Hej!

Har precis registrerat mig efter att ha läst väldigt många inlägg. Jag känner verkligen igen mig i mångas berättelser. Jag vet att jag har alkoholproblem men har inte velat ta tag. Jag skadar ju ingen! Jag blir inte otrevlig! Det märks knappt när jag har druckit! Jag sköter mitt jobb! Not!!! Här kommer min berättelse och jag har bestämt mig för att vara helt ärlig mot er.

Jag hade en vän en gång som sa att jag hade alkoholproblem när jag en onsdag uttryckte att jag längtade till fredagen så att jag kunde dricka ett glas vin, och då var det verkligen ett eller två glas vin jag menade. Delade en flaska vin med maken. Kanske skulle ha tagit henne på orden. Idag handlar det om att en bib räcker två dagar. Dricker hela veckan, dvs. 3-4 bib. Systembolagspersonalen hälsar när vi möts på stan. Alla symtom finns, viktuppgång, dålig hy, trött men kan inte sova om inte onykter, osams med barn och ny make, åker inte till jobbet om jag inte måste (har ett väldigt flexibelt jobb) och har egentligen inte kraft till någonting. Men nu ska det bli ändring!!!

Jag vill inte ha alkoholen i mitt liv men problemet är att jag ännu inte är där att bli helt nykter. Men för att lyckas måste jag nog vara helt nykter ett tag. Ska jag ha ett mål på två veckor, en månad, tre månader, ett år? Vad har ni för erfarenheter?

Min plan är att, som ett första steg, åka till jobbet varje dag för då kan jag inte dricka kvällen innan och inte heller på dagarna.

Skulle verkligen behöva tips och råd. Har ni några?

Glad måndag till er!

Mirabelle

Vad bra att du är här och skriver! Jag tror på din plan att åka till jobbet varje dag. Lämna laptop mm där när du åker hem, så du verkligen måste dit. Boka möten in persona m folk på förmiddagarna. Då bryter du helt med din tidigare rutin. De som har varit med ett tag säger att man bör planera minst tre månader nykter för att kropp och hjärna ska återhämta sig såpass att man kan göra en rättvis utvärdering. Jag har drygt tre månader under bältet nu, men vet varken ut eller in, så jag fortsätter nykterheten. Lycka till!

Emma79

Det är så skönt att slippa vara bakis. Att ha ryggen fri och veta vad man sagt och till vem. Att slippa vara trött, utmattad. Att slippa planera alkoholinköp. Att slippa gömma glasen bakom basilikakrukorna I köket. Slippa fyllegräl. Slippa illamående. Slippa all den där alkoholgenererade ångesten.

Allt det där slipper man.

Sätt inte något orealistiskt mål, ta en dag I taget. Jag gjorde/gör som Mirabelle säger här ovan: 3 månader, och jag är halfway through.

Men först var det en vecka ( verkade skrattretande omöjligt I början! ) sedan 10 dagar. Sedan två veckor. Sen fattade jag att det kanske skulle gå med en månad och nu rullar det på!

Lycka till!

Emma

Elise64

Jag registrerade mig här igår också! Efter att totalt tappat omdömet och drack för mycket en söndag när jag skulle ha en mysig spadag med mina nära! Slutade i blackout.. vilken gör att jag för första gången inte tog mig till jobbet...-vilken varningsklocka! Viktuppgång och dålig hy, hår känner jag igen.. själv har jag gått upp 20 kg efter att jag tagit in vinet som en ”del” i mitt liv, sista året allt mer... och ingen träning som förr var viktig! Vill jag ha mina barn kvar så är det här det enda jag kan göra... kommer följa dig och de andra här, och berätta hur det går för mig.. det där med 3 månader får bli ett mål... en månad delmål..

Billie67

Tack kokt med mos:) Jag vill ju egentligen göra allt nykter men kanske ska prioritera några saker. Jag vill t ex träna igen och det funkar ju sådär onykter. Haha, det skulle just vara snyggt, onykter på gymmet. Tack för råd.

Billie67

Tack snälla för svar! Jag har nu klarat av en dag?. Fantastiskt att har klarat mer än tre månader. Jag vet ännu inte din historia men ska kolla upp. För mig känns just nu tre månader som lååååångt. Jag har tyvärr levt med mitt beteende under lång tid men idag var jag på jobbet kl 9!! Tack för stöd och lycka till! Vi kanske hörs igen, hoppas?

Billie67

Tack Emma!

Jag håller med dig, just nu känns en vecka omöjligt. Känns så skönt att veta att man inte är ensam trots att det är tragiskt att det är fler som har det som jag. Vad har vi gjort mot oss själva och våra nära och kära? Hur kul är det att tappa all kondition, figuren (inte för att jag hade någon vidare innan, men ändå), ork till att göra roliga saker. Jag har också en skam vilket gör att jag blivit osocial. Jag vill inte visa att jag dricker och håller mig helst hemma med mitt vin. Har alltid varit en social person som gillat fester?och gått sist hem vilket säkert är en bidragande orsak till att jag är där jag är idag.

