48 åring som i julas bestämde mig för att minst ta ett uppehåll i mitt drickande. Efter en separation efter 25 år som visserligen gått bra, vi pratar bra och så men jag känner mig ledsen och ensam. I december blev det öl och/eller vin i princip varje dag. 2-3-4 enheter. Den 27:e blev jag berusad och påkommen av min son och då fattade jag beslutet. Tog kontakt med vården dagen efter och påbörjade antabus samtidigt. Inte druckit sen dess och det går bra. Men antabusen gjorde mig trött och har därför tagit en paus från dem nu 3-4 dagar. Men nu har jag fått huvudvärk. Fråga 1: Kan det vara att jag slutat med medicinen som skapar huvudvärken?

Fråga 2/ kan man komma tillbaka till ett vettigt drickande? Dvs kan jag dricka 1-2glas vin på fredag och lördag och sen ingenting på vardagar. Och att sen träffa kompisarna några ggr om året och precis som alla andra dricka några öl, bli halvpackad och sen gå tillbaka till det vanliga drickandet?

Tacksam för hjälp!

Läste ditt inlägg igår också men jag hann aldrig svara och precis som jag skrev förut så var det inte för att jag kände mig uttråkad av det jag läste utan jag var helt enkelt sååå trött. Jag har också ändrat mina dryckesvanor, drack alldeles för många glas vin under helgerna och tog även under veckorna. Det var dax för en trendbrytning och nu har jag inte rökt eller druckit sen 5/1. Piggare än någonsin. Kan inte hjälpa dig med effekter av antabus för det har jag aldrig provat. För att kunna dricka kanske 1-2 glas fredag eller lördag tror jag ändå att man måste avstå en längre tid innan för att kunna känna hälsovinsterna. Jag blir trött av bara 1-2 glas, det visste jag inte kunde påverka min kropp så mycket men det gör verkligen det. Om jag drack 1-2 glas en vanlig vardagkväll kände jag absolut det dagen efter, det har jag förstått nu. Jag var ju alltid trött men så tog jag ofta vin på kvällarna. Aldrig några mängder under vardagarna men sen när helgen kom och alla väninnor skulle ut och jag inte var sen att haka på och vips var en hel lördag eller söndag förstörd. Jag vill inte vakna bakis och slösa bort dagen utan träna istället.

Ja nu kanske du inte blev så mycket klokare av mitt svar men ville ändå ge dig lite feedback, du vet säkert allt redan. Satsa på en dag i taget och vips kanske det gått 100 dagar! Vi hörs!

Kablo

Tack Pellisan för stödet! Tror också att jag behöver göra ett längre uppehåll. jag märker redan nu att jag är mkt piggar och mer närvarande på jobbet. Har aldrig trott att 2-3 glas vin kunde påverka en så mkt dagen efter. Men nu vet jag. Så, jo kära Pellisan, jag blev både klokare och lite lugnare nu! Sköt om dig och lycka till!