Har endel problem
Jag har inte druckit under hela mitt liv. Började dricka lagom vid 23 års ålder, inget innan dess pga strikt kristet hem. Men när jag fått smak på alkoholens sköna effekter blev det endel drickande på helgerna. Har varit nykterist många år emellan men tycker att mina alkoholvanor blivit farliga successivt de senaste fem åren.
De senaste två tre åren har jag druckit så jag fått minnesluckor några gånger, och senaste året har jag druckit själv hemma, ibland väldigt mycket.

Nextdoor

Det låter egentligen som du skulle behöva byta ut lite vanor, och ersätta ditt belöningssystem med annat än alkohol. Har du haft någon helg utan alkohol i ditt liv?
Du kanske skulle satsa på att försöka ta hjälp till att hitta andra strategier i livet att kunna fokusera dig på. Istället för en flera helger på krogen eller en helt kväll hemma festa kanske försöka hitta ett annat sätt att fördriva bort tänkandet att vara full? Man kan med vilja vända sitt liv, finns många vägar man kan gå och man kan få hjälp med både läkemedel eller stödlinjer.

Catya

Tack för ditt tips. Jag har ett behov av kickar eller flykt vilket gör att jag lätt fastnar för sådant som känns skönt. Det är ok att vara nykter och jag har bara använt alkohol varje helg i typ tre år.
Det är svårt för mej att vara uttråkad och ibland vill jag döva ångestkänslor.
Men eftersom jag mår dåligt och ibland gör idiotiska saker då jag är onykter, vill jag verkligen ta kontrollen över detta.
Hur gjorde du?