Nystart Version 2

684 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sisyfos
Till sist funkar det

Synd Nystart att du inte hängde på, men vi gör ett nytt försök tycker jag. Har klarat mig, men det var Så nära för mig idag. Vet precis vad som triggade. Jag har tagit ett "Aldrig mer"-beslut men idag under eftermiddagen laborerade jag med tanken på att köpa vin. Behövde, ville ha, en gång är ingen gång. Ursäkterna är många, behovet är stort. Sansade mig när jag lämnade jobbet. Hade inget hemma. Vet att det blir lättare... häng med du också nu. Nytt försök, trägen vinner.

nystart
Falsk

Jag känner mig bara falsk som hela tiden dricker fast jag skriver här att jag inte ska dricka. Förstår om ingen tar något jag skriver på allvar eftersom jag inte kan lita på något beslut jag tar. Målet är nykterhet, jag kan se hur härligt livet skulle vara och vad jag kan göra istället för att dricka. Men varför dricker jag igen och igen efter bara några dagars nykterhet, som jag dessutom njuter av och mår så bra av?

Fenix
Känner mig

lika falsk. Mår så bra i två dagar, känner mig segerviss att nu äntligen är det slut. Och så dag 3, vaknar och mår skit halv dagen igen. Känns verkligen hopplöst med denna berg- och dalbana. Måste dessutom verkligen sluta eftersom mina levervärden verkar vara förhöjda. Ni kör vi ihop och ser till att stötta varandra. Det handlar om för mig att klara timmarna mellan 16 och 19. Klarar jag det så mår jag i stället bra typ 15 timmar. Valet borde inte vara svårt.

nystart
16 till 19

Absolut svåraste timmarna för mig med, men jag har både på gott och ont brytit detta lite och klarar just denna tiden mer och mer - men sen korkar upp efter kl 20. Men ju mer rutin bryts ju bättre, de ggr jag druckit efter kl 20 är när jag varit upptagen och inte hunnit äta innan. Helt klart en riktigt farlig sak, om jag inte har druckit när jag ätit min kvällsmat oavsett tid så klarar jag mig.

Lorden
Kämpa på!

Hej Nystart!
Detta är första gången jag skriver här och jag är bara så sugen på att skippa A helt nu! Du ska inte känna dig falsk för vi har alla samma problem med att vi lurar oss själva och inte riktigt orkar/kan stå emot! Jag dricker i stort sätt varje dag men hade en period förra månaden då jag var utan alkohol i 11 dagar och så bra jag mådde då! Bara det att vi är medvetna om vårt problem gör att vi kämpar och så som jag tänker är att ju fler nyktra dagar vi får så måste ju det vara bättre än innan.

Sisyfos
Falsk

Falsk är väl egentligen helt fel ord. Men förstår vad du menar... och jag förstår suget och tiden. Samma här!!! 16-19. Fast om jag har handlat hem så dricker jag så fort jag har möjlighet att göra det så inte familjen ser. Kan vara direkt när jag kommer hem... eller kl 22. Allt ska ta slut.
Nykter 10 dagar idag... och jag lyckas återigen sansa mig o inte handla. Funderar mycket på vad skillnaden är. Varför kan jag sansa mig nu? Jag har nästan bestämt mig för att handla när jag lämnar jobbet. Ibland är det precis då när man kaxigt tänker att nu funkar det, som det går åt helvete. Det blir lättare tycker jag när man passerat 5 dagar. Tänkte i morse på hur glad jag kände mig. Inte för att jag var nykter, men glad bara ändå. Det är nog kanske så det är naturligt... nja, inte alla dagar. Köpte hem a-fritt, men drack det inte. Kan du prova det? Byta mot a-fritt? Det var så jag grejade det förra gången... behöll vanan, men inte ruset. Uppenbarligen inte så vattentätt eftersom det var lätt att gå tillbaka igen, vanan var kvar. Å andra sidan blev det inte lika intensivt som tidigare.
Förstår känslan av falskhet, men jag tror att det gör nytta att du hänger här och försöker. Man reflekterar, försöker, har ambitioner, erkänner problemet. Nåt händer... och ju fler nyktra dagar, desto lättare ändå. Förresten så tar jag d-vitamin o magnesium. Kanske har detta också nytta. Och HALT.., ja, det var väl just det du beskrev... hungrig, arg, ledsen och trött. Vi får ge akt.

