Nu har jag trappat ner alkoholen i ca 10 dagar. Idag kommer bli första alkoholfria dagen och det är inte utan att jag känner mig lite nervös. Kommer jag somna ikväll? Kommer jag i alla fall bli abstinent? Hur blir det de närmaste dagarna? Ska imorgon ta leverprover för att sedan påbörja antabus om det går bra. Tio jäkla år av vinpimplande i olika grader ska nu ta slut. HEJA MIG ! ( Hoppas jag)

Talktome

Tack, hoppas det, det är en ren viljestyrka, vill inte slösa på fler dagar då allt är luddigt från lite till mycket. Livet är för kort. Jag vill leva och vara fri, har varit bunden hemma på min fritid i många år för vinet har bestämt. Men nu ska jag ta tillbaks mitt liv. :)

Berra58

Hej, du skriver att du trappat ner 10 dagar. Själv har jag aldrig lyckats med detta. Lite nyfiken på hur du gjorde, hur dina vanor såg ut innan och om du klarade dig utan abstinens. Hoppas det gick bra. Dela gärna erfarenheterna.

Mvh B ?

Talktome

Mina tankar kretsade bara kring vin, hur mycket jag kunde dricka, när jag kunde dricka o s v. Jag var isolerad hemma för det var sällan jag åkte någonstans, speciellt om det var sent på dagen för jag ville dricka. Dricka och dricka. Jag vet inte om du läst det jag tidigare skrev men jag har varit på hälsocentralen tre ggr för att få hjälp men inte fått det med hänvisning att de inte avgiftar polikliniskt, jag var tvungen att lägga in mig eller åka på behandlingshem. Inte ens Landstingshälsan kunde hjälpa mig, jobbar inom landstinget. Till slut blev jag så trött så jag pratade med fyra av mina arbetskamrater om det här, erkände hur det var fatt, jag fick fick stöttning att även prata med min chef. Mina arbetskollegor och jag startade en messingergrupp där jag kunde skriva om jag mådde dåligt eller behövde stöttning, det blev en hel del skämt också vilket underlättar. Så började jag trappa ner, från att ha druckit upp till en box om dagen under mina lediga dagar blev det "bara" en liter, sedan en flaska, sedan 33 cl-flaska och i gårkväll drack jag en liten öl och 25 cl vin. Nu har jag varit utan ett dygn, är fortfarande rädd för att få abstinens. Men i morgon ska min chef ringa till Landstingshälsan och be dem ta leverprover så att jag kan säkerställa att jag kan påbörja antabus. Mina arbetskollegor har stöttat och peppat och hjälp på olika sätt vilket varit skönt, de är alla sjukvårdsutbildade så det finns ju en del kunskap också att luta sig mot. Det är nog svårt att sluta själv, man måste nog ha ett team runt sig som tror på en och inte fördömer. Sedan krävs förstås en järnvilja att sluta, jag har druckit i tio år men nu vill jag ta över mitt liv igen. Jag kommer uppdatera här hur det går, är mest rädd för de kommande fem dagarna men tar en dag i sänder.

Först av allt, välkommen hit!

Vilken inspirerande läsning. Med den beslutsamhet du besitter kommer du att lyckas. Blir spännande att få följa din resa.

Lycka till!

Lollo77

Känner på mig att du har en bra disciplin! Det här kan nog gå bra för dig och HEJA DIG⭐️

AlkoDHyperD

Och vad starkt av dig att be om det! Om du nu dessutom är beredd att ta antabus har du verkligen valt väg. Du kommer att klara detta
Kram

Mags

Jag tror inte du kommer få fysisk abstinens nu när du trappat ner under tio dagar. Däremot kommer du förmodlig känna dig väldigt trött nu när kropp å hjärna ska få riktig vila som inte störs av alkohol. Så upplever jag det i alla fall. Vill sova mycket och drömmer konstiga saker. Snabbt trött på dagarna åxå. Lycka till framöver!

Talktome

Tack för svar och uppmuntran. Ja, trött är kanske bra att vara så jag får sova. Är också en prover att kanske inte kunna göra det, har ju nästan alltid druckit mig till sömns. Men jag har spikmatta och poddradio så jag hoppas det löser sig med det. Tänkte jag inte skulle behöva ta till nån medicin. Och det där med disciplin är jag inte jättekänd för att ha men nu är det något som jag bara bestämt mig för, sluta slösa bort fler dagar. Kram på er.

Talktome

Ja, när jag varit i mina värsta perioder har jag druckit en box om dagen i flera dagar med svåra abstinenser Och sjukskrivningar.

Talktome

Det är fyra kollegor och min chef som är med mig på den här resan. Peppar och uppmuntrar. Jag var tvungen att lätta på trycket. Kroppen hade inte orkat mycket till. Sista gången jag gick ner mig i fyllan tog jag mig knappt upp ur sängen,ingen muskelkraft kvar. Så jag var tvungen att göra något och det känns som det blev rätt. Dag fyra av nykterhet i dag ?

Benguela

Grattis Talktome!
Fyra friska dagar gör underverk för din kropp och ditt sinne! Och bättre och bättre blir det, ju fler dagar du prickar av!

Talktome

Det är min femte dag i dag och det är otroligt så mycket bättre jag redan mår, mer energi, normal puls, orkar promenera med mina hundar igen, går fem km varje morgon. Stiger upp när jag vaknar vid sex-sjutiden, innan låg jag till tio eller elva och ville inte stiga upp. Jag ser så mycket fram emot en nykter sommar och är så oerhört tacksam över att jag kommit så här långt. Fem dagar kanske låter fjuttigt men det är en ny värld som öppnats på glänt och den lär vidga sig för varje dag. Visst har jag mina impulser då jag önskade jag kunde ta ett glas vin men den lätta går jag inte på fler gånger. Ska så snart jag får klartecken även börja med antabus som ett stöd. Känner mig fri, jag kan köra när jag vill, hälsa på folk, åka på loppis osv. Det är UNDERBART. Ser fram emot den här sommaren så mycket. <3

Talktome

är toppen och stödjer mig verkligen. Med det vill jag bara ha sagt att det är till stor hjälp att ha stöd runtomkring sig, det behöver inte vara så många, bara man inte är själv. Önskar alla lycka till som kämpar på <3