Två veckor har gått, jag tackar för energin som kommit tillbaka, till de tre sista nätterna då jag sovit skönt för att sedan vakna pigg.. hjärnan mår bra, liksom själen... men igår började fysiska krämpor... om de beror på avsaknad av vinet eller att jag igen börjat träna vet jag inte... inflammation och svullnad i leder...dags för zonterapi.. gjorde det för några år sedan.. då var det en stressad binjure som spökade och gav mig fysiska problem. Denna tredje vecka är jag ändå fast besluten att klara... får väl bara ta det lite lugnare och vänta ut smärtan. Ha en bra start på er nya vecka!

Elise64

...varje moln! Idag 25/100... en fjärdedel av vandringen?jobbardag idag... ingen Lill-lördag igår.. luktar inte vin.. är helt klart körklar? wow vilken guldkant på tillvaron... ha en underbar dag?‍♀️

John-Erik

Hej Elisa,

Ska givetvis kontrollera mer och aktuella rön om Z. Håller dig uppdaterad.

Ha själv en fin dag :-)!

John

Elise64

...att detta inte är över... var och veckohandlade igår kväll, köpte mig en flaska alkoholfritt vin,
0,5 % alkohol.. förra veckan drack jag Moberg, 2,5% tyckte att det måste vara ok... Igår kväll reagerade jag över mitt sug, längtade hem.. för att ta ett glas... Frågan är vad suget stod för? Det kraftigt alkoholreducerade vinet eller efter stunden att sitta ner med ett glas? Blev två glas och lite jordgubbar... fördelen är att jag är pigg och körklar nu! Men vaksam - jag är inte redo att dricka vin ännu..26/100 dagar..Ha en trevlig fredag☘️Gör något lekfullt, försök att ha barnasinnet kvar???

John-Erik

Elise,

En del kan inte dricka ens lite såsom lättöl utan att trilla dit i en nykter period. Brukar också känna så som du. Lite som ett sug som
kommer när man minst anar det.
Tror att det är ganska normalt iofs. Man får lära sig att leva med detta. Du har 26 dagar och ändå kommer den känslan som du beskriver!!
Ett dåligt gift är det helt klart men jag tror att mycket sitter i gamla vanor och rutiner och att det var därför ditt sug kom i går kväll.
Du gör underverk för din kropp Elise.Sannolikt har dina blodvärden normal status nu efter så lång
nykterhet. Gillar styrkan du har :-)

Trevlig Kväll/Helg

Önskar

John

Elise64

De två glasen jag drack var 0,5 %alkohol i... gott kylt... för mig är nog suget efter stunden... sitta ner och koppla av med ett glas... kommit så långt så det är ok med alkoholfritt vin... så det blir det ikväll också. Hoppas din kväll blir en trevlig fredagkväll...

Elise64

Egentligen skulle jag sitta här hemma och vara stolt.. vatten till maten, lite vitt alkoholfritt vin och ananas till lets dance! Men allt är som vanligt, inget är förändrat mer än att jag inte har alkohol i mitt glas.... min kära sambo som skulle vara stöttande har återigen tagit in rödvin i hemmet, en hel jävla flaska har han svept och ett glad rosevin i solen, whisky till kaffet... det syns och hörs på honom när skiten börjar verka, faan så osmakligt. Så här har vi suttit i fem år fredag, lördag...rastlösheten och frustrationen växer...jag måste fundera på vad jag ska göra dessa kvällar, tänker inte sitta och umgås med en full gubbe... ikväll blev t.om. det alkoholfria vinet osmakligt, skitigt och skamfullt... precis som om jag accepterar denna vana vi lagt oss till med... jag vill ha bort hela grejen☹️Om det så ska innebära att slänga ut honom oxå!?dessutom är jag trött på mitt knä... har läst på 1177... atros verkar stämma in.., får bli att söka upp vården... saknar träningen?natti du går jag och lägger mig..,i morrn en ny dag!

