Har tidigare skrivit något inlägg här men mest läst. Jag har läst och läst och läst, i flera år faktiskt.. Såå många kloka människor det finns här inne, som tröstat och stöttat mig med sina inlägg.. Att få veta att man inte är ensam!

Måste bara få delge något som hände mig i helgen, få ner det i skrift.. Ibland hjälper det att få skriva av sig: Vi hade en familj som vi skulle ta med på ett event i helgen. Efteråt var det tänkt att vi skulle grilla lite tillsammans, min man hade kollat med mannen i familjen om dom var allergiska mot något, tyckte om allt osv, och givetvis om vad dom gillade i alkoholväg (för alkohol måste man ju ha då man grillar). "Allt" hade mannen svarat, "härligt" tänkte vi och köpte hem både rött vin, vitt vin, bubbel och öl. Då vi kom tillbaka från eventet och skulle tända grillen så frågade jag vad man önskade att dricka "jag tar gärna cola" svarade frun i familjen! "VA", tänkte jag direkt, "vad sjutton ska JAG dricka då"?! Cola, Loka eller liknande kan jag ju inte dricka, nu när jag är inställd på att dricka bubbel?! DÄR händer nåt i min hjärna, jag som har väntat sååå på detta, hela dagen! Killarna tar var sin öl och en jäger, jag tar en Loka och känner mig väldigt blåst på konfekten.. Efter en stund går jag in i stugan där vi grillar, ser vinflaskan ligga där på kylning och tänker "äh, va sjutton, jag tar lite här och nu, i smyg liksom".. Och häller upp ett halvt glas i en plastmugg och klunkar i mig detta på några sekunder! Direkt efter detta tar jag en stor klunk direkt ur jäger-flaskan! Asså, hur sjukt är inte detta - och jag vet ju det! Men hjärnan är som kidnappad, det går bara inte att motstå. Detta upprepar sig en gång till - jag går in i stugan igen, tar en klunk (denna gång av whiskeyn som står på bordet), häller upp ett glas vin i i plastglaset som står på diskbanken och klunkar i mig vinet! Jag tänker då jag går ut till dom andra "undrar om dom andra ser att jag har druckit", jag känner mig nämligen snurrig i huvudet nu..

Det blir inget mer drickande den eftermiddagen/kvällen.. Men ångesten detta beteende ger är inte lätt att handskas med! Vaknar flera gånger denna natt och tänker på hur sjukt detta beteende är, att smyga in i huset och klunka direkt ur flaskan! Vad får jag ut av detta?! Absolut ingenting... Bara ångest!

Det blev ett långt inlägg men det var skönt att skriva av sig lite, vet ju att det finns personer här inne som inte dömer..

Radar77

Ja visst är det trist när man ser på det utifrån men samtidigt har du ju insikten om det. Jag hade gjort exakt samma sak själv och dessutom blivit as-sur på gästen som inte drack då det ju sätter fokus på ens eget sug.

Jodå, insikten har jag och har haft länge men det fortsätter liksom.. Exakt, man blir as-sur för att andra inte dricker och inte lika mycket heller :) Du är också en "smygare" alltså?

Radar77

Ja, jag har blivit det tyvärr. Jag är alltid snabb med att fylla på för då kan jag dricka själv utan att någon ser och tanken är då att verka normalare sedan. Jag har också gjort det på semestrar när jag vill vara avslappnad och ha kul dvs smugit iväg och svept en öl eller två för att sedan komma tillbaka som en mer avspänd och social kille. Men det är ju intressant att ickedrickare eller lagomdrickare provocerar så otroligt mycket, fast kanske inte så konstigt....

Gud, va jag känner igen mig - det där med att fylla på glaset då ingen ser!! Det har t o m hänt att jag smygit iväg till baren och svept (verkligen svept) en öl eller shots då jag sprang på krogen! Helt otroligt! Inte konstigt att jag alltid blev fullast! Och det här med att nästan bli lite sur på dom som dricker normalt (eller inte alls).. Eller när någon häller upp MINST i mitt glas, "nu fick ju hon lite mer i glaset än mig".. Ja, det finns många exempel och bevis på att jag har ett sjukt förhållande till alkohol.
Det kan också gå väldig bra då jag dricker, då jag verkligen njuter av ett glas bubbel eller ett glas gott rött vin till maten! När jag inte vaknar med ångest dagen efter och är jättebakis.