nystart
Bra

Bra jobbat Sisyfos, fortsätt så. Jag hoppas kunna skriva att jag har 10 dagar snart också, men jag är inne i en jobbig period med mycket jobb både hemma och på jobbet. Med flera resor inbokade och ingen rutin i vardagen så är det svårt. Det spelar ingen roll hur mycket man bestämt sig när en impuls kommer, t ex sitta på flyget och få frågan vad vill du dricka.

Jag jobbar vidare mot mitt mål iallafall även om det haltar. Jag äter b-vitamin och mjölktistel sedan nästan ett år tillbaka. Det är väl iallafall bra att man försöker motverka skador på något vis. Jag har massor med a-fritt hemma, men det blir inte ofta jag väljer det istället. När jag är nykter blir det oftast bubbelvatten iallafall.

nystart
Sisyfos

Hur har du gjort denna gången då det verkar fungera för dig? Hur har du motiverat dig? Hur klarar du att inte handla efter att du bestämt dig för att handla?

Jag funderar på om ett av mina stora problem är att jag egentligen är hungrig framåt eftermiddagen och suget egentligen är hunger? Jag borde nog bevaka hungern mer och se till så att jag äter mer och tidigare.

nystart
.

.

Sisyfos
Lååånnnngt svar

Ja du... precis när du ställde de där frågorna så hade jag handlat och druckit vin. Om vi börjar med varför jag handlade så skulle jag ersätta sambons öl som jag druckit dagen innan. En jäkla öl! Jag handlade två, min vana trogen, och handlade en flaska vin. Jag har en jobbig situation på jobbet -där är ursäkten. Var på AW på onsdagen, drack tre glas vin.... å sem då en av sambons öl i smyg... där var omdömet borta, tre glas vin (under visserligen flera timmar), trött och sen då det där problemet på jobbet, samt oro för dottern. En öl extra.. tillbaka i smygandet.
Å så dagen efter när den ska ersättas... problemet på jobbet är kvar. Eftermiddag, en gång gör inget. Handlade. Det är jobbigt att smygdricka, sambon är misstänksam. Jag får pina i mig. Får ont i magen. Fick i mig 3/4 flaska innan jag somnade. Meningslöst! Vaknar på natten och VET att jag måste dricka upp resten. Jag måste göra mig av med allt. Tyvärr finns "hälla ut" fortfarande inte med på kartan. Så jag pinar i mig vinet och ölen. SLUT! Pust!
Igår, jobbproblemet kvar. Handlade inte, drack inte. Igår hade det varit bara för att medicinera i så fall. Och det funkar inte. Jag mår bättre utan. Gudarna ska veta att jag hade behövt! Hade säkert varit ok med sambon att förklara det så också. Men nej, det är verkligen nog nu.

