Hej alla

Vaknade i fredags och får höra att allt är kaos.
Drack i torsdags och spårade ur totalt. Berätta sambon och vår gäst för mig.Jag hade inte ett spår kände bara hur ångesten kom upp till ytan med full kraft.
Jag är strax över 40 har druckit riskabelt sen jag var trettton. Trodde jag skulle sluta för fem år sedan men inbillade mig att jag kan dricka normalt och sen var det igång igen. Jobbar långa perioder och mycket ledigt. Har alltid skött jobbet men super hårt under ledigheten.
Eller inte dygnet runt men brukar vilja börja med några öl på eftermiddagen för att gå över på whiskey och grogg framåt kvällen.
Har fått minnesluckor och ställt till det b(bråkat och slagits) oräkneliga gånger.
Men nu är det bog kände jag i fredags , jag ska sluta supa . Sen frid och fröjd fram tills idag.
Slutar jobba om en timme och enda jag kan tänka på är att det vore så jävla gott att ta en öl när jag kommer hem.

Vad bra att du söker stöd av andra i liknande situation! Det låter som att du under lång tid har känt att du behöver en förändring. Och nu har första vågen sug slagit in efter helgens ångest.

Två frågor dyker upp i mitt huvud, du får gärna svara om du vill.
1) vad kan du aktivera dig med i stället efter jobbet där det skulle vara märkligt/avigt för dig att samtidigt dricka alkohol. Ex. Jogga och dricka brukar inte vara så bekväm kombo. Hälsa på någon man håller kär där det inte dricks alkohol vanligtvis... Kan du komma på något sådant?
2) Om du lyckas lägga dig nykter ikväll, hur kommer du känna dig i morgon bitti när du vaknar?

Håller tummarna för dig! Läs runt här, du kommer säkert hitta massor av inspiration!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Qhrille

Problemet är att de flesta aktiviteterna hemma går att kombinera med a. Men vet att jag måste försöka nu. Vill inte dricka mer. Det händer alldeles för mkt när jag dricker.