Hej alla.
Min fru är ganska missnöjd, med stor rätt. Jag blåser rätt mycket pengar på dricka. Är påverkad varje kväll, mer eller mindre. På fredag ska jag gå på hälsokontroll och har lovat mig själv att detta ska bli brytpunkten. (Har inte lovat frugan något, det blir bättre om man kan "upp till bevis".) Känns både bra och dåligt.....ganska skönt att vara lite berusad var kväll.....men samtidigt funkar det inte i längden. Det är ju skit att allt som får en att må bra antingen kostar för mycket pengar eller är direkt livsfarligt. Ja, ja...jag får bita ihop och hitta något annat kul att göra. Hoppas att doktorn kan skriva ut en tvåveckors sobril- konsumtion, funkade förra gången och då blev det mer än ett år utan alkohol. Skulle vara kul om jag kunde göra något annat än att dricka på kvällarna.

Någon som har gått igenom det som jag kommer att gå igenom? Tar gärna emot lite mentala råd, hur man ska tänka och så.

/Ola

Hej på dig och välkommen till forumet! Hoppas du kan hitta styrka och inspiration hos andra här på forumet som är i olika faser att förändra sina liv.
Det finns många klokheter här. Ibland kan det ta lite tid innan en tråd kommer igång, hoppas du har tålamod!

Idag är det fredag och du har troligtvis varit på hälsokontrollen. Hur kändes det? Och hur tänker du nu gällande din brytpunkt?

Hoppas att du får flera svar nu från andra som kämpar nu när jag puffat upp din tråd igen.

Önskar dig en fin helg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Mirabelle

Så bra att du har hittat hit ? Jag drack inte varje dag innan jag lade ner alkohol, men jag hade säkert gjort det om jag hade haft den hemma varje dag... Jag tror nyckeln är som du skriver, att göra något annat på kvällarna. Det brukar vara bästa sättet att bryta en vana, att ersätta den med en bättre vana. Gärna en vana som hjälper dig med de bakomliggande orsakerna till varför du dricker. Jag började träna igen tex. Det funkar. För mig var vinet stresshantering. Träningen hjälper mig att reglera stress, samtidigt som jag håller mig upptagen. Så sund och fräsch som jag känner mig när jag tränar så vill jag ju inte sabba det med fylla och baksmälla heller... Avslappningstekniker vet jag att många kör med också, men det är inte min grej. Jag får bara stresspåslag av det. Hoppas du ska hitta ”din grej” :) Om du vet sedan tidigare att medicinering funkar... Varför inte? Man måste väl inte göra det svårare än nödvändigt för sig själv, tänker jag. Lycka till!

MrUrgel

Hej.
Brytpunkten blev att jag tog ett långt återfall.
Tänkte berätta lite om hur det har gått för mig och jag hoppas att någon kan känna igen sig, få stöd och kanske hjälp i det jag skriver.
Efter ett långt återfall!
Kaos och förvirring!
Vaknade en måndagsmorgon, fruktansvärt trött och förvirrad. Orkade inte går till jobbet, orkade egentligen ingenting. Ångesten slog till med full kraft när jag började förstå vart fan jag på väg. Insåg att jag inte kunde fortsätt dricka men förstod också att jag inte fixade det själv. Fy fan vilken känsla, hjälplöshet. Gick ner till vårdcentralen och bad om hjälp. Jag fick hjälp att kontakta en alkohol-terapeut och vi kom tillsammans fram till en behandlingsplan.
Nu går jag på möte en gång i veckan och har gjort så i 2 månader. Vi är några stycken som tillsammans med terapeuten delar på erfarenheter och försöker få ordning på våra liv.
Terapeuten har efter mycket om och men också lyckats övertala mig att besöka ett AA-möte. Gissa om jag blev överraskad. Där satt ett gäng personer med samma erfarenheter och problem som jag, de visste precis vad det handlade om. Somliga nybörjare, som jag, andra med flera års nykterhet bakom sig. Inga krav, inga kontrakt, bara en vilja att hjälpa och stötta.
Nu går jag på två möten i vecka, ett slutet möte och ett öppet tolvstegs-möte. Jag har också börjat läsa i "Stora boken" och har arbetat mig igenom det första steget. Det var inte lätt, men jag har accepterat att jag är alkoholist och att jag aldrig kommer att kunna dricka igen. Jag har slutat förhandla med mig själv och det känns skönt. Det känns fortfarande lite tomt men jag börjar sakta fylla tomrummet med något annat än öl.
(Jag vet att det här med AA kan vara lite kontroversiellt för somliga, men för mig funkar det bra. Om du vill diskutera AA:s vara eller inte vara finns det säkert en lämplig tråd där du kan göra det.)
I dag har jag varit nykter i 3 månader och 6 dagar. Grabben sa för några dagar sedan: "Pappa, nu kan jag vara stolt över dig igen" och bara det är värt allt slit. Att min fru har stått ut med mig och fortfarande står ut med mig efter alla dessa år är jag också otroligt tacksam för.
/Ola

Anders 48

Grattis!!! Du är på rätt väg. Uppåt och framåt. Jag var också väldigt skeptisk till AA innan, men har "sprungit" där en del, och har bara gott att säga om det. Man får ta det till sig på det sätt som passar en bäst. Alla vill väl - inget annat. Bra support. Keep up the good work!!!!