Hej

Nu ligger jag här en natt igen o våndas över mitt beteende på fyllan.
Vill bara säga upp mig från mitt jobb och börja gå på AA möten och vara nykter hela sommaren. Sommaren är annars väldigt full av alkohol.

Låter detta som en bra eller dålig idé?

Elise64

Om jobbet är orsak till A,ja då bör du söka någon annan sysselsättning... om annars kan det vara en livlina.. när man förändrar sitt drickande.. sjukskriv fig en vecka... ta även don semester till att komma i fas..,sen fatta ett beslut. Ha en bra dag!?‍♀️

Soja123

Alla som jobbar där dricker och även andra saker. Det är en miljö där nykterhet ses som konstigt och jag har länge varit med i gruppen som stöttat detta. Det fördärvar mig. Vet inte om jag har det som krävs för att bryta mig ut om jag är kvar där...men ja jag har ingen annan inkomstkälla så jag är ju illa tvungen att fortsätta.

Mirabelle

Alltså... Det är ju ett allvarligt arbetsmiljöproblem du beskriver. Arbetsgivaren har ett tydligt lagligt ansvar i sådana här frågor. Även om ni inte dricker under arbetstid så har arbetsgivaren ett ansvar att indentifiera skadligt riskbruk och skaffa fram hjälp åt den anställde. Ett kollektivt missbruk hos samtliga anställda är verkligen skandalöst. Det borde rapporteras att arbetsgivaren misslyckas fatalt här. Min spontana tanke är att gå till husläkaren på din hälsomottagning och beskriv situationen på arbetsplatsen. En sjukskrivning kan bli din räddning, och faktiskt startskottet till att tvinga fram förändringar av en riktigt ohälsosam arbetsmiljö.

John-Erik

Oj...

Hur i h--e kan nykterhet vara konstigt i ett företag? Skulle ta upp det med närmast tillgängliga chef direkt.
Effektiviteten blir ju lidande. Dels genom att du känner dig illa till mods och känner som du gör med möjligtvis
mindre leveransförmåga som en följd av dina tankar.
Även om A-infekterade människor anser att detta är normalt och normaliserar så har jag svårt att förstå vitsen.
Driver själv företag med anställda. NOLL-tolerans hos mig. så är det.
Hoppas att du finner ett bättre företag att ge din kunskap till, det är du värd

Kram

John