Hej alla kämpar,

5 år! I 5 år har jag druckit för mycket och senaste året har det gått rakt åt helvetet. Jag dricker varje dag, 1-2 liter vin. Livrädd vad jag gör med mig själv! Jag måste sluta! Läst mycket här och nu startar jag min egen tråd. Jag har försökt sluta massa gånger, det håller 3-5 dagar sen är det kört. Hur får man den genuina viljan? Vill INTE söka hjälp hos läkare för sist jag gjorde det hamnade jag på soc iom att jag har 3 barn. Blir aldrig full utan portionerar ut vinet under dagen så jag funkar ( vid det här laget tål jag hur mycket dom helst) Hur mycket dricker/drack ni och ni som lyckats minska mängden själva, hur gjorde ni? Önskar alla en bra dag!

Lollo77

.. tom att viljan infann sig idag. Jag vill INTE! Men visst har jag tänkt massor även idag, ska jag bara köpa en liten flaska vin. En sista! NEJ! Det ska du inte! Du ska ta en snabb promenad, du ska sortera tvätt, du ska laga mat och du ska pussa dina barn( min inte röst). Tänker på gårdagen och den hemska ångesten. Idag känns livet en aning bättre, vill hålla i det. Tänk om morgondagen blir ännu bättre. Kommer inte bli så om jag tar vägen förbi Systembolaget.
Mellanmjölk: tack! Jag ska kolla upp det ikväll. Hejar på dig och hoppas din dag varit ok även om jag förstår att ångesten är skit!

Lollo77

.. tom att viljan infann sig idag. Jag vill INTE! Men visst har jag tänkt massor även idag, ska jag bara köpa en liten flaska vin. En sista! NEJ! Det ska du inte! Du ska ta en snabb promenad, du ska sortera tvätt, du ska laga mat och du ska pussa dina barn( min inte röst). Tänker på gårdagen och den hemska ångesten. Idag känns livet en aning bättre, vill hålla i det. Tänk om morgondagen blir ännu bättre. Kommer inte bli så om jag tar vägen förbi Systembolaget.
Mellanmjölk: tack! Jag ska kolla upp det ikväll. Hejar på dig och hoppas din dag varit ok även om jag förstår att ångesten är skit!

Har känt mig så himla glad idag, orken är tillbaka och jag känner mig peppad. Något som bidrar till de känslorna är tanken på separation. När jag tänker tanken är det som att hela jag blir lättare, märkligt. Tiden får utvisa hur det blir, jag gör inget förhastat.

Tankarna på alkohol är helt borta och det är så skönt. Men tidigare idag sa min 7- årige son något till mig som kändes som ett slag i magen. Han ställde en fråga och fortsatte med 'är det för att du dricker för mycket?'. Såna ord ska inte finnas i en 7- åring! Fina ungar, vad jag har ställt till det för dom. Inget annat som någon har sagt har någonsin påverkat mig, men hans ord gick såklart rakt in i mig och fick mig att inse att mitt drickande påverkar min omgivning på ett dåligt sätt. Förmodligen har han hört orden när jag och sambon har pratat, men nu måste det här få ett slut. Om jag slutar nu så är ingen skada skedd, det har inte varit så illa och med tiden skulle de orden blekna bort. Måste fixa detta nu.

Heja dig Lollo77, kör på en vit helg, tänk vad underbart att vakna fräsch och pigg med massa ork denna helgen!

AlkoDHyperD

Lyssna på din inre röst. Du har en bra strategi där.
När är det svårt att höra den kloka inre dialogen?
Vad kan du göra för att förebygga sådana tillfällen när impulserna att dricka överröstar din inre röst?
Kram

Lollo77

Det gick inte idag! Fan! Jag vill så gärna svara var och en av er, men kan inte fokusera just nu. Stort tack så länge! Har fått ner 1/2 flaska vin. För minsta lilla motgång så drar det igång igen. Som alkoDhyperD skriver och säger så klokt. Komma åt det som pratar emot den inre rösten, det är som sagt minsta lilla. Kaffet är slut, möte på jobbet som inte gick bra, något av barnen har problem, en avlägsen släkting är blir sjuk etc Men i det här finns det verkliga och stora problem bakom. Mobbning på jobbet, två kraschade förhållanden, alkoliserad pappa, ensamhet, falska vänner etc. Det jag inte orkar ta tag i det jag inte mäktar med. Behöver nog terapi eller någon att prata med, även om det under tiden känns okej att skriva av sig och få respons av ER. Som förstår och har så fin input. Jag läser så många trådar och tycker samtidigt som det känns tråkigt att människor fastnat i den här skiten så är det skönt att man peppar man varandra att komma ur den. Får se hur dagen slutar, känns redan förstörd. Tack och kram!

Lollo77

Varför kommer alls inlägg t å gånger och hur redigerar man det?

Jag vet inte vad jag ska skriva, försöker komma på vad jag själv hade haft hjälp av att höra i den situationen. Kan du kanske försöka styra drickandet så att det värsta gått över när du vaknar i morgon? Slippa abstinensen, så du får lättare att börja om igen?

