Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

Russel Brands Recovery: Freedom from our addictions i stället :)
Han gör sin egen tolkning på det där som jag gillar skarpt. Men oavsett så är det vad du tycker gud är. Kan vara vad som helst som är större än dig själv. Man behöver hjälp är väl vad som avses. Jag är inte troende heller och har svårt för gud med men som sagt, ersätt med hjälp funkar bra för mig.
(Russel Brand är en komiker som varit drog och alkoholfri i 15 år)

Hej ironwill! Tack så mycket för lästipset. Vet du om den finns på svenska? Vet inte varför jag har så svårt med begreppet Gud, kanske för att jag i flera år muttrat "Gud hatar mig". Kanske har jag gett upp hoppet på att det ska finnas en större kraft?
Sen tror jag ju på ödet, att allt händer av en anledning.

Ödet kanske är min "Gud"?
Vem vet :)
Nu kaffe!

Jag har hört många som går på AA och inte tror på Gud utan på en andlig inre kraft.
Jag tror att alla har sin inre sanning inom sig och det blev är den man ska lyssna på.
Önskar dig och alla andra forumvänner en skön söndag???

AlkoDHyperD

När det kommer till AA och inblandningen av gud i deras filosofi. För mig handlar det mer om ett motstånd mot allt som är sektliknande eller andas fanatism. Tyvärr lever det gamla kvar i AA genom att textena inte ändrats.
Trots att jag förstår att de grupper som idag finns lokalt i sverige knappast består av religiösa amerikaner ;) och trots att man lagt till ”så som vi uppafattar en högre makt” är det svårt att ignorera något som upprepas i var och varannan mening.
Det var nog 25 år sedan jag var på ett AA-möte så hur det ser ut lokalt idag vet jag ju inte. Antar att de flesta som sitter på ett AA-möte idag är icke-troende eller iallafall inte särskilt religiösa. Gemenskapen och att kanske hitta en sk sponsor för lite extra stöd är ju det viktigaste. Skulle aldrig avråda någon att gå på AA-möten för det har hjälpt många.
Den högre makten finns inom dig själv, Studenten. Kanske det är möjligt att se ordet Gud som ”min inre kraft”
Kram

För sin inre kraft är ju inte större än en själv. Men vad som än funkar.

Läste att det ofta kommer någon gammal medlem i AA som predikar om att man kommer att dö om man lämnar AA. Jag avfärdade det, men råkade ut för det själv sist jag var där. Så personligen är jag färdig med AA över lag. De förstör mkt av det fina med gemenskapen genom religion och vissa sektliknande inslag. Inget för mig, men det verkar funka för andra.

Vill mest säga tack för alla era kommentarer! Kommer svar på dem.

Idag har jag varit på mitt andra AA möte. Det var väldigt givande. Jag har inte svårt att säga mitt namn i samma mening som alkoholist. För jag är nykter. Båda två samtidigt och det är okej. ?‍♀️ Livet lixom. Blev lite ledsen när jag pratade, men det är okej. Klart som fan att jag är ledsen. Jag har varit så himla elak mot mig själv så länge.
Hade aldrig i hela mitt liv låtit en kompis behöva leva som jag faktiskt valt att leva. Det är ett under att jag är vid liv, kanske finns det en mening med allt ändå?

Jag känner fortfarande en enorm frihet i mitt beslut. Jag slipper fundera om jag ska dricka eller inte, om ett glas vin hade varit gott etc. Jag slipper de tankarna, för jag är nykter.

När jag gick till tuben så fällde jag en tår av glädje och tittade upp på den blå himlen. Äntligen.

Äntligen äntligen äntligen! ❤️
Är så nyfiken på vad som väntar. På vilka demoner jag kommer möta, vad som kommer göra mig glad. Vilka relationer som kommer påverkas. Vad jag kommer skaffa för hobbys. Vad som kommer göra mig genuint glad. Vad som kommer göra mig ledsen. Vad som kommer få mig att vilja slänga in handduken. Vem jag är utan berusning.
Nyfiken, lite rädd men jävligt trygg i mitt beslut. Hur kommer jag hantera mitt liv?

Idag var/är jag nykter.
Tacka fan för det ❤️
Ta hand om er ?

Vaniljsmak

Ja de är vi verkligen!

Jag blir så glad av att läsa de du skrev!

"Vem jag är utan berusning." De stack ut lite extra, så har jag inte tänkt förut. Men nu undrar jag det också! Vem är jag när jag inte dricker? Vem är jag på festliga tillställningar när jag inte dricker? Vem är jag en fredagskväll hemma i soffan när jag inte dricker? Vilken spännande resa vi har framför oss!

