Hej är ny här.
Men jag vet att jag har alkohol problem äter antidepressiva läkemedel och varit sprutnarkoman men fri i ca 4år har bytt ut mitt missbruk mot alkohol nu.
Och jag vill verkligen inte dricka.
Har en sambo som oxå dricker.
Har inte ens kul längre utan mest ångest när jag dricker,men ändå så gör jag det.
Sitter med panikångest hela tiden.
Vad fan ska jag göra?

Ellan

Hej och välkommen hit!
Att byta från ett missbruk till ett annat är vanligt och det är inte alltid den insikten kommer. Där är du ju nu, klokt!
Hur bröt du förra gången? Fick du hjälp? Kan du använda dig av den hjälpen igen?
Kämpa på för är det något vi alla vet, oavsett beroende, så kommer aldrig ”rätt” tillfälle att bryta... och det är aldrig enkelt. Men det går!!!
Kram
Ellan

Alkis83

Sitter här själv igen när alla sover då kan jag supa mig full men när familjen är vaken så kan jag inte det.
Vet att det har med skuld och skam att göra.
Har panikångest och hypokondri och depression men känner mig inte glad eller lycklig.
Jag slutade själv med droger.
Men vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta nu?

Visar ju att du vill ha en förändring på detta. Vad kan förutom att skriva och läsa på detta forum vara ett första steg för dig? Det finns information någonstans på sidan telefonnummer inom vården du kan ringa. Läge att börja med antabus? Hur som helst önskar jag dig all lycka på vägen, du är inte ensam!

Sommarflickan2018

Hej.

Först måste jag säga att du är stark som tagit dig ur ett missbruk redan. Och att, om du kan, försök använda den styrkan och den känslan du hade när du slutade med ditt förra missbruk. Att du är här visar på att du vet att du vill förändra läget och det är ett bra första steg.

Det finns hjälp här på sidan men du kan även vända dig till Vårdcentralen där du bor. Där finns det mycket hjälp att få. Tex kan du komma i kontakt med beroendecentrum eller beroende enheten inom din kommun där det finns folk och resurser som kan hjälpa dig. Att ta hjälp är superbra, du behöver inte göra det här helt ensam (om du inte vill), och det finns så många bra människor inom de här områdena som både vill hjälpa och är bra på det.

Jag har också ångest och depression och de blev bara värre och värre när jag drack. Nu, på dag tolv utan alkohol, känner jag mig mycket bättre, mycket skarpare och ser mer positivt på framtiden.

Vi finns här och lyssnar och läser. På forumet finns det enormt mycket support och jag läser många andra trådar och får positiv energi av dem som ligger "före" mig (det är ingen tävling så missförstå mig rätt) och de som kanske inte är där ännu men som ändå har kommit till värdefulla insikter som jag kan ta till mig. Hoppas att vi kan ge dig detsamma.

Jag tror på dig!