig deppig och sur men försöker att låta det välla över mig. Har haft en otäck ångest men gjorde inget åt det annat än att jag började baka. Att ha nåt för händer är bra, men ibland funkar inte det heller, men nu gjorde det det ?inte att åka och handla istället som faktiskt också kom upp i min knäppa hjärna. Visst är det konstigt. Man mår illa och är rädd att levern och nåt annat i kroppen inte funkar . Ändå kan man tänka att det skulle vara gott med ett glas som garanterat blir en massa glas när man väl börjat.

anonym19976

Humöret pendlar upp och ner. Är arg eller lessen eller deppig eller att allt känns meningslöst. Men visar upp en fasad att allt är precis hur bra som helst. Ingen vet att mina problem är så stora som dom verkligen är. Dricker ju i smyg och vill väl inte heller att alla ska veta. Man vill ju bara att det ska försvinna, problemet med alkoholen, att man ska vara som alla andra. Men en terapeut som jag hade en gång menade att man kan likna det vid en person som har diabetes eller en allvarlig allergi. Dom kan inte heller göra som dom vill . Det är en sorg att komma över. Och nu ska jag jobba med sorgearbetet . Jag tål ju inte alkohol.

anonym19976

Nu har det gått 3 dagar sen sist jag hällde i mig för att jag trodde att jag skulle må bättre då. Det var ju en illusion som försvann. Mår väl inte bättre nu men känner att det kanske blir. Måste försöka sluta tänka på att jag har problem med alkohol känns det som. Det är ju bara jag som vet om denna hemlighet jag har. Att det är nåt som jag sliter med varje dag. Ska försöka inbilla mig att jag är som alla andra.

Bra kämpat. Det märks att du verkligen vill. Ta 24h i taget, eller kanske bara en timme i taget. Det brukar kännas lite lättare. 7-10dgr har jag abstinens, sedan vänder det sakta. Jag brukar tänka att det har tagit lång tid att ställa till oordning i kroppen, så det får ta lite tid att ställa tillbaka allt... preppa dig med bra kost, frukt, vitaminer b, c, d oxå. Så får kroppen lite hjälp. Kram

anonym19976

Ja jag försöker ta en dag i taget nu. Det behövs så lite för att humöret ska svänga och tanken kommer att det är väl ingen idé att kämpa på. Jag kommer inte att fixa det nu heller. Men jag läste i nåns tråd här att man borde vara lite extra snäll mot sig själv ibland och nu tänker jag vara det. Struntar i att jag inte borde äta godis och kakor och andra onyttiga saker. Får väl träna och promenera lite mera istället. Men som sagt humöret pendlar ständigt. Det viktiga för mig nu är att inte falla för frestelsen att åka på systemet och handla så fort det känns som att det nog löser alla problem.

Det är en sorg att inte kunna dricka på det sätt som anses normalt. Att inte få uppleva det rus som vi eftersträvar.

Åh, detta smygande!

Klippte in ett gammalt inlägg i min tråd. Brukar kolla det ibland för att påminnas om hur jobbigt smygandet är. Läs det gärna, tycker att det är rätt träffande.

Lycka till! Kom ihåg att timmar läggs till dagar, som läggs till veckor Själv är jag på dag 59. Otroligt! Nu håller vi i det här!

anonym19976

Jag vill också kunna skriva Dag 59 en dag. Har inget sug just nu, men jag vet vad som väntar om ett tag. Blir deppad bara jag tänker på det. Men en dag i taget var det. Kommer att klara denna vecka och helgen men sen mår jag säkert bättre än vad jag gör nu. Och då.....Då börjar den verkliga striden.

anonym19976

Idag är allt lugnt och fint. Men imorgon ska en utlandsresa planeras. Det är inte jag som bestämmer över detta.har en resa inplanerad i april redan. Den känns inte heller som att jag kommer att klara felfritt. Men jag vill verkligen det. Ska bygga upp min kropp och själ så att jag kan stå emot. Men man blir en annan människa ibland som är helt dum i huvudet. Jag skulle helst inte åka iväg nånstans men kan inte neka. Gud hjälpe mig. Men har kommit igång med träningen iaf. Men hur klarar man en solresa utan vin... .

anonym19976

Vilken lycka. Inget sug efter A. Haft mycket att göra. Mår bra förutom att magen fått lite för mycket söta kakor . Ska träna. Men är skamligt medveten om att när jag mår bra så kommer tanken också att det skulle väl var trevligt med lite vin till maten och så står man där och handlar på systemet . Nej nu ska jag bli pigg och glad och förbereda mig för hur jag ska handskas med semestrarna . Vill inte åka iväg egentligen, för jag litar verkligen inte på mig själv. Men det är ju inget man säger