Visst är det? :)
Jag tror man är den samma, men kanske gladare? Och man slipper falla lika djupt när något blir jobbigt. Stabilare helt enkelt, jag hoppas det.

Idag har jag varit i ganska gott mod under dagen. Var ut med vovven jättelänge och promenixade runt en sjö.
Lagade lite riktigt mat. Sådant är bra. Bra rutiner som jag vill ska sitta självklart i min vardag.
För jag har inte haft någon rutin eller vardag egentligen, på ett bra tag.

Noterade hur glad jag blev idag när jag drog upp persiennerna. Det är något jag inte heller gjort självmant. Lät ljuset Strömma in. Lite symboliskt sådär. Det var fint.
Under kvällen har jag saknat honom. Läst igenom lite sms vi skrivit till varandra. Fan :/
Han var fin, vi var fina tillsammans. Jag är så glad att han satte ner foten ordentligt och lämnade mig. Fasten det suger hästkuk också.

Nu jag Nanna. Sov gott alla där ute i cybervärlden.
Ta hand om er ?

Så gott att läsa, du skriver så hoppfullt!
Känslosamt..och plötsligt så kommer där någon rolig kommentar ?

Du är en naturbegåvning vad gäller kåseri...
Heja dig?

Kram?

Sommarflickan2018

Fan va starkt jobbat! En vecka, det är bara att fortsätta kämpa.

Som du vet från min tråd är jag "bara" inne på min andra dag (sjukt bra heja mig) och kan egentligen inte säga så mycket om kommande dagar utan alkohol men jag har en gång varit i samma sits fast då gällde det cigaretter. Jag vet inte om man kan jämföra de två drogerna men jag minns att de tre första dagarna var skitjobbiga, sen blev det lite bättre och lite lättare dag för dag. Jag hade läst Allen Carrs bok Äntligen icke-rökare och den fick mig att sluta samma dag jag läste ut boken. Och som sagt, det var skitjobbigt i början, efter att ha rökt i 14 år, ett paket om dagen minst, till noll, får såklart konsekvenser men shit va stark jag blev av att klara av det, det är fortfarande ett av de största framgångarna i mitt liv och jag är så jävla stolt över den.

Du verkar motiverad nu och det är väl dit jag vill komma. Jag vet at jag satt och räknade dagarna. NU har det gått en vecka, nu har det gått två veckor. Innan dess hade jag dammsugit nätet på information om vad som hände i kroppen när man slutade röka, dvs vilka risker som försvann (letar efter det med alkoholen också men har inte hittat riktigt samma tydliga svar). Dvs att om du rökte så mådde din kropp si och så men redan efter några timmar så var pulsen tillbaka till normalpuls, efter några dagar hade risken för hjärtattack minskat, efter 3 månader var det ytterligare massor av positiva händelser och den sista på listan var att efter tio år så var man i princip i samma skick som om man aldrig rökt innan. Det motiverade mig. Jag trodde aldrig jag skulle nå 3 veckor, det gjorde jag, jag trodde inte på 3 månader men det gjorde jag och det blev lättare och lättare. När jag insåg att det hade gått tio år var jag faktiskt ganska mallig och otroligt glad över att jag genomförde det.

Jag tror (vet) att viljan och motivationen är A & O och den tror jag att du har. Jag är även imponerad över din självinsikt över vad du gjort mot dig SJÄLV. Den är jag själv dålig på så det var så skönt att se dig skriva något så självklart och att jag som du aldrig hade låtit en kompis behandla sig själv sådär. Håll fast i den känslan. Dessutom sluta drick för din skull, ingen annans. Även om det är jättefint at göra det för din Exmake så vet du ju att du måste göra det för dig själv. Dock tycker jag att hans kommentar om att du slutat dricka i en kris var något att ta fasta på och tänka över. Kanske var ex-pojkvännen ett uppvaknande du behövde?

Jag tycker att du är stark och att en vecka är jättebra. Jag skickar en stor ryggdunk med "Fan va du är bra".

Kram

Sm18 (sorry för förkortning ?)
Jag läste Allen carr för några år sedan också, men startade om med rökningen föera ggr iom feströkande. Men du vet känslan när man känner sig sådär jävla fri? Så känner jag just nu med alkohol. Jag ska sluta röka snart också, men är inte riktigt redo. En sak i taget, en dag i taget ?❤️.
Tack så mycket för pepp! Och vet du? Du kan också bli fri från alloholskiten, precis som med nikotinskiten. Misstänker att fu likt jag, har lätt till att bli beroende av saker som stimulerar hjärnan på ett eller annat vis. Men man behöver inte vara ett offer av sitt beroende, och det behöver inte vara svårt att sluta (känner du igen det? ;) )

Finalisa! Snart är detta dygnet över och jag säger grattis redan i förskott till en vecka. För jag tror på dig, you got this ??