Övärden

...att stå emot.
Visst är det tungt att vara i osynk med sin partner - det är man ju då och då på många plan i samlivet.
Men det blir ju så mycket tyngre når det handlar om kampen mot ett beroende.
Tror att enda sättet är att mobilisera ännu mer styrka och stå rakryggad för sitt eget val.
Jag ger dig allt mitt stöd i din kamp.
Hälsar Övärden

Även om det kändes som ingenting förändrats så är det precis raka motsatsen.
Du drack inte. Du stod emot. Du!
Du ska vara stolt över dig själv!

Hoppas herrn i huset mår som han förtjänar idag så kan du mysa lite extra åt det. ☺️

Kram!

Elise64

27/100 ”man är sina val” Det ska jag tänka på... det jag valde för fem år sedan har blivit jag idag! Den jag är om fem år beror på vad jag nu väljer att göra med mitt liv!
-Jag har valt att dricka alkolreducerat vin, 0,5...2,5% .. nu funderar jag på om det kan ha driggat suget och längtan... fr.o.m nu blir mitt val ramlösa och vin där det står alkoholfritt på etiketten! Vill verkligen inte åka dit igen..,det är mitt val..
Med tanke på min sambo , gjorde han ett val igår att dricka så han blev påverkad.. och precis som annars ligger han nu och sover..fy faan.. svek! Men han gör sina val- jag har givit honom/oss två år.. då är min son klar med gymnasiet och min nya utbildning klar.. då är förändring av boende möjligt. Jag börjar inse att jag om 100 dagar kommer att byta tråd här..läser era trådar om att leva med en som inte kan hantera alkohol.. det berör, tänker på mina barn som sett/ levt med mig och min sambo... gör mig illamående..
Ha en bra dag?jag hejar på alla här som kämpar..i samtliga trådar, jag är jätteimponerad av er?‍♀️

Det blir allt vanligare..Känner många par där båda parter är storkonsumenter/a-beroende..Blev ju själv beroende efter ett antal år.Jag har för många år sedan tyckt att exets a-konsumtion bara ökade..Till slut trillade jag dit själv också..Det värsta är ju för barnen..Ingen nykter vuxen..Jag fick nog till slut, eftersom jag lyckades sluta dricka. Gav ett ultimatum till exet och bor numera själv, och slipper bry mig så mycket om exets beroende och all skit som det för med sig.Mycket bra jobbat Elise..Jag bojkottar allt alkoholliknande..Vill aldrig mer förstöra livet för mig eller mina barn..Kram

Elise64

Jag har berättade för gubben hur jag kände och beskrev hur han blir när han dricker... märkligt att man inte reagerar mer när man skälv har vin i sig.. under lördagen tog han betydligt mindre.. trots att jag åkte iväg med en kompis! Så det blev en trevlig lördag!Vardagarna har han inte tagit något denna period.., vad gäller mig är jag inne på att även ta bort det alkoholfria... det gör ju att mitt beteende finns kvar... blir får bli nästa månads utmaning?

Elise64

... min blackout.. den skrämde mig och fick mig att inse att det måste bli ett slut.. har nu sett så många vinster av att inte dricka !
Som nykter har jag också förstått att jag har utsatt mig för många faror! Är nu tacksam att inget har skett, jag har allt av betydelse kvar! Jag tror jag också förstår var mitt problem ligger... och det handlar inte bara om vinet.., det handlar om det mesta... jag kan säga nej.. men jag kan inte säga stopp, nu räcker det!
Igår hade jag några ljuvliga timmar med min kompis i solen... vi tog bilen till vattnet, satt i solen tills den gick ner.. hon drack bubbel.. jag två glas alkoholfritt... så långt perfekt! Men...jag har under denna min alkolfria periid ej heller ätit socker meb bestämde mig för att göra ett undantag.. jag började.. och slutande inte förrän godispåsen var slut...helt sjukt! Nu måste jag säga nej oftare... göra mina val när jag säger ja, och då också redan bestämt mängden, tiden.
Jag kan även se detta vid inköp av saker, engagemang i mitt pluggande/jobbet, pyntande till jul.,,träning ja i nästan allt jag gör... överhysteriskt överdriven är jag! Nu blir min nästa utmaning - träna på ordet lagom... ja det blir min läxa under nästkommande fyra veckor! 28/100?ha en skön söndag☘️

