Hej på er gamla som nya i detta forum.
Jag har för fram till ca 4 år sedan varit en flitig skrivare här och fick en massa stöttning av detta forum, när jag varit nykter i ca 4 mån började även jag stötta andra i ca 1 års tid, fram till den dagen då jag tyckte att ”jag klarar detta själv nu”
Guess what.
Jag e tillbaks på ruta 1.
Vet ej om forumet funkar likadant som tidigare? Kanske skriver en helt onödig bekännelse, men ivilket fall som helst så måste jag göra något åt mitt missbruk.
Snittar numera ca 30c-50cl ren vodka efter jobb. Idag har jag druckit ca 40cl, lagat mat, tatt hand om ungarna och önskat min fru lycka till på tennisträningen. Min fru tror sedan en otrohetsaffär för ca 1 år sedan att jag är nykterist... vill va det igen!!!! Men jag är längre ner i skiten än jag nånsin varit. Problemet är att jag klarar hantera det så bra, dricker bara efter jobb, är alltid körbar vid 4 tiden på
Morgonen och ingen vet något. Men kroppen tar såklart stryk. Måste få en vändning!!! Därav slriver jag här igen vilket resulterade i en vändning förra gången. Provar paykologer och grejer men det funkar inte.

Tragikomisk

Kul att se att forumet verkar likadant som innan!
Klart att man blir berusad av 50cl starksprit, men med åren gör det en enbart till att komma in i ett normalstadie. Började typ med 6cl i 20 års åldern. Utsvävningar som
skapar ångest dagen efter har man lärt sig att undvika. Istället gör man ALLT i vardagen som en bra pappa ska göra.
Utan sprit efter jobb får jag ångest och tristess över vardagslivet. Hemskt men sant. Vet inte om det hänger ihop med jämställdheten eller om jag bara är såhär som person. Inte gjord för att vara en hemmapappa större delen av mitt liv. Det dödar den glöd jag har inom mig. Likväl dödar spriten sanningen som jag trots allt bär inom mig och gör vardagen skön.
Sjukt är det..
Enbart vodka luktar inget, har jag precis tatt en klunk så andas jag inåt när jag går förbi min fru och hugger en läsk eller energidricka så är lukten definitivt borta.
Använder alltid sammapåfyllda bonaquaflaska som står gömd i ”mitt egna” hobbyrum. Normalt.. nej. Vill komma tillbaka där jag var innan, när jag var påväg och finna lycka på naturlig kemi i huvudet. Men efter otroheten så är min fru väldigt avvisande med ALL rätt, hennes krav är att jag ska ”vara den starke i detta” och enda sättet är att dölja svagheten med alkohol. Smart..

Det du skrev om normaltillstånd fångade min uppmärksamhet.. då jag också känner att jag kan " låtsas" vara nykter efter väldigt mycket " intag".. man blir ett proffs efter ett tag.. stanna kvar här på forumet.. det kommer jag försöka göra.. jag vågar påstå att det finns en väg ur detta... oavsett våra olika typer av " beroenden". kram till dig.

Tragikomisk

Ytterligare en ”skum” grej.
Jag mår nästan bättre på morgonen när jag druckit dagen innan. (Gäller enbart ren vodka, blir bakfull av i princip allt annat)
Men idag ska jag jävlar inte dricka.
En dag i taget, vet att det går, vet oxå hur lätt det är att falla dit igen. Men jag är motiverad som tusan nu när jag hittat hit igen.
Tack för alla kommentarer! Vi hjälps åt.

SjälvBästeDräng

Känner att alkoholen har dolt sanningen för mig hela mitt vuxna liv. Dags att våga bemöta verkligheten utan hjälpmedel och ta den för vad den är.

Tragikomisk

Inte rört flaskan på ganska exakt 1 dygn.
Enl. Erfarenhet sedan tidigare så vet jag att det GÅR inte att ha smygsprit hemma.
I ett svagt tillfälle är det så enkelt att ta till.
Frun var på ett j...la humör i telefonen idag när jag var på jobb, likaså när jag kom hem. Hade GARANTERAT tagit en smutt nu om jag hade haft hemma. Alltid värst den första månaden innan man börjar släppa tvångstankarna så sakteliga.
Odette, Mary och Bästaste drängen, Tack för era kommentarer, Vi fixar detta en dag i taget.
Så fick jag resonera tidigare, idag klarar jag det, dag för dag så man inte bara känner det övermäktigt.

Alltid exakt så mycket att ruset infinner sig, men samtidigt exakt så att det inte märks. Uppträda nykter i berusat tillstånd. Fylla på regelbundet. Ja, herregud, vilket planerande. Vilken kraft och energi. Sedan ska man i hemlighet göra sig av med allt.

Puh, blir trött bara jag tänker på det. I mitt senaste inlägg har jag en beskrivning av hur detta smusslandet kan upplevas. Önskar dig lycka till!

Tragikomisk

Ja, det är galet med alla hundratals flaskor jag smusslat ut och in! Vilket göre! Skiftat mellan 4-5 olika systembolag för att ingen ska tro något, enbart köpt ”purity” vodkan för att verka sofistikerad typ.
En gång glömde jag en hel ryggsäck med tomflaskor innanför dörren och var LIVRÄDD att frugan skulle hitta den. (Jag hade kört iväg på jobb)
Förstår än idag inte att hon inte la märke till det, pedant som hon är. Och nä.. hon nonchalerade det inte. Hon hade tagit upp diskussionen direkt.

Tragikomisk

Själv med barnen ikväll.
Var i ”stugan” innan idag för att rensa ut spriten även där. Slängde allt utom en snordyr cognac som just nu ligger i bilen. Blir galen på alla hjärnspöken som tycker att ”avsluta med den sista flaskan”. Men inte idag iallafall.