Idag har jag varit lycklig. Lycklig över att bara för en vecka sedan såg min morgon helt sjukt annorlunda ut. Så väldigt mycket ångest. Jag misstänkte att han skulle göra slut med mig. Jag lät mig gå och vänta i tystnad. Men i hans tystnad sades alla ord som behövdes för att jag skulle vända mig ut och in. Jag kan vara väldigt grym mot mig själv. Det är slut på det nu. Det räcker, jag gör slut med mig själv. Hejdå och Fuck off! ?

Iallafall...

Idag startade jag dagen med att dra upp persiennerna, släppa in ljuset. Ta in stunden och känna tacksamhet. Idag är jag nykter. Tack ?
Sen blev det lunchdejt med min far. Jag berättade om uppbrottet och att jag väljer att vara nykter ett bra tag nu. Kanske för alltid. Då tog han sin hand på min axel och tittade på mig och sa "bra".
Jag tror han någonstans förstått att det inte stått helt rätt till där. Men vi pratade inte mycket mer om det, vi har ingen sådan typ av relation. Jag är så glad att vi har en relation idag. Men det är en annan historia.

Sen fixade jag fransarna. Känner min fin! Planerar morgondagen, tänkte dra till simhallen på morgonen. Det gör mig också glad ^^ och sen blir det ju drömväder med 27C och på kvällen ska jag träffa en sponsor (kvinna som varit nykter i ex antal år med AA) för att se om vi matchar.
Jag hoppas verkligen det, hon verkar bra! Och så blir det ett AA möte på det ?

Blir kalaaaaaas detta!
Hoppas ni haft en bra dag ?☀️

Vaniljsmak

Man får sakna både människor och alkoholen. Det är naturligt. Huvudsaken är att man inte agerar på känslan.

Kämpa vidare.

Tack vaniljsmak, du har helt rätt.
Det blir lite lättare när jag får ner min känsla i text.
Alkohol saknar jag inte ett dugg. Noll, nada, Niet. Alkohol var ett as mot mig, och jag tilllät honom. Manipulativa rövägg. Vi har gjort slut. Jag dejtar nykterhet nu. Hon verkar bra, gillar henne ?

?

Vaknade tidigt, åkte till simhallen. Var riktigt gött, älskar att simma. Därefter ut i parken och sola idag. Grymt väder.

Sen träffade jag sponsorn för lite prat innan mötet. Det var ett givande möte. Men det lämnade en ledsen eftersmak. Vet inte varför jag blev ledsen men jag tror jag kände sorg. Jag pratade lite om när jag förstod att jag gillade alkohol för mycket, och det gjorde jag nog första gången jag blev full. Det är 13 år sedan. I 13 år har jag mer eller mindre jagat eller flytt med hjälp av A.
Fan. Det är faktiskt sorgligt :/

Så jag ringde vännen som följde med till mitt första möte. Berättade lite att jag känner mig ledsen i kroppen och att jag inte vet varför. Han sa "måste du veta varför? Kan det inte bara vara? Du behöver inte ha kontroll, eller hur?" Och han har rätt. I kväll känner jag sorg.

Idag var första gången som tanken slog mig att dricka alkohol också. Hur smaken av vodka rann ner i halsen. På senaste tiden drack jag mest vodka, rent direkt ur flaskan. Snabbt smidigt och enkelt. Mindre kcal än massa öl. Ni hör ju...
sista gången jag drack köpte jag en liten flaska vodka, gick in på offentliga toaletten (rutin) och hällde över det i en Lokapetflaska. Så märks det inte om man dricker offentligt, och eftersom jag inte reagerade på smaken eller styrkan så var det ändå ingen som såg. Perfekta "brottet", så öppet. Ingen som misstänker något. Ja förutom att det luktar alkohol. Såklart.

Vilka jäkla grejer jag gjort. När jag tänker på just det scenariet, med att dricka på en toalett i en galleria så ser jahg inte det som konstigt. Min hjärna har normaliserat det. Jag förstår ju att det är ett sjukt beteende. Men just nu är det inga konstigheter.
Det är mest sorgligt.

Mår bättre efter telefonsamtalet med min kompis, tagit mina sömntabletter och gjort mig i ordning för natten.
Idag har jag varit nykter, tacka gudarna för det.
Jag är klar med det där livet nu.
Minime jag tar hand om dig denna gången, jag lovar.
Tack mig själv *klapp på axeln*

?