Och om man bortser från olycksfallet ovan... tillbaka till din fråga: varför funkar det nu? Jag började dricka när jag hade väldigt lågt järnvärde, tröttheten var enorm. Jag fick verkligen kämpa på för jag gillade inte fyllan i sig. Så nu tar jag D-vitamin, då och då B-vitamin (eftersom en läkare sagt att värdet var lite, lite lågt) och magnesium (har en otroligt grundlös teori om varför). Alltså: Ej TRÖTT. Har ju ofta halkat dit på kvällen/natten om möjlighet funnits och då är man TRÖTT och inte på sin vakt.
Det senaste1,5 åren har jag haft flera nyktra dagar per vecka än dagar som jag druckit. 1 vecka, 10 dagar, 3 dagar, 5 dagar nykter. Alkoholen går ur blodet, men ibland undrar jag hur länge effekterna i hjärnan kvarstår. OMDÖMET är grumlat. Det är så mycket lättare att halka dit efter 3 dagar nykter än efter 10 dagar. De sista 2 månaderna har jag haft 2 10 dagars nyktra perioder, och i övrigt säkert 4-5 nyktra dagar i veckan. Hjärnan är med på ett annat sätt. När man dricker ofta så är de där dåliga besluten närmare. Och jag tror att du har rätt, man behöver hålla koll på matintaget. Det är väl ung som sockerberoende och att handla när man är hungrig. Kanske samverkar alkoholbegäret och blodsockret mer än man fattar. Sen har det för mig kanske också handlat om att jag inte vill skada min familj. Stark motivation! Och ingen tillgång. Det är så skönt när det inte finns möjlighet vid de här tillfällena där tröttheten tar över och man tror sig behöva. Behöver inte välja. Du beskriver den här radiostyrda känslan och jag tycker verkligen att den försvinner mer och mer med längre nykterhet. Du skriver att du blir "tagen på sängen" när de frågar vad du vill dricka på flyget. Du kan ha ett standardsvar då. Julmust eller nåt. Sen sitter du och ångrar dig, men kanske hinner du få den där stunden som bromsar. Funderar mycket på hur allt samspelar i kroppen, socker, alkohol, vitaminer, trötthet och hur man kan undviker att hamna där igen. Några här har ju haft lättare att hamna i beroende... alkoholism är progressiv och jag märker ju en skillnad i kontroll, mängd etc. Det går fortare vid varje återfall. Har all respekt för den här sjukdomen och jag vill verkligen halka tillbaka igen.
Så tips från en som misslyckas gång på gång:
1 stryp tillgången- häll ut
2 längre nykter period (kanske med hjälp av tabletter, livslång kanske)
3 ha en plan... fokusera på vad du ska göra, inte på vad du inte ska
4 ta hjälp, annonsera hemma att du ska ha vit månad eller nåt
5 Ha koll på socker och vitaminer/mat. Ät sunt!
6 hitta välmående, träning, mindfulnes, körsång, musik, konst.
7 ta ansvar - problemet ligger inte hos nån annan. Det finns ingen ursäkt att dricka. Mitt aktuella problem finns fortfarande där, men hade verkligen inte blivit bättre med alkohol. Jag hade ältat, fört inre dialoger, kommit på bra saker, blivit trött och somnat. kanske hade det känts skönt en stund, nu låg jag vaken o tänkte ett tag, och somnade sen. Men nu minns jag vad jag tänkte. Känner mig ledsen, men ångestfri.
Hoppas du snart hittar din botten, Nystart. För när avskyn mot livet man har tar över, då blir det lättare. Sen underlättar det att ha stöd. Och att genast hoppa på igen om det skulle gå tokigt.

nystart
Hur

Hur går det Sisyfos? Blev lite ledsen att läsa att du fallit.

Själv är jag fast besluten om att det måste gå att bryta detta. Börjar mentalt förbereda mig för att 2018 skall bli nyktert. Funderar på att om jag inte fått kontroll på detta innan nyår kanske jag ska titta på att ta hjälp, jag vet inte hur dock. Jag kan inte tänka mig AA eller Antabus, kanske någon psykolog eller jag vet inte. Jag satsar iallafall på att klara det själv fram till nyår. Jag tycker ju inte ens att det är gott längre, och jag får ingen njutning av drycken heller, blir bara trött och trög.

Sisyfos
Nystart

Går lite fram och tillbaka. Nykter 10 dgr, druckit 2. Nykter nu igen. Har ingen möjlighet att köpa nåt nu, så det blir nyktert. I stort gpr det bra. Veckokonsumtionen överstiger inte 9 standard glas.... dock blir det fler än 3 när det händer. Får jobba på det. Får inte heller ut nåt av det... trött o trög... ja precis så är det.
Låter positivt. Tror du grejar det.

nystart
Vet inte

Vet inte hur men hur kan man vara så bestämt att inte dricka och sen helt plötsligt framåt kvällen helt ändra sig och dricka? Samma sak hela tiden, orkar inte med detta. Idag måste iallafall bli nyktert, jobbar med en dag i taget just nu. Varje nykter dag är en seger.