JOCKEBOOI

inlägget redigerat av admi

Admi: Hej själv och välkommen hit, det låter som att alkohol är en brännande fråga för dig. Det här är ett forum som eftersträvar en respektfull ton och vi bedömde att ditt inlägg kan uppfattas hotfullt och valde därför att ta bort det.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

De är som spegelbild det du beskriver. Man tog till alla knep för att få någon extra droppe.Man kunde stå vid baren för att beställa och medans man stod där så beställde man oxå någon shot så ingen skulle se.Så sjukt beteende.Man stod ju där för att beställa,man visste ju att SNART kommer du att få dricka men ändå va det inte tillräckligt...

Men härligt att du hittade hit.Och jag hejar på dig ?

Tack, Miss_blondy :) Exakt, visst är det sjukt hur hjärnan funkar?! Och det går liksom inte att stoppa tanken när den väl slagit till!

Vad har du för mål? Sluta dricka helt eller försöka dricka kontrollerat?

Den är så komplex ?.Ena hjärnhalvan vill dricka och "mår bra av de", men som bråkar med den andra hälft som vill vara nykter och mår bra av det. Tänkte lite efter jag hade läst ditt inlägg om alla slags försök och irritation moment för att få i sig mer dricka.Jag kommer ihåg hur pinsam jag kunde känna mig i mig själv.Jag vet inte om någon såg när man tog till alla knep (ingen har någonsin sagt något) men den ångesten man hade, man visste ju att detta va inte "normalt" och man låg "risigt" till..

Det enda som kan gälla för mig är att sluta helt och hållet.Jag har ingen kontroll.Betyder inte att jag blir kraftig onykter/full alltid när jag dricker ( innan mitt halv år från sep- mars så drack jag varje dag i nästan 6 år ) Det handlar om mitt beteende med eller utan A i kroppen. Även om jag endast tar ett glas så triggar de igång mig och A blir det viktigaste/centrala i vad jag än nu gör. Pauserna i mellan även om det endast handlar om timmar eller 1 dag så styr A mina tankar -Hur,när,hur mycket,var osv osv !Så även om jag hade lyckats att dricka kontrollerat och alltid hållt mig till 1-2 glas,så skulle ändå beteendet varit där.

Dina tankar om att sluta eller lära dig dricka kontrollerat? Vad vill du och vad tror du att du klarar?

...måste a i vissa lägen, och kanske? för alltid. Men vi tar en dag i taget och räknar med att just nu går den fett bort. Ägnar energin åt något mer okomplicerat och roligt!

Emma79

...såklart!

Veckan innan jag slutade ( 66 dagar sedan ) var jag med om en liknande grej. Hade fixat helglunch vinet låg på kylning, det fanns öl också- och så bad gästerna om vatten!

Lyckades övertala dem till en skål så flaskan kom på bordet, och mitt lugn lade sig.

Efter lunchen klunkade jag matlagningsvinet ur Tetran.

Sedan hällde jag en öl i en stor temugg o klunkade.

Ja, det låter som jag var väldigt törstig.

Läs gärna min tråd I “förändra ditt drickande”. Där står allt.

Forumvännernas guidning ur den första förvirringen (“Jag ska bara dra ner lite...”) så många Kloka råd o puttar I rätt riktning.

Mitt råd till dig är samma som jag fick: sluta ett tag. Ta dag för dag men ge det en tre månader. För att med nykter hjärna utvärdera fad fan du höll på med.

Jag börjar nu efter 66 dagar inse det riktigt sjuka I mitt beteende, och jag har ingen lust att hamna där igen. Har inget sug efter alkohol. Är lugn som en filbunke.

A-jävulen släpper greppet efter ett tag och middagar, AW, grillfester och allt annat går hur bra som helst utan alkohol. Jag känner mig inte ens tråkig utan fräsch o cool ?

