Första inlägget här då.. Känner att jag måste skriva av mig.
Har haft problem senaste året (är 22år) att jag spårar ur totalt när jag dricker för mycket och när jag dricker starksprit. Jag dricker ganska ofta emellanåt, men bara några cider eller nån drink. Det är när jag väl börjar supa som något händer. Jag blir antingen otroligt aggressiv och börjar slåss eller blir sexuellt utåtagerande!! Då när detta händer har jag inga minnesluckor dagen efter. Senast under midsommarhelgen hade jag suttit i någon annan killes knä och flörtat trots att min sambo sedan 2 år var på plats. Jag förstår inte själv det här beteendet. Har hänt några gånger nu. Det händer bara då jag "släpper spärrarna" och dricker så mycket jag hinner. Jag förstår ju själv att det är spriten som orsakar det, och att det är ett stort problem för mig, men kan det finnas något bakomliggande som får mig att bete mig såhär? Jag har varit långtidssjukskriven med utmattningsdepression och svår ångest länge. Är bipolär, har tendens till add. Har även under senaste åren sjäövmedicinerat med det ena och det andra utöver alkoholen mot mitt mående. Känner mig inte direkt som en "alkoholist" men Tänker nu försöka vara utan alkohol och annat helt och hållet för att senare kanske lära mig att dricka mer kontrollerat. Vin till maten osv. Någon annan i liknande situation?

Det hände mycket konstigt när jag drack men, det verkade mest förstärka hur jag mådde. Kan inte säga att jag hade två lägen direkt men reptilhjärnan har ju nära till aggression och fortplantning så det är väl logiskt. Låter sunt att du funderar på detta, du är ju ung och det är ju inte på långa vägar för sent. Jag har själv testat att ”dra ner” sedan din ålder men aldrig lyckats. Jag är inte kapabel att sätta stopp när jag börjat. Sen ser jag väl heller inte någon poäng för egen del att ta nått glas till maten, då kan jag lika gärna vara utan. Du har ju några diagnoser och jag lider av depressioner och där kan jag säga att efter några veckor blev jag mindre deprimerad och det verkade sitta i längre än själva baksmällan.
Du kanske kan dra ner men jag tror att det är svårt. Det är ett liv med konstant kontroll och disciplin (under påverkan). Men en del lyckas och det kanske du också kan. För mig var det lättare att fatta bara ett beslut, men att ta det en period i taget. Som jag skrev i en annan tråd är det också väldigt skönt att slippa den oro jag haft inför fester eller annat där jag vetat att det är stor fokus på alkohol. Jag visste ju att det kunde gå snett som det ofta gjorde. Nu är jag inte orolig för det. Det är också roligare än jag trott. Den uppslupna stämningen som det är på fest etc. påverkar mig positivt också, även nykter.
Men som sagt bra att du reflekterar över detta och ventilera här, det hjälper.