AlkoDHyperD
Stanna upp och utforska vad som händer

Vad händer inuti och runt mig själv just i det ögonblick impulsen kommer? Leta känslan. Och känslan under känslan. Tankarna kan ge vägledning om vad det handlar om. Stanna kvar där. Bara vänta, låt det finnas, låt dig finnas. Ge dig själv värme och omsorg i situationen. Börja bara så. Gör ingenting.
Kram

nystart
Idiot

Jag har tappat all kontroll. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Sitter nere i europa efter en resa hit, jag skulle inte dricka men direkt efter att planet startat gick det bara fel. Vaknade på hotellrummet 2 timmar efter incheckning. Igår skulle jag bara ta en whiskey eller två, blev en kvarting och nästan en flaska vin.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Hjälp!

Sisyfos
Sök hjälp

Lite svårt att råda dig vad du ska göra nu. Häll ut allt som är kvar. Är du kvar på hotellet. Hur länge? Det könns som om du verkligen behöver stöd att ta dig ut det. Antabus? Behandling? Det finns hjälp att få och du är motiverad. Och framförallt, det blir bättre.

nystart
Tack

Tack för ditt meddelande Sisyfos. Det känns bättre nu, måste hitta en strategi. Blev inget mer dricka igår efter att jag vaknat, har inget mer heller då allt jag drack var på resan. Idag blir det jobb hela dagen och ikväll måste hotelldöden behandlas utan alkohol.

nystart
Att sluta

Att sluta utan att ersätta med något annat fungerar inte, jag måste hitta något att göra hela tiden. Att dricka ibland vid resa skulle kunna funka, men jag vill absolut sluta helt med drickandet hemma. Jag har det som ett slags ventil att orka vardagen, när det blir jobbigt (frugan klagar, barnen bråkar osv) är det så enkelt att bara koppla bort med ett glas (som blir fler) och bara fuck it liksom. Jag får panik om jag sager att jag aldrig mer ska dricka, men jag måste skärpa mig. Jag skall sätta upp mål med träning och vikt som inte rymmer att dricka, kan jag bara få till en rutin att gå till gymmet på kvällarna så går det ju inte att dricka.

Mirabelle
Du är nog inne på rätt spår där...

Man har störst chans att lyckas bryta en dålig vana om man ersätter den med en god vana. Försök det! Jag själv kör med promenader och träning som ny ventil. Japp, jag känner väl igen ventilen du skriver om. Orka vardagen. Börja med ny ventil, men långsiktigt måste man fundera över om något behöver förändras i stort, för att man ska må bra i sin vardag. I de grubblerierna befinner jag mig just nu. Men en sak i taget. Först en ventil som bygger upp dig, istället för att bryta ner. Då får du orken som behövs till att rota i det långsiktiga sen. Lycka till!

nystart
Mirabelle

Visst är det så, om jag inte löser helhetsproblemet lär det aldrig funka. Men det är ju inte särskilt enkelt att lösa det när man aldrig tar tag i det utan alltid flyr. Visst vore det bättre att fly till gymmet eller på promenad, kortsiktigt kommer jag försöka göra detta. Varje nykter dag blir iallafall en vinst, 1 dag nykter per vecka är bättre än 0 och 2 är ännu bättre. Satsar så till att börja med.

nystart
Kommer

Kommer i första hand satsa på en månad nykter, kommer starta den på fredag. Fram till dess ska jag planera och sätta upp strategier, och trappa ner och ha så många nyktra dagar som möjligt med mig från veckan som leder fram till stoppet.

nystart
Bra start

Det blev en bra start på förveckan, helt nykter en lördag. Sov som en baby, nu har jag den där tröttheten man får direkt man är nykter efter en tids onykterhet. Ingen abstinens men var riktigt rastlös under tiden jag normalt brukar ha ett glas i handen. Kommer behöva vara nykter idag och imorgon med då jag ska köra bil riktigt tidigt och sent imorgon för en dagstur till en kund, har bokat parkering på flygplatsen för att inte riskera några dumheter på resan hem. Jag har även beställt en bok om nykterhet, skall bli bra att ha som lektyr speciellt vid resor (som imorgon).