Lycka till!

Jag VILL kunna dricka kontrollerat men jag vet vet faktiskt inte om jag KLARAR det! Jag kan dricka 1-2 glas vin men när jag läser ditt inlägg ovan så är det ju precis som för dig - det triggar igång något och 8 av 10 ggr så vill jag ha mer! Men jag har så förbenat svårt att tänka mig ett liv utan någon alkohol. Grejen är ju att vi umgås i princip bara med människor som precis som vi gillar att träffas över vin, öl, drinkar.. Men man märker på nåt vilka som kan dricka kontrollerat, (även om dom ibland dricker lite för mycket) och dom som liksom jag har ett knepigt förhållande till alkohol.
Vad säger du till omgivningen när du har ditt uppehåll? Att du helt enkelt har problem? Jag skulle verkligen vilja ha ett uppehåll på vi säger 3 mån nämligen, för att som någon skrev få ett perspektiv på vad sjutton jag håller på med (det vet jag nog redan dock, får bara inte tummen ur!!!).. Men jag ska ta mig ett allvarligt snack med mig själv om ett uppehåll.. Men så kommer alla ursäkter - "inte nu, nu är det vår och uteserveringarna öppnar, inte kan man missa ett glas rosé nu", "inte nu, nu är det sommar och semester, jag måste väl kunna dricka ett glas rött till grillkvällen", "inte nu, nu när vi planerat en höstresa till utlandet, då måste man ju få ta sig ett glas vitt i solstolen". Ja, herregud, det finns 1000 ursäkter!

Asså, det är såå skönt att läsa (men även tragiskt såklart..) att man inte är ensam! Man tror ju att det är bara jag i hela världen som dricker rätt ur jägerflaskan! Men icke sa nick, det blir man varse när man läser härinne. Jag vet ärligt talat inte heller om det är någon som har sett mig smygdricka rätt ut flaskan.. Hemska tanke, vilken skam! Det är iaf inte någon som har sagt något, men det gör man kanske inte.. !
Jag minns första gången jag drack vin hemma själv, i soffan.. Det var väl en 7-8 år sedan! Jag minns tanken då jag vaknade dagen efter och tänkte "va sjutton gjorde jag igår, satt jag här SJÄLV och drack bubbel??" Jag fattade liksom inte hur det kunde gå till. Där gick jag ytterligare ett steg övre gränsen, att sitta och dricka själv. Eller när jag drack en kväll mitt i veckan, en vardag, det var också en konstig känsla minns jag.. Men det är många år sen! Nu dricker jag både själv och mitt i veckan! Mitt drickande har eskalerat.
Emma, efter dina 3 mån, ska du ta ett nytt beslut då, om du ska fortsätta att inte dricka eller ska du försöka dricka "kontrollerat"?

Tjejen91

Haha jag känner igen mig exakt i det här med att en annan person fick mer i sitt glas än mig.. så sjukt bara för att man vill ha det där ruset.. kram

Jaaaa, visst är det sjukt?!

Under en 3-veckors period i sommar då jag haft besök av några goa vänner så har jag (vi) druckit i princip varje dag i 3 veckor..!! Herregud, jag vet inte hur många Proseccoflaskor jag har varit och slängt på återvinningen och hur många gånger jag har åkt fram och tillbaka från Systemet.. :( Under och efter dessa veckor har jag dagligen tänkt på att "nu MÅSTE det till en förändring!!" När mina vänner åkte hem så tog det ca 3-4 dagar innan jag var klar i huvudet igen och det magonda hade försvunnit. Varför gör man så här mot sin kropp och knopp??! :(

Rocker

Varför tror du jag alltid erbjuder mig att diska, grilla och fixa? Jo för då får man en anledning och möjlighet att dricka lite mer än alla andra utan att de ser det. Jag är alkoholist, helt klart och tål dessutom stora mängder. Jag är ny här sedan idag, för jag har bestämt mig att börja ta kontroll över mitt drickande. Man måste knyta näven i fickan och stålsätta sig.
Lycka till & kram!