...visst låter det som att alkoholen har varit inblandad på ett negativt sätt i ert förhållande. Tycker ändå inte att din frus uttryckssätt är ok. Detta sagt utan att vara ett dugg insatt i ert liv, mer än vad du själv skriver.

Wow, att hälla ut all sprit. Tummen upp för det! Vi tenderar ju att tro att det är mera legitimt att dricka sig berusad på dyrare skit än billig. Och så åker vi till Tyskland, Polen, Estland, Lettland osv. De finate alternativen till billigare pris. Fy f-n...

Är du intresserad av min tråd, så heter den "Ett ärligt försök!" Tror att du får en hel del igenkänning där. Ha det got! ♡

Tragikomisk

Vinäger, Förstår min fru delvis.
Jag kan vara rätt tråkig nykter med människor jag inte är genuint glad för. Har fått höra det från föer håll, att det märks sjukt tydligt när jag inte gillar någon. Men varför ska man då umgås? För att det är min Frus vänner så borde man såklart lagt på en mer skinande fasad. Men jag e kass på det.. tyvärr. Men med A inblandad är jag rent överjävlig på att spela. Men vad hjälper det om ungarnas pappa får njursvikt vid 38 års ålder eller inte kan hämta dom på kvällarna för att han jämt är påverkad. Man måste tillåta sig vara den man e, men givetvis göra så gott man kan för att anstränga sig.

Liten stor

Det är läslkigt att läsa så mkt andra trådar och ha så mycket igenkänning! Jag har strular runt med liknande historia länge men har precis kontaktat vården då jag inte klarade det själv och fått medicin istället. Har du testat kontakta vården?

Hejar på dig!

Tragikomisk

Köpte precis min ramlösa för att jag planerade att köpa en flaska vodka till helgen och fylla på ramlösan, började köra mot systemet, men vände precis. Rätt så rädd inför helgen över att vara nykter.. inbillar mig att jag får gjort så mycket mer samt blir mer kreativ med A. Tror det hade underlättat rejält om inte min fru drack. Men hon är troligtvis oxå halvalkoholist, snittar nog 1 BiB + lite annat i veckan så jag vet ju sen tidigare hur drygt det är att alltid bli påmind.

SjälvBästeDräng

Bra att du är stark och vänder om. Du fixar detta, inga problem! Vad gäller kreativiteten och energinivån så vet du att den finns där inom dig även utan alkoholen. Svepskäl duger inte.

Du bör nog diskutera dina/era problem med alkoholen med din fru, om ni ska få någon rätsida på att.

Må väl

Tragikomisk

Lagade god middag, köppte 3 non alcoholic öl och svepte under matlagning och till maten, körde sonen till sin kompis. (Aldrig gått tidigare)
Lixom tidigare nyktra period så känns det faktiskt rätt gött nu att sitta i fotöljen och vara nykter, inte bara planera svepskäl eller smyg för att springa ner i källaren.
Det är alltid värst under matlagningen och fram till nu ungefär. Kanske tom. håller mig vaken idag! Lite smått euforisk just nu och göad över att jag vände närmjag var påväg till systemet, likaså stoppade jag tillbaka 3,5orna som jag la i korgen på ica. Fy fan vad lömskt suget e, och vilken knasig karraktär man har.
Ha en trevlig helg på er!

Mirabelle

Riktigt bra gjort att du ändrade spår med både systemet och folkölen! Otäckt hur både kropp och knopp kan bli kidnappade sådär... Det blir skönt att vakna imorrn :)

Tragikomisk

Just nu är jag inne på 4e dygnet. Det är sjuukt jobbigt att inte tänka på A men vet att jag inte kommer dricka idag, men att det kommer några djävulska prövningar längre fram.
Idag ska frun iväg på övernattning med tjejgänget. Normalt sett ser jag det som ett gyllene tillfälle att dricka hur jag vill. Dvs, precis lagom full för att sköta alla bestyr och lägga ungarna och ”däcka” med dom kl 21 ca. Tänker alltid att jag ska gå ner och se film eller liknande när dom somnat men det är faktiskt HELT värdelöst för min del att kolla film berusad.
Istället har jag tagit fram himmakokta signalkräftor samt en djävulskt fin ryggbiff som jag ska skölja ner med 3st non alcoholic och kanske tom se en film.!
Ha en bra lördag! Går på eufori just nu men är fullt medveten om att svackor, prövningar från helvetet kommer att komma. Lite rädd men glad för snart 4 nyktra dagar.

Tragikomisk

Satt just och läste trådar här för jag e så sjukt galet sugen på att nalla på hennes BiB nu när jag är själv och vatt igång med diverse projekt hela dagen. Måste hitta något annat annat göra innan jag blir galen! Vet att det varit kört idag om jag haft ”egen” alkohol hemma. Den där
Euforin gick över rätt fort ??

Macadi

Skrivfel eller är vi kanske från samma trakter? :-)
Måste din fru ha alkohol hemma? Att ha en öppen BiB hemma är så otroligt dumt...det är liksom svårt nog ändå...
Kan ni prata öppet om detta?
Jag får lite intrycket att detta är DITT problem som du bara förväntas hantera och att ni bara pratar om det skulle vara så att du misslyckas - d.v.s. dricker.
Men det kanske är fel?

Tragikomisk

Kanske från samma trakt :-)
Det är mitt problem nästan enbart..
Hon tror ju att jag är nykterist senaste året. Så felet är numera mitt. Sen har det alltid i vårt förhållande varit legitimt för henne, men inte för mig att dricka ”för mycket”. Hon älskar fest och alkohol, enda hobbyn tror jag. Har dock berättat att jag börjat skriva här igen för att jag ”börjat” få ett jävla sug igen.