Jag är så fruktansvärt trött på den här tillvaron.jag orkar inte vakna bakis mera. Jag orkar inte må skit för att jag ser sliten ut pg a gör att jag blir plufsig,trög,trött och deprimerad. Nu har jag haft en lång period där jag druckit varje dag. Vinboxarna bara samlas på högar. dricker ur en box på högst 3 dagar. Det blir sjukt dyrt ju. Från och med imorgon så tänker jag vara nykter en vecka,eller iaf 4 dagar. Jag är förväntansfull men samtidigt rädd,vem är jag utan vin?Jag vill se fräsch ut,inte känna hur det sipprar ut vinångor från porerna på morgonen,fylleringa folk och må skit dan efter. Ha minnesluckor. Nä fifan,nu räcker det va?

Tess45

Jag tycker mig se en viss skillnad på tre veckor.
Dessutom känns kläderna rymligare.
Jag går inte till gymmet men för mig mycket i vardagen.
Dessutom så äter jag väldigt nyttigt.
Det kan behövas efter all misshandel kroppen har fått stått ut med.?

Ladybird-of th…

På soffan och var inne på forumet och skrev om hur skönt det var att vara nykter,så inser jag att jag dricker vin,att jag inte alls är nykter. Blir iskall och får panik. Värsta känslan!

Och så vaknar jag. Puh! Jag hade vaknat tidigt,druckit the men sen somnat om. Vaknade med huvudvärk. Dricker morgonkaffe. Jag behöver mycket pepp och stöd från er nu,jag kan peppa mig till en viss gräns men sen kommer vinromantiken,"det skulle vara lite gott med ett glas rött till det där programmet" Så många ursäkter. Så många program som är förknippade med rödvin och minnesluckor.
Hur jag alltför många gånger gått in på bolaget nästan tvångsmässigt,sliten och med sviterna från veckan,känner hur jag nästan kräks där på deras upplysta golv när jag tänker på rödvin,men ändå köper jag. Kräks ibland på kvällen för att kroppen verkligen inte vill ha,men jag tvingar i mig det där giftet.Efter 3 glas så lättar det och sen kommer minnesluckorna.

Emma79

Jag tänker nu: jag är inte en person som dricker.

Jag behöver inte tänka på att dricka för jag är inte en person som dricker.

Jag behöver inte planera, inte skämmas inte vara bakfull.

För jag dricker inte.

( tja försöka kan man ju alltid )

En sak som jag märkt under dessa veckor är att jag varit närvarande med Mina barn. Fysiskt och mentalt. Och jag är SÅ LYCKLIG att jag fattade detta beslut nu och inte om ett par år. För deras skull.

Kämpa på!

Ladybird-of th…

Jag förstår nog inte riktigt Emma79. Hur ska jag identifiera mig som en person som inte dricker när det är just det jag gör?

Emma79

...det är ju en paradox.

Om du bestämmer dig för att sluta dricka sitter det ju I skallen på dig. Ingen tvingar i dig alkohol. Du tar ett aktivt beslut att dricka.

Då får man ställa om sig till att man inte LÄNGRE är en person som dricker, bort med det bara.

Ta avstånd.

Alltså: jag kan vara ute på djupt vatten, vill inte spela populärpsykolog här. Vet inte exakt din intention heller

Jag gjorde som en spårväxling, ändrade mitt mindset. Det har funkat hittills. Att se på mig själv med nya ögon.

Jag var en person som drack. Nu dricker jag inte. Alltså är jag en person som inte dricker.

Tess45

Tänk på att det är hjärnan som vill ha sin kick. Den vill bli matad med A så signalsubstanserna skjuter i höjden och belöningscentrat jublar.
Det kommer att bli bättre.

För oss så blir det sällan mys med ett fint glas rött framför brasan.
Vi fixar inte det efter som vi är allergiska mot A.
Sjukdomen härjar och myser byts ut mot hela flaskan.
Vad som händer efter det vet vi redan.
En känsla som sug varar inte så länge. Surfa på känslan och fundera hur du mår? Är du hungrig, trött, förbannad?
Vår arma hjärna tror tyvärr att allt går att fixa med A.

Jag håller på dig! ❣

Tess45

Sök alkohol, hjärnan, beroende, KBT på Youtube.
Där finns det jävligt bra info om vad som händer.
Förstår vi det så kan vi omprogrammera hjärnan och rida ut suget lättare.

