Ett ärligt försök!

493 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Miss Mary Poppins
Nej, det låter inte trevligt

Nej, det låter inte trevligt alls...

Hoppas att du trotts allt får en fin söndag och kan snart hitta kraften igen. Kram 💞

Emma79
Väntar på dig här när du

Väntar på dig här när du känner dig redo. Du berättar så transparent och utelämnande- helt rätt tror jag. Ingen här vet vem du är men vi har mött en otroligt stöttande person och finns här för dig sen, vare sig du dricker en vinare idag eller inte.

Känner bara: ta slut på det o kom tillbaka!

Emma

Mirabelle
Snart är det över

Din dans med a-djävulen är inne på sista slutvalsen. Snart kommer du tillbaka till oss, fylld med nya insikter och lärdomar om hur det blir som det blir. Du delar dem och vi blir alla litet klokare. Kram finaste du!

Vinäger
Hej hopp!

Alltså, jag gick in här och läste alla fantastiska kommentarer. Då hände något som tidigare varit helt otänkbart: jag hällde ut den sista decilitern. Jag menar, sidan heter ju "Förändra sitt drickande"!

Ni räddar, stöttar, ger kärlek, håller mig uppe. ♡

Nu ska jag bara nyktra till, så jag kan vara med till hundra igen...

Tusen och åter tusen TACK till er alla! ♡

JennyM
Heja 💪🏽💕

Heja 💪🏽💕

Mirabelle
Yessss!

Hejja Vinäger! Dusch, tre koppar svart kaffe, promenad... Sen är du så gott som ny :)

Jasmine
Bra där!

Vi saknar dina kommentarer och inlägg här! Kram

Miss Mary Poppins
Gråter av glädje ❤️

Läs min tråd så vet du varför ❤️ så jäv*a nice!!! YES!!!

John-Erik
Ja men det var ju bra :-)

Sista sippen i slasken. Rätt ställe för den varan:-)
Toppenbra! Kom igen nu så börjar du fungera normalt igen.

Trevlig Söndag Vinäger

Vinäger
Uppgiven!

Hittar inget bättre ord. Självföraktet är djupt. Men det lär knappast hjälpa, inte ett jä-a dugg. Hade en förhoppning tidigare i dag, när jag halvfull tjoade om att jag skulle komma tillbaka, att allt skulle vara bra igen - bara jag nyktrat till. Nu är jag nykter, men det är inte mycket som känns bra, förutom just det faktum att jag är nykter.

Vet inte vad jag ska säga. Alla fina kommentarer... känner mig inte värdig dem. Förlåt, vill inte tigga om medlidande, bara uttrycka vad jag känner just nu.

Vill verkligen skriva om mina tankar kring vad som hände i torsdags, men orkar inte trassla med hjärnan mer just nu.

Ska dricka en kopp te, andas lite normalt, bara vara och försöka överleva skammen. Tack vare er tror jag att jag trots allt klarar det.

Kram! ❤

Mirabelle
Söta rara ❤️

Just nu sitter du i mörkret, men det skingras om du håller ut. Hjärnans kemikalier är i uppror. De stabiliseras snart. Du ÄR värd varenda bokstav som skrivs här. Du ÄR värd allt gott. Skam är tungt att bära. Häll den i slasken tillsammans med den där sista slatten. Du klarar det här! Kram

Jasmine
Såklart att det inte känns bra!

Jag menar, det behövs nog lite längre nykterhet för att må bra igen;). Så ge inte upp- det vänder snart! Och vi finns här för dig, så som du har funnits för oss (tycker du inte vi heller är värda fina kommentarer som bl.a. kommer från dig?;)). Jag drack varje dag under påsken trots att jag lovat mig själv att inte dricka. Men, sedan dess har jag inte druckit. Klart att du klarar det! KRAM

Vinäger
I'm back!

Ingen idé att gräva ner sig i nyktert tillstånd, det räcker bra med att jag grävde ner mig i alkoholträsket en hel helg. Är egentligen inte så mycket för självömkan (kände mig bara så innerligt trött på mig själv i går). Gjort är gjort, nu är det fokus framåt. Självklart vet jag att jag inte är ensam om att falla, men otäckt att det var så otroligt oplanerat, som en blixt från klar himmel. Det var ett annorlunda återfall helt enkelt, en ny icke angenäm bekantskap.

