Ny här. Min historia liknar många som jag läst om i detta forum. Har läst och läst och igenkänningsfaktorn är hög. Konsumtionen av vin och även lite starksprit har blivit värre med åren. Hade en tanke om att 2018 skulle bli ett rent år, men har redan haft 2 återfall. Återfall är något otäckt som jag inte förstår hur jag ska stå emot. Då tänker man ju inte ...jag vill så gärna och efter att ha läst så många trådar här så har jag hittat så många goda råd. Men plötsligt står man på systemet och innan har man planerat vad som ska handlas och så vidare. Det är som att man blir en annan person. Det skrämmer mig. Det känns som att jag aldrig ska klara av detta. Har fått hjälp tidigare och då lyckades jag hålla ganska länge men så hände det som inte fick hända och jag började om med smygandet igen. Därför litar jag ju inte längre på mig själv. Jag hoppas på stöd från alla kloka i detta forum men även bara få skriva av mig. Helgen blev återigen en helg med vin och gin och nu vill jag verkligen inte mer men jag vet att det välkända suget kommer och då är jag minsann inte stark.

anonym19976

Onsdag . Klarade inte längre denna gång. Men det blir mindre och mindre mängd. Nu sitter jag här och känner mig så dum. Det gav ingenting . Blev inte ens gladare nån stund. Nu mår jag illa och känner mig ännu mer deprimerad. Jag försökte tänka hela filmen men det hjälpte inte. Ville inte lyssna. Plötsligt har jag handlat. Men jag fick en liten tanke när jag stod där och bestämde att det bara skulle bli 2 flaskor. Bib är ute ur bilden iaf. Nästa gång så stannar jag utanför dörren och går inte in. Det känns hemskt att skriva här om mina misslyckanden men jag tvingar mig till det för att, kanske går det in i hjärnan, detta måste få ett slut innan det blir alldeles för sent.

Mirabelle

"Det gav ingenting. Blev inte ens gladare nån stund." DET är fantastiskt. Vi människor funkar så att vi lägger oss till med beteenden beroende på vilken "payoff" vi får. När man tränar människor med olika former av problembeteenden analyserar man alltid hela bilden för att sätta fingret på just payoff. Sedan ser man till att problembeteendet aldrig mer ger payoff, men att det beteende man önskar ersätta problembeteendet med ger payoff. Du fick ingen payoff av ditt alkoholintag. Det är precis det du behöver uppleva. Nu behöver du "bara" leta andra sätt att få det du söker. Kram

anonym19976

Nu närmar sig resan till varmare trakter. Känns härligt och gruvsamt. Vill inte förstöra den men det kommer många frestelser. Min ambition är att vara vaksam på min "sjukdom så den inte tar över min hjärna. Åker ju inte ensam så jag måste ju ta hänsyn till resesällskapet. Jag mår ju så bra nu igen och vill verkligen fortsätta med det. Det har iofs bara gått en och en halv vecka sen jag drack sist så har inget att vara stolt över direkt men märker verkligen hur humöret förändras när man låter bli vinet . Man blir lugnare och sover bättre och därmed piggare. Orkar med vardagen. Är fast besluten att den här semestern ska bli en energikälla somhjälper mig att orka fortsätta mitt liv utan att vinet ska vara räddaren i eländet som man hamnat i. Att hitta det som är viktigt för mig själv. Då kan man hjälpa andra om man är snäll mot sig själv, utan att känna sig utnyttjad, .som jag faktiskt gör ibland.

Emma79

..på allt du skrev ovan.

Har också min rese-utmaning snart.

Lycka till o trevlig resa ✈️?

anonym19976

Gick väl sådär. Men inte överdrivet jobbigt. Måste bara inse att man inte kan leva så hemma. Punkt. Lite varje dag. Jobbigt med all inklusive...
Har vilat min kropp och själ och mår väl ganska bra.

Halihalo

Ja all incl är inte bra ! De är bara att hämta och hämta ur en kran
Precis, nya tag nu ☺️♥️

anonym19976

Det här duger inte. Nu får det vara nog. Jag kan inte stanna efter 2a glaset utan då blir det hela flaskan och kanske lite till om det finns. Har nu försökt så många gånger att det är lika bra att klippa av helt. Men 2 eller 3 veckor efter stoppet är det helt omöjligt att komma förbi. Då börjar jag må bra och då finns plötsligt inget hinder. Men nu är det allvar för mig. Nya tag även om det känns fånigt efter alla tidigare gånger jag bestämt mig.