Lejonkvinnan

Jag hittade det här idag för jag vill inte dricka längre. Har redan krökat bort två arbeten och mått skitdåligt på sista tiden.
Med allt det ni beskriver med illamående, svettningar ocg ingen sömn.. så tack för det ni skriver, jag känner att jag hamnat rätt

Vi är många kvinnor i olika åldrar som blivit alkoholberoende..För att göra det lättaste valet,är att sluta helt..Tro mig. Jag försökte under flera år att minska, byta sort, bara på helger, endast svagt vin. Inget bra resultat.. Jag är alkoholberoende och det är kroniskt..Dvs. Jag får leva med det resten av mitt liv. Kan det verkligen gå att sluta dricka alkohol? Det som är så mysigt? När det mysiga övergår i att min hjärna tänker på alkohol titt som tätt. När kan jag dricka nästa gång? Var ska jag handla för att inte bli igenkänd? Hur mycket ska jag köpa? Hur mycket kan jag dricka..Osv.. Alkoholen har blivit det viktigaste i vårt liv..Och konsekvenser.. Barn som blir oroliga, får ont i magen, ledsna, vill inte ta hem vänner.. Våra kroppar säger ifrån, minnesluckor, magsmärtor, diarré, högt blodtryck, plufsighet(av att cirkulationen i kroppen rubbas av alkohol). Psykiskt dåligt mående, skam, skuld....Ja vi kan räkna upp lika mycket konsekvenser till..Men vet ni vad? Det går att tillfriskna från eländet..Alkoholstopp..Jag har varit nykter i 2 år och 3 månader..Jag ångrar inte en nykter dag..Kram?

Ladybird-of th…

Idag har jag varit så fruktansvärt trött! Ont på vänstra sidan av pannan. Sovit och vilat. Skulle handlat men jag orkade inte. Handla brukar betyda att jag köper lite mat och sen glasbanken.. Så sorgligt. Känner inget sug,det är mer som gammal vana det här med att köpa en box och dricka vin. Så läser jag allt det du skriver miss lyckad,och det bara vänder sig i magen,tänk vad vi utsätter våra kroppar för. Jag som brukade vara så söt men nu mest liknar en sliten michelingubbe.

Tess45

Dessvärre så sitter den i ett tag.
Jag var oerhört trött första veckan. Kroppen är sliten och behöver vila för allt elände vi har utsatt den för.
Drick goda och nyttiga juicer, bomba kroppen med det som läker istället för A som förstör både kropp och själ.

Du är grymt duktig som inte köpte A idag!

Min kropp var plufsig när jag drack.Magen började bukta ut precis under brösten och jag såg gravid ut..Jag hade kramper, högt blodtryck, yrsel, sura uppstötningar, minnesluckor..mm..Men kroppen är fantastisk..Den återhämtar sig om man inte har misshandlat den så det blir bestående men av missbruket..Kroppen har ju hela tiden fullt sjå att rensa organen från giftet om man inte slutar att dricka a..Till slut kollapsar det ena organet efter det andra Men slutar man att förstöra kroppen med alkohol så går det mesta att läka.både kropp, själ och relationer..Kram❤️

Ladybird-of th…

Tess 45. Idag har jag druckit massa te. Rota i skåpen efter popcorn men hittade istället massa goda te som jag men liksom glömts bort.. Snart läggdags,låta den naturliga tröttheten infinna sig istället för att supa mig nästan redlös och däcka i sängen.

Ladybird-of th…

Också gravid ut när det vill sig illa. Är väldigt rädd att jag dras med bestående skador,skrumplever om det vill sig så illa. Och så läste jag att hög alko konsumtion leder till att hjärnan krymper,jag ser framför mig hur det bara är en druva där inne i huvudet. Nu är det dags att hämta hem min själ.
Tack för dina ord.

Emma79

..får man tydligen av utbrändhet också och när jag kände att det barkade av ditåt blev jag livrädd o lugnade tempot.

För jag läste att den liksom växer igen, kommer tillbaka.

Bara man tar det lugnt o ta hand om sig ❣️

Ladybird-of th…

Jag hoppas att det gäller samma med alkohol,eller får vi dras med våra druvor? Hoppas inte.

Ladybird-of th…

Så idag vaknade jag tidigt,tidigt. Så skönt inte vakna bakis.Trött men inte bakis.
Det är viktigt. Fixar kaffe och morgongröt. Jag,frukost? jag som inte brukar äta fören kl 11?
Inget illamående och "mamma ska bara vila lite" så skönt!!
Plockat ögonbrynen,egenvård vilket var länge sen.
Hur går det för er idag?

Alkoholistjavisst

Jag känner igen mig i din text jag har druckit 3 dagar i rad och idag har jag hjärtklappning och ångest. Vill bara vara normal och inte ha alkoholproblem! Varför är det så svårt

Alkoholistjavisst

Jag lyckades vara nykter hela februari. Jagmådde så bra och sen tyckte jag att jag förtjänade att dricka i lördags, idag vaknade jag bakis skakis med hjärtklappningar och panik känslor! Jag drack både på sön och måndag. Är så besviken på mig själv och jag känner hur min sambo är irriterad, han säger ingenting men det känns i luften. Det känns som att han inte förstår hur tufft detta är för mig...