Analysera ska man dock alltid. Så till frågan: Vad hände egentligen? Hur kom det sig att jag från en minut till en annan bara bestämde mig för att "sätta igång"? Jag har ju inte ens haft ett riktigt sug de senaste veckorna (L-glutaminet?).

En bakomliggande faktor kan vara några tankar jag haft en längre tid och som jag tänkt berätta om. I maj blir jag ensam i huset några dagar, vilket är mycket ovanligt. De få gånger det tidigare inträffat har det varit ett fantastiskt tillfälle att få dricka i lugn och ro, vilken mängd jag vill och kunna starta redan före frukost, då när giftet på fastande mage snabbt rusar ut i blodet.

Under de senaste veckorna har jag varje dag dividerat med mig själv angående hur jag ska göra då om några veckor, detta trots att jag alltså inte haft någon egentlig längtan efter A. Det är som att jag tänkt att det vore dumt att inte utnyttja läget, ta den dåliga chansen, liksom... Dessa tankar har tagit över mer och mer med längre och längre överläggningar. Fortfarande utan något riktigt sug. Så sjukt!

Jag tror att det var det som gjorde att jag höll tankarna på alkohol levande. Förr har det varit naturligt att A-tankarna funnits där hela tiden, jag har ju fått kämpa som en tok. Nu när det inte var jobbigt, ja, då går jag in som en idiot och handlar på mig både vodka och ett gäng tetror.

Så när går man säker då? Aldrig, som många säger, aldrig riktigt säker. Åtminstone inte den första tiden. Och hur lång är den första tiden? Nu törs jag inte chansa alls. Det är bara att ännu en gång konstatera att just jag inte fixar tillgänglighet. Står det en flaska framme, kan jag inte låta bli. Hälla ut går inte heller.

Det går inte att frångå mina strategier. Inte en enda. Punkt slut.

Efter att ha läst MM:s tråd om periodiskt drickande och att detta kan förändras över tid, har jag funderat över om jag skulle bli en av dem om jag fortsätter mitt drickande. Men vet ni, det tänker jag inte ta reda på...

Ännu en gång och med risk för att låta tjatig, tack för ert stöd! ♡ Hoppas jag får återgälda all pepp snart, men förhoppningsvis inte i en liknande situation.

Kram från en riktigt hoppfull Vinäger!

Li-Lo
Hej Vinäger

Har inget att säga egentligen, vill bara sända en varm hälsning.

Li-Lo
Alkoholhjälpen

John-Erik
Tjena Vinäger!

Välkommen tillbaka! En fundering jag har: För mig brukar det vara ett varsel s.a.s en bra stund (4-8 tim. kanske) innan jag ska dricka och söka avslappning via A. Det är inte så att jag får ett återfall och råkar halka och flaskan råkar hamna strupen. Man måste göra vissa "moves" för att det ska bli ett faktum
av det hela. Det är i detta läge man ska lägga lockelsen/suget i en vagn eller något och skicka åt h-e. Peta bort A-djävulen ur huvudet helt enkelt.
När A ska in så vet jag således mycket väl att A-förtäring kommer att ske. Brukar säga det högt t.o.m. inför mig själv " Ditt fyllesvin utan karaktär " o.s.v. om mig själv inga snälla ord och inte ämnat för utomstående att höra. Riktiga tillmälen, ändå blir det A. Man fattar vilka krafter som är igång. Så jag förstår dig Vinäger fullt ut. Träning funkar bra för mig i dessa stunder. Fokus på annat och avslappningen kommer som ett brev efteråt. Men... Inte träna direkt efter en sådan karatefylla som du utsatte dig för Vinäger. Promenader, frisk luft, vatten för vätskebalansen, B12 i massor. Örtagubben har B 12 i sprayform
Mycket bra och effektiv. Brett B-vitaminspektrum i övrigt är bara bra. Tiamin i synnerhet.

Önskar Dig, mig själv och alla andra A-latenta ett stort lycka till!