Superkul att du fixat halva ditt mål och jag hejar på dig?

Billie67

Elise, vi måste båda klappa oss på axeln för att vi har tagit tag. Det måste ju vara det första steget, eller hur? Hur har det gått för dig idag? Jag åkte till jobbet tidigt men jag är väldigt rastlös. Grannen undrade pm jag vill följa med på träning men jag har fått så dåligt självförtroende när det gäller träning. Jag är lite rädd för hur min fysiska hälsa ligger till. Kanske kan vi följa varandra och kolla läget? Man behöver nog all pepp man kan få.

Tack snälla för att du hörde av dig. Nu fixar vi det här?

Emma79

Träning är ju jättebra om du är rastlös!

Ingen prestige, tycker jag. Helt Ok att gå på gåbandet och lyssna på bra musik om man inte orkar, eller pga skada inte kan, något annat.

?

gittan

Ibland kan det hjälpa med att tänka på att ta en dag i taget. I dag skall jag vara nykter! Plötsligt blir dagar till veckor...förhoppningsvis. Skall själv försöka tänka så nu när jag bestämt mig: Jag vill INTE dricka! Jag vill kunna möta dagen nyktert. Så himla lätt att säga - svårare irl.

Tack alla ni som delar med er av era erfarenheter. Ömmar så för oss och tycker det är bedrövligt att drickandet skall behöva vara ett så stort problem! För oss som intee tål alkohol finns det bara ett alternativ: sluta helt! Hur tråkigt det än låter. Är man allergisk så är man. Jag måste inse att jag inte TÄL alkohol men behöver mycket hjälp nu när jag skall ut på denna vingliga väg...Är rädd! Är rädd för att jag inte litar på mig själv.

Elise64

Kul att du svarade.. ja nu har vi gjort andra dagen.., jag har varit sjukskriven idag... tog det lugnt på fm, kände mig illamående i morse och lite huvudvärk... kändes bättre efter en promenad med hunden... i november förra året skrev jag in mig på viktväktarna, har inte vågat mig dit trots att jag betalar 300kr/ mån. Nu på em vågade jag mig dit.., kanske kan hjälpa mig att avstå från vinet... följ med din granne nästa gång, träning kan göra dig gott! Nu inget vin på två dagar?

Billie67

Fantastiskt ju! Jag har varit ned i VV ett antal gånger och det har fungerat kanon, ett tag. Tror jag är en allt eller inget människa. Jag kan gå in i saker till 110%, ett tag. Hoppas att du tar till dig råden du får hos VV och inte lägger points, eller vad det heter nu, på att kunna dricka några glas vin, vilket ju är tillåtet. Två dagar utan vin är en jättebra början tycker jag och att engagera sig i något annat, t ex VV. Jag själv går igång på scheman och regler att hålla mig till. Jag har gjort tjejklassikern två gånger och då läste jag på om allt, hur man skulle träna, utrustning (köpte allt nytt:(), tränade efter alla tips och det funkade, ett tag. Jag har insett att jag är en kickmänniska som går igång på utmaningar vilket ju kan vara bra men behöver kanske lite mer lagom i mitt liv. Vad är det fel med att bestämma sig för att ta en promenad varje dag i vilken takt som helst och egentligen utan mål. Bara känna att det är skönt att vara ute, göra något utan krav.

Det här blev ett väldigt långt inlägg. Hoppas du orkar läsa.

Elise64

Det där med vv håller jag med om det var så det blev när jag skrev in mig i höstas.. sparade points till helgen... till vinet.. blev inte bra! Har med det i tanken nu...min stora rädsla är att jag kommer lägga mitt beroende på nåt annat nu...när rastlösheten kommer! Har oxå hänt förr... jobbet, träning, godis... faan kan aldrig göra nåt lagom!! Jag känner nu på min fjärde dag utan vin att jag har överskottsenergi, är inte ens trött på kvällen, natten.. två mornar har jag vaknat kl. 4.30 helpigg... jag måste göra schema, fixa vettiga rutiner för att klara detta?

Billie67

Känner så igen mig. Jag känner att jag inte kan sova utan alkohol. Kan ligga vaken mer eller mindre hela natten. Ska nu prova med insomningstabletter från hälsokosten. Återkommer om hur det funkar.

Hoppas du får en god natt.

Ansa

Tog Imovane första tre veckorna. När de tog slut hade kunde jag knappt sova på tre nätter. Senaste nätterna bättre, men har svårt att komma till ro o somna. Börjar tänka för mycket på allt jag ställt till med pga alkohol.
Det i kombo med rastlöshet tror jag rubbar min sömn. Alkohol stänger ju av hjärnan, och nu går den på högvarv?
Hoppas det ger sig med tiden???.