Idag vill jag vara fräsch och ta hand om mig själv. Visst är det bra att ha en strategi hur man ska hantera t ex en resa. Nu är det ju ett bra tag kvar till april.
Visst kan det vara lite av en sorg att inte kunna bedöva sig med ruset/giftet, eller kan man se det på något annat sätt? Jag tror det är viktigt i ett tillfrisknande att börja tänka på ett nytt sätt !
Tänker man tankar som: Oj vad tråkigt det är att inte jag kan dricka vin som en del andra! Vad synd det är om mig! o s v Då gör man nog det svårt att sluta. Tror det gäller att slå hål på den "romantiska" bilden av giftet och istället tänka nya tankar: "Vad skönt att ta hand om mig själv! Vad skönt det är att slippa dricka och att må bra imorgon när jag vaknar!"
Det kan ta ett tag att programmera om hjärnan och stabileras upp det mentala och psykiska. Men det blir bättre efter ett tag. Bra att du kommit igång med motion och träning, du ger dig själv kickar på ett hälsosamt sätt!
Du verkar ha läst runt en hel del, vilket är bra. Ett bra verktyg är att ha koll på ramsan HALT, de vill säga att se till att inte vara Hungrig, Arg, Ledsen eller Trött. Själv blev det en osund vana att jag efter en arbetsdag valde att gå och dricka några öl, mkt beroende på att jag haft dålig sömn ett tag.

Lycka till nu, ta en dag i taget. Dagar blir veckor, du blir starkare och starkare. Det är såååå skönt att slippa hälla i sig nervgiftet!

anonym19976

Jag är ju en sån som mest dricker i smyg och gömmer. Dricker inte så mycket bland folk och så. Det som skrämmer mig är att jag några gånger även köpt gin + vin. Det blir alldeles för mycket när man ska dricka upp allt själv och inte kan sluta förrän allt är uppdrucket. Eller jag brukar spara så det finns dagen efter så det räcker att lindra bakfyllan. Usch, när jag ser det i skrift verkar det ju inte riktigt klokt. Och jag vet också att jag kan inte sluta efter ett eller två glas. Men när jag står på systemet så är jag rädd att det ska bli för lite så då handlar jag. Herregud så dumt. Tack för ditt inlägg morgondag
Jag vill verkligen komma ur detta smusslande. Det har bara gått drygt en vecka sen sista bedrövelsen men när jag läser vad alla skriver och jag känner igen mycket så blir man inspirerad att kämpa på. Alla skriver mycket om att spela hela filmen i huvudet och det ska jag göra när tanken kommer. Tänka på hur jag låg på golvet och "vilade" en stund innan jag kunde ta mig till sängen. inte mer gin det är då säkert.
Jag ska även tänka på HALT för det stämmer verkligen. Plus att jag är sur och irriterad på mig själv och andra just nu. Vet inte riktigt varför så jag drar mig undan för att få vara ifred med min alkoholism. Nu nykter alkoholism som jag inte kan lita på ett dugg än. Så fort jag blir lite lessen eller känner mig utnyttjad så vill jag ta ett glas och känna mig lite bättre. Bli gladare och trevligare. Men det är ju bara ett svepskäl för att få försvinna in i dimman och slippa tänka.

krokusen

Ja- Jag känner igen mig i att vilja vara inne i dimman. Liksom förpacka sig själv i bomull, sin ångest kanske, sitt liv. Men bra att du är här. Varje dag du är utan a är bra för dig.
Jag känner också igen mig in detta att dricka i smyg. Ojoj, att det är så vanligt!

Jag har ännu inte överlevt en helg utan a. Men jag tänker att jag får till att planera in en massa att göra. Och inte ta till svepskäl, som du skriver om i ditt inlägg. Tillsamamns är vi nyktra ikväll!

anonym19976

Nu är den här. Vad gör man? Jag är irriterad nu på maken men kan ju inte bli alltför otrevlig. Vill vara ifred bara. Jag måste ut nu. Skriva här bara för mig själv. Kanske är jag hungrig. ..

Mirabelle

Tack för den tanken. Det är ju precis den insikten jag har flytt ifrån med vin-lull... Jag blir utnyttjad, och låter det hända, för "fröken duktig med en ängels tålamod" tycker synd om alla andra men är obarmhärtigt hård mot sig själv. Grundlurad. Vaffan??!!

Den lena rösten är här hos mig också... Vad göra? Vet inte riktigt. Jag lyssnar med ett halvt öra, men är fast besluten att inte följa lockropen. Avslappning. Vila från alla kaotiska tankar. Det låter bra nu. Visst. Men sedan... Bakfylla. Ångest. Risken att falla tillbaka och inte orka resa sig igen. "Det är inte värt det" får bli dagens mantra. Kram

anonym19976

Kan kalla den Lena, planerar för helgen minsann. Måste sluta lyssna på henne. Men imorgon ska det tränas och på lördag ska det städas. Har inte tid att vara seg och vinmarinerad. Måste bara få tyst på henne.

anonym19976

Idag känns det bättre . Känner mig aningen mer motståndskraftig idag. Ska iväg och träna nu. Hoppas och tror att hon inte hittar på nåt om att jag kanske ska åka ett antal mil extra för att besöka Systembolaget för lite fredagsgodis. Tur att man bor en bra bit från närmaste bolag. Det blir ju lite besvärligare att skaffa hem det. Men ibland har avstånd ingen betydelse. Men nej jag vet ju hur det blir. Handlar mycket för att vara säker på att det inte blir för lite och sen dricker upp alltihop ikväll och vips är morgondagen och söndagen m.fl. dagar förstörda. Neej. Neej. Neej!!
Ska handla en massa annat godis istället så det så ! Man borde inte det heller men en sak i taget. Kanske tulpaner också.