En dag i taget, en tim. kanske för de som är illa däran och kanske en minut i taget t.o.m.
Men vi håller ut för det är ljusare på andra sidan A, jag lovar: Jag har nämligen begåvats med möjligheten
att befinna mig där i detta nu. Den möjligheten gav jag mig själv och det var skönt att jag och kroppen
var eniga denna gång ;-)

Ha det bra

Hälsar

John

Miss Mary Poppins
Till John-Erik

Jag läste din text tre gånger och sedan gick jag och läste om din tråd. Du verkar som en härlig kille. Men.

Vet du vad.. hur jag tolkar det du skriver så verkar det som att du inte tror att Vinägers upplevelse av "plötsligt händelse" är sann. Som att du ifrågasätter hennes tolkning av det som händer. Lite senare skriver du att du förstår henne fullt ut. Undrar om du gör..?
Det är oerhört givande att vi hittar nya infallsvinklar genom att dela med oss hur vi själva har det. Det är nog det du är ute efter. Men för mig kommer det fram lite knasigt.

Om vi tolkar alla A-tankarna och impulser som planering av återfall så skulle även denna forum kunna tolkas som triggers. Att man går flera dagar i rad och upplever sig fri från suget och sedan inom loppet på några minuter trallar in i fällan kan mycket väl upplevas som plötsligt och oplanerad. Som när man står på en liten bro och hoppar lätt för att se om den håller. Och vips faller man hög förvånad i vattnet. Så klart är det ingen överraskning, bron är ju gammal. Men ändå blev det plötsligt.

Det jag vill säga är att man inte borde till intetgöra någons inre upplevelse om det som hänt. Men som sagt, det ville du nog inte heller 😊

John-Erik
Mary

Helt korrekt! Det var inte så jag menade ... blev svårtolkat. kanske gick för mycket utifrån mitt eget tillstånd.
Således icke tillämpningbart för alla. Hoppas att den "röda tråden" som jag ville få fram ändå
är tillämplingsbar för vissa individer. Vi är ju alla olika.
Ber om ursäkt om det blev fel..Vill inte såra Vinäger.
Trillade ju dit själv i Påskas ordentligt så....
Tack för vänliga ord Mary

John

Btt
J-E Beskrev sitt eget fall

Så olika man kan läsa jag tyckte John Erik bara beskrev sitt "eget fall"

Btt
Själv är den hårdaste domaren , Vin äger

Självkritik kan förgöra en men vad ont har du gjort.
Du föll och nu har du rest dej upp precis som du ska.
Lycka till 😊

miss lyckad
Hej Vinäger..

Vad bra tankar du har kring sug och drickande..Planeringen som kan handla om lång tid framåt..Minns mig själv när vi skulle iväg på en resa med husbil.En av få gånger jag slapp vara chaufför i större sällskap..Jag hade tänkt att dricka alkohol på en resturang i staden och sedan skulle vi promenera till campingplatsen..Detta hade jag planer på i flera veckor..Jag drack ju under dom veckorna för hade ju inte kommit til min gräns än..Resturangen som valdes hade ingen alkohol..Jag blev jättesur och ville gå därifrån. Övriga i sällskapet(flera ungdomar) bl a ville stanna. Jag surade och kände mig riktigt blåst på konfekten..Jag hade fullt med alkohol i husbilen, men denna förberedelsen innan med att planera alkoholdrickandet gjorde mig förbannad..En alkoholist som inte fick sin substans..Jämförde ditt planerande ensam i huset..Att vi kan planera drickandet långt fram också..Skönt att du är på banan igen..Stor varm kram..

John-Erik
Stämmer

Jo så var det BTT. Hade inte en tanke på att skriva ner någon.
Det var hämtat från mina egna erfarenheter

Vinäger
Flyter på här!

Efter av naturliga skäl en massa magbesvär under dagen, har det nu lugnat ner sig. Vardagen återgår till det normala och jag kommer att vara nykter. För alltid hoppas jag förstås, men garanterat en lång period, vad nu det innebär.

Tack Li-Lo, jag blev alldeles varm i hjärtat!

Fina John och Mary: Tack för er omtänksamhet och era tankar. ♡ Jag är så glad för att det eventuella missförståndet reddes ut snabbt - och inte visade sig vara något. Även mindre konflikter är jobbiga när man känner sig lite svagare. Tänk att jag fortfarande tycker så i privatlivet, trots att jag har det jobb jag har.