Mirabelle

Att bestämma sig många gånger verkar vara en del av processen för många... att bestämma sig varje dag, till och med. Jag tycker också det blir svårt efter några veckor. Då har man kommit över den där akuta känslan av att förändring måste till. Kämpa på. Det här kan vara gången då du forcerar tre-veckors-barriären!

anonym19976

Återkommer om 3 veckor. Känner mig så besviken på mig själv. Tappat lusten att göra nåt för mig själv. Är inte värd det. Så känns det. Så nu är det bara att överleva ett tag till. Jag vet ju att jag kommer att må bättre om några dagar. Då kommer man på andra tankar. Det värsta är att jag inte har tid att må dåligt.

Elise64

Så bra beskrivet?det är en bra tanke att bära med sig nu!
Vi är ju nybörjare på detta, vi kan ju inte från början , vi ligger i hårdträning för att bli bra på att vara utan och säga nej!

Elise64

Så bra beskrivet?det är en bra tanke att bära med sig nu!
Vi är ju nybörjare på detta, vi kan ju inte från början , vi ligger i hårdträning för att bli bra på att vara utan och säga nej!

anonym19976

Elise64, Hej, nog för att jag svamlar en hel del i min tråd som jag inte kommer ihåg. Men ingen cykel är här tror jag. ??. Men det är trevligt ändå. Vill gärna höra den historien men hittar den inte nånstans. Själv kämpar jag på med att inte tänka på alko men det är svårt. Är inte sugen men tänker hela tiden på hur det inkräktar på mitt liv. Efter en helg med vin så går det åt flera dagar att rätta till kroppen och knoppen och få nån ordning på tankarna. Ältande över att inte klarat att bara ta några glas och låta det stanna vid det. Så här efteråt förstår man inte varför det alltid blir så. Man tror att det kan bli ännu trevligare och bättre om man häller i sig mer och dagen efter måste man ta en återställare för att överleva den dagen och sen är det som Tur är slut. Det är inte klokt. Måste bara inse att jag kan inte säga stopp. Jo när jag är ute bland folk då är det inte så svårt men inom hemmets väggar då finns inget. Det är så märkligt. Jag måste inse att jag inte tål vin och sprit. Kan inte ta första glaset. Det kan gå bra om jag är ute bland folk men då har jag ändå underhållit suget så det är väl lika bra att låta bli helt. Men om 14 dagar får vi veta om det blir så. Då mår jag säkert bra och tankarna har börjat dyka upp om att nu är det väl dags för en trevlig middag med några glas vin till maten. Ja om jag ändå vore där som jag känner nu då blev det inget av. Men så är det nog inte. Då behövs det en lobotomering eller nåt för att stå emot. Men skam den som ger upp.

Elise64

Haha! Tror inte jag drömt.. jag tror att sluta dricka, att vara A-fri utan att tänka på det kan jämföras med att lära sig cykla behöver först träning och fokus för att sedan cykla utan att tänka på hur man gör! Just nu tränar vi och förhoppningsvis lär vi oss och kan njuta av A-fria dagar!

anonym19976

Ja så kan det nog vara. Vi måste börja om från början med att lära oss att vi inte behöver tänka på a utan fungerar ändå. Nu fokus på en framtid utan A och att det också kan gå bra. Att livsglädjen kommer så småningom.

anonym19976

Snart slut. Och snart är det sista april med allt vad det innebär. Men det ska nog gå bra. Känner mig ganska stark och ska inte utsätta mig för frestelser.

anonym19976

Jag orkar inte mer. Min man är rullstolsburen och eftersom vi är över 65 så har vi ingen hjälp. Han är jätteduktig på att klara sig själv men jag måste alltid ha jour om det skulle behövas. Ingen tror jag förstår att det är lite jobbigt. Som att ha småbarn igen. Så jag dricker lite vin emellanåt bara för att slappna av. Det är fel men jag har inte hittat nåt annat....

Litetill

Har också en man o rullstol efter en stroke, han har afasi också. Visst måste du få hjälp, kontakta kommunens biståndhandläggare. Han ska ha hjälp med av--och påklädning, dusch, utevistelse. Kräv hans rätt. Om du gör mkt ska han ha hemvårdsbidrag som han kan ge dig för din insats. Själva får vi anhöriga inget. Han ska också ha larm så du kan komma ut på egen hand. Ta kontakt med kommunens Biståndhandläggare och gå igenom ert hjälpbehov. Kräv er rätt!!