Härligt att läsa om frisk nykterhet i solen..Håller med om att man stoppar huvudet i sanden när man dricker och sopar undan saker..Jag och exet skyddade varandra på slutet, mot vuxna ifrågasättande barn..Jag käkade en hel del godis i början av nykterheten..Tror kroppen är van vid enorma mängder socker som finns i vin och cider..När jag drack var jag sällan godissugen..Nu unnar jag mig bär och godis emellanåt, för det blir jag inte dum i huvudet av, bara klok och vacker?

Elise64

Tack Miss Lyckad?
-Bra påminnelse att det faktiskt är socker i vinet, försökte ibland tänka på att dricka rödvin med låg sockerhalt... undrar hur mycket socker jag fått i mig egentligen i samband med mitt drickande? När jag drack , åt även jag mindre mängd godis. Innan var jag en godisråtta .
Jag går in i månad två idag utan vin. Min utmaning är att sätta ett stopp, begränsa mig... vad gäller socker måste jag kontrollera mig ännu mer.. socker finns i alkolfritt vin oxå.. där har mitt sug startat igen! Min första månad här har varit lärorik och insiktsfull.. har fått så många tillfällen att tänka vidare när jag läser era trådar.. det är utvecklande! Ha en underbar måndag?☘️?dag 29/100?‍♀️?

Uuuh! Sockersuget var det ja.
Jag har ätit osannolika mängder snask sen jag slutade (TRE VECKOR IDAG!).
Tre veckor skulle jag få hållas, men nu ska jag lägga av med sockret eller hålla det på en rimlig nivå.

Du är grym Elsie! Och visst är det skönt att vakna ganska pigg och ha lust att göra saker? ?

Elise64

.. skönt, en liten sovmorgon!??
Medveten och kämpar med att STOPPA Mr Sug vid grind. ?‍♀️
Kom från plugget igår, en mycket bra och lyckad dag.. klockan var sent slagen, det var en ljuvlig sommarkväll... ? jag var trött och såg mig själv varva ner i vårt nya uterum med ett glas...alkoholfritt vin... Det är som en dålig reklamfilm i huvudet på mig!!☹️
-Hur kan man helt plötsligt bli beroende av alkoholfritt?, stannade bilen vid affären för att införskaffa denna vara... men inom mig skrek någon skärp dig-STOPP... jag åkte hem utan... jag åkte hem och åt mat och drack ramlösa.. sedan kom Mr sug tillbaka, jag hittade en kladdkaka i kylen.., en liten bit kan inte skada viskade han! Jag tog en tugga... någon skrek igen -skärp dig , STOPP... jag spottade ut kakan, tog ett kex med ost... borstade tänderna och gick och la mig... faan vad trött jag är på det här....hela dagarna har jag vin och socker i huvudet, jag måste vara på min vakt och förhandla med mig själv hela tiden.. Mr Sug visar sig mest på kvällen, han är en jävligt duktig och envis försäljare...?... jag måste vinna denna kamp?Ha en bra dag alla som kämpar, det är ingen lätt kamp har jag förstått...?

Det är jättemånga som byter beroende efter en tids nykterhet.Är man bara på sinvakt och verkligen får ventilera sina känslor och tankar så går det bättre. Att unna sig frukt och bär eller lite godis ibland tycker jag är okey..Betydligt bättre än alkohol och annat dåligt..Det bästa är att bryta ovanor som är förknippade med alkohol-intag. Bubbelvatten med frysta bär är gott..