Btt: Visst är den inre domaren sträng. Stenhård. Orden "vad ont har du gjort" gav mig en tankeställare. Tack!

miss lyckad: Åh, vad jag känner igen mig i den där besvikelsen. När man sett fram emot A och så bara finns det ingen. Och den där planeringen som påbörjas redan flera veckor i förväg, bara bekräftar hur mycket tid vi ägnar åt A, även när vi inte just köper eller dricker den. Längtar tills tankarna ger större plats åt annat. Tack för att du delar med dig! ♡

På tal om tankar på annat:
I dag fick jag veta att jag ska bli mormor igen! 💞🌸💗 Var nog en mening med att få veta just nu, snacka om att fokus hamnar någon annanstans.

Kram

Emma79
Grattis Mormor!!

Så fint att du är tillbaka med dina närvarande, varma och kloka kommentarer.

Du skrev någon gång att du alltid tagit hand om andra, var det inte så? Kan också blanda ihop men jag bara känner så starkt att du måste ta hand om dig själv.

Du är så värd det! Och mormor! Det måste vara otroligt ( iaf om jag kollar på morsan min som blir helknasig utanför all kontroll när hon är med sina barnbarn 😂)

Kram❣️

Miss Mary Poppins
Härligt! 💞❤️

Vilken lycka!! Extra trevligt att arbeta med nykterhet när det blir till något man för vidare till kommande generationer. Min mormor var alltid full tror jag. I alla fall hade hon alltid glas vin i närheten. Även starkare grejer. Så mycket minnen det poppar upp när man börjar tänka. Du blir säkert alldeles underbar mormor igen ❤️

Mirabelle
Nämen grattis :)

Härligt att få mysa med barnbarn <3 små nyfödingar <3 Nu blev jag bebissjuk... Drömmer ofta om "surprise" bebisar, av någon anledning. Typ "plopp" öh jösses var jag GRAVID? Men var ska jag göra av den här??? Haha

John-Erik
Grattis Vinäger!

Hej!

Hoppas du mår bättre idag!
Och mormor igen, fantastiskt! Det som är bra när man trillat dit är att man vet hur mycket bättre livet är under tiden man låter bli.
Och viktigt.... har man haft nyktra perioder tidigare så är man ju i kunskap om att man klarat det tidigare och sannolikheten att man kan låta
bli är ju 100% av samma anledning. Dricker man varje dag så flyter ju allt ihop och nyanserna uteblir.
Har förstått att du är viktig här för många (även för u.t ska jag säga) så fint att du är fit igen och kan delge dina tankar för dina kompisar här
på forumet.

Mina absolut bästa hälsningar

John

Vinäger
Mirabelle!

Hittade detta angående dina drömmar:

"När en kvinna drömmer att hon föder barn utan att hon dessförinnan har varit havande betyder det att hon kommer att lyckas med det hon gett sig in i."

Det lät ju bra, det tror vi på! 😘

http://www.kolumbus.fi/seanhype/virtual/

Mirabelle
Ha!

Det var ju en suverän tolkning :) Den tänker jag tro på :) Tack för den!

Vinäger
John!

Än en gång, tack för fina ord.

När du skriver här i olika trådar upplever jag dig alltid som en riktigt äkta, trygg och vänlig person. Lugnet själv, liksom. Det finns flera, men du sticker ut, kanske för att du är man här där vi kvinnor dominerar bland trådar och inlägg. (Hoppas att det är ok att skriva så...) Tänker än en gång på att vi som har A-problem är så himla olika, precis vem som helst kan drabbas.

"Det som är bra när man trillat dit är att man vet hur mycket bättre livet är under tiden man låter bli."

Jag lägger till:

Och man vet av erfarenhet att det händer en massa bra saker i livet under tiden man själv inte är delaktig. Sådant som är lätt att missa.

Kram

John-Erik
Vinäger

Hej !

Vi är alla som du säger olika och vi är alla unika individer. Att vi trillat dit är ju slarv och lite arv kanske. Vem som helst kan drabbas
om man inte är uppmärksam på sig själv och sitt beteende.

Mycket bra tillagt. Kunde inte sagt det bättre..:-)

Tack själv Vinäger :-)

John

Sidor