Det vinet du har hemma nu kommer att ta slut och då sitter du där med samma känsla igen. Köpa mer eller sluta. Köper du mer tar det också slut. Det tar alltid slut och skiten börjar om.

Är visst inte så bra på detta, och själv hade jag slitit fullständigt i vad någon så till mig. Men jag hoppas att du lyckas hålla nere mängden så att du får en lätt omstart ❤

Starkt av dig att du skriver och berättar hur du mår. Hur det går för dig även när det inte går som du vill. Det ger oss chansen här att ge dig stöd. Alkoholen kommer in som en kortsiktig lösning på flera saker i ditt liv nu, så vill du inte ha det. Du vill ha andra sätt att ta hand om dig, och stå emot även om du skulle känna ett sug.

Du är inne på att du kanske vill ha något samtalsstöd eller terapi. Du verkar öppen och utforskande, det är en bra egenskap som kommer hjälpa dig att ta emot hjälp och testa flera saker när det känns rätt. Finns det något som du tänker skulle vara ett steg på vägen mot att hitta den där andra hjälpen?

Oavsett superbra att du är här, läser och skriver och berättar. Det är steg tagna trots att du inte mår bra idag. Bra gjort!

Vänliga hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Räkan

Det finns hjälp att få, man behöver inte kämpa själv. Jag gick till AA efter att googlat närmaste ställe efter en helveteshelg och jag bara fick nog av mig själv. Det var faktisk det bästa jag gjort, har varit nyckter i 4 veckor nu, har fått jättemycket stöd utav helt underbara människor som vet PRECIS hur det är med den här a-skiten.Man behöver inte kämpa själv och dessutom anonym ???

Förebyggande åtgärder brukar i början ofta vara det enda som funkar. Dessa är olika, men för många verkar det vara:
- ha ingen alkohol hemma
- gå omvägar runt Systembolaget
- se till att vara sysselsatt den mest kritiska tiden på dygnet. Prata med en vän, gå en promenad, gör något med barnen...
- ersätt ev glaset med något A-fritt alternativ. Det kan lura hjärnan lite.

Försök att stå ut några dagar, de flesta upplever att det snabbt blir bättre sedan. Lycka till! ♡

Lollo77

Nej, det har inte varit en bra helg. Blev full i fredags, vaknade med sån sjuk ångest i lördags. Drack 5 starköl på förmiddagen och klarade mig igenom dagen. Gårdagen blev det 5 folköl för att härda ut ångesten. Sovit illa hela helgen, men vaknade nu och kände ändå att den här dagen kan bli bra. Ska hämta ut anti-depp tabletter idag och ringa AA! Så får det bli! Jag vill återigen tacka alla er som svarat och stöttat❤️ Läser massa av era trådar och vill som sagt svara var och en av er. Egohjärnan sätter mig i fokus. Satsar på en nykter bra dag idag. Stor kram till er och önskar alla en bra start på veckan.

Jag upplever att när jag är i en sån period att jag måste 'bli färdig' innan jag slutar. Du var väl inte färdig ännu bara. Kanske är du det nu! Tänk att det alltid tar slut vad du nu dricker. Börjar du om tar det också slut. Men det vet du ju redan, att du mår så mycket bättre i längden efter några nyktra dagar. Det härliga är ju att det finns en genväg att må bättre efter en kvart.

Bra att du tar hjälp, heja dig!

New start

Hej
Nu var det ett tag sen jag var här. Har druckit varenda dag i 2 veckor. Är helt uppgiven. Jag vill inte fortsätta men vet så väl att när jag kommer hem så finns A där och frestar. Så tänker jag men ett glas är väl ok och sen är karusellen igång. Vet att jag behöver hjälp men bor på ett litet ställe där alla känner alla. Jag smyger med drickandet väldigt effektivt. Väljer bort allt som har med mycket folk att göra på fritiden... allt för att dölja. Tror att AA vore bra men rädslan att det ska läcka ut håller mig därifrån. Finns det nån som kan ge mig stöd så jag klarar den här dagen nykter.

Du gör rätt i att skriva här men skapa en egen tråd så blir det lättare att se dina inlägg.
Ja, forumet här är en fantastisk bra hjälp men ibland behöver man mer.
Finns det ingen alkohol rådgivning i närheten? Ibland verkar det som om man även kan vara anonym.
Fast om man behöver mediciner är det nog vårdcentral som gäller.
Ta en dag i sänder och du, idag är du nykter så får du känna hur det är imorgon när du vaknar. Kram???☀

Halihalo

Känner som du!
Också en liten stad här och är livrädd stt de ska ”komma ut”

Vad har du för planer idag ?

Lollo77

Det blev en dag utan A. Känner mig glad över det. Tog en lång promenad på lunchen istället för att gå till SB. Solen och livet har lyst lite extra idag. Önskar alla en fin kväll och vi kämpar på! Jag hejar på er!❤️