Må väl allihop.

nystart
Två

Två raka nyktra dagar trots att jag inte ska börja min vita månad förrens på fredag. Nåväl, det kommer bli tre eftetsom jag är ute hela dagen och behöver köra bil sent ikväll. Känns bra men magen var inte riktigt med när jag skulle äta igår, den var kanske ovan med att maten kom utan alkohol i den? Denna gången är frugan med på att hag ska trappa ner, det har hon inte varit förr.

nystart
Idag

Idag startar jag mitt nya liv utan alkohol. Jag hade redan bestämt att jag skulle ta en vit månad med start idag. Men igår nådde jag en ny botten och måste nog sluta helt. Var ute i en europeisk storstad och krökade till det något rejält, missade flyget hem och irrade runt innan jag till slut hittade ett hotell för natten. Nu är jag på väg hem igen och frugan vill inte veta av mig, vilket jag förstår eftersom jag inte vill veta av mig själv. Vill egentligen bara gå och gömma mig och inte ha kontakt med världen. Hur kan man vara så djävla korkad.

nystart
Har

Har inte vågat svara i telefonen och vet knappt om jag törs gå in genom dörren när jag kommer hem. Har sån ångest just nu, vet inte vad jag ska ta mig till. Vill bara sjunka genom marken.

Fleur
Å fy sjutton vad jag lider

Å fy sjutton vad jag lider med dej!

Honken
Har precis gjort samma resa...

m förlorat pass utomlands, kom inte med flyget. Dyngrak givetvis efter tungt krökande i fyra dgr, fick gå till flygplatspolisen o ordna ett provisoriskt pass som gick som tur var. Kom hem ett dygn senare med sån dödsångest så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Så jag tror jag vet precis hur du känner. Och jag lider med dig. Min räddning var att jag la alla kort på bordet till min fru o sa som det var, dvs att jag druckit varje kväll senaste tre åren + alla blackouter som jag fått på krogen, utomlands mm mm. Hon var förstående o kommer stötta mig. Detta hände i måndags och jag varit nykter sen dess dvs fyra dagar i dag. Har besökt husläkaren o även där lagt alla korten på bordet och tagit tio rör m blodprov. Så förhoppningsvis får jag någon slags medicin (antabus, campral etc) o något ångestdämpande när proverna är klara.

Så häng i och fortsätt inte dricka. Var ärlig mot din fru så stöttar hon dig förhoppningsvis. Håller tummarna!

Fleur
Var rädd om den frun, såna

Var rädd om den frun, såna som hon växer inte på träd.

nystart
Tack

Jag tror att om jag erkänner och berättar hur allt egentligen står till så får jag nog packa väskan. Jag vet hur det är och att jag måste sluta dricka, just nu känns det väldigt avlägset att jag skulle dricka och kanske var detta vad jag behövde för att vakna upp ordentligt. Vad som gör mig mest ledsen att jag sårade min fru och att hon satt hemma och var orolig medans jag irrade runt och undvek hennes telefonsamtal. Jag vet inte hur jag ska komma igenom detta.

nystart
Hon

Hon har ju fattat att jag dricker för mycket, men jag tror inte hon vet vidden av det hela. Nu har hon iallafall sagt att hon ska förbjuda mig att dricka när jag är med henne, hon tror det är ett straff men jag ser det som en räddningsplanka! Jag måste ta chansen nu innan jag supit bort henne och barnen.

Sidor