Jag har skrivit och haft tråd i * De vidare livet* som - Min vilja kämpar. Men det passar inte in längre i min situation.Jag fick ett bakslag och har väldigt svårt att komma tillbaka..!

Men som någon skrev till mig där - Nykteristen i mig kommer inte få ro tills jag är nykter igen ! Så jag kommer återvända dit igen !!!

Hej..
Många av oss här känner igen mycket i varandra och det är därför denna sida är så fantastisk. Och om du gör det med mig så "glädjs" jag av att du har hittat hit ?..Läste nu att du skulle testa en nykter väg från och med igår.Hur gick/går det? De du känner är en rädsla.En rädsla som kan bero på många olika saker.Vet ju inte riktigt din historia.Men en sak som alkoholen gör är att den får oss att tro att vi inte klarar oss utan den,vare sig om de handlar om den känslomässiga biten eller den sociala eller något annat och det framkallar ångest, rädsla och osäkerhet.Tiden brukar vara den viktigaste aspekten först.Att kroppen får vänja sig utan alkoholen och det starka suget succesivt försvinner..Allt handlar om att man måste bygga upp sig själv från grunden igen.Veta sitt eget värde och det är inte lätt. Den här gången är jag inne på min 6:e vecka och det är som en bergodalbana.Men skillnaden är att när jag har en bra dag så är det en JÄKLA bra dag och sådana hade jag aldrig med alkohol, och jag vet att med tiden så kommer det komma fler och fler av dessa och det är därför jag kämpar med min nykterhet med vare cell jag har i kroppen..
Jag vet inte om du har en egen tråd här men om så kan du väl skriva den här så jag får läsa lite om dig ?..

Jag hejar på dig!

Jag har ett par frågor angående det ytliga/kroppen.Läser både här och andra ställen att huden och även håret bli finare och bättre när man slutar dricka.Jag har haft jätte stora besvär med huden medans jag drack.Ryggen såg för jäkligt ut som infekterade "finnar" och jag kunde få det här och där över hela kroppen men det centrala var rygg och axlar.Nu när jag har slutat så har det blivit SÅ mycket bättre men långtifrån bra.Men det har nästan gått 5 1/2 vecka sen jag slutade dricka skulle inte det har blivit helt bra då? Jag berättade om de till en vännina och hon frågade om jag var gluten allergiker men det är jag inte. Men sen när jag gick in och läste om det och såg bilder så var det nästan exakt så som jag såg ut när jag drack.Och jag drack nästan endast till 90 % öl.Så har någon haft problem med huden som har druckit något annat än öl eller även öl ??? Jag tror garanterat att det destruktiva drickande gjorde sin del men kan det ha varit överflödet av gluten i ölen som gav mig sådan relation på huden och fortsätter att göra det pga jag får i mig det från annat? Tycker även att mitt hår ser lika livlöst ut som förut och nu tar jag ändå hand om det.Tar det tid innan sådant repareras? Självförtroendet blir ju inte bättre av att jag fortfarande känner mig ofräsch.Nu tar jag ju hand om mig både i kropp och "själ" så det är inte kul när man fortfarande känner att man måste dölja kroppen ännu en sommar. Hade tänkt att utmana mig själv för första gången på säkert 8 år och gå endast med linne och utan tajts till kjol men så har det inte blivit än ?

Grattis till över fem veckor!???

Vad gäller finnar på ryggen har jag som tur är ingen erfarenhet av. Fy, vad jobbigt det verkar vara, så begränsad man blir.
Men jag googlade lite och fick upp hur många träffar som helst!
Det verkar vara ett vanligt problem men jag hittade inget samband med gluten...?
Däremot läste jag om en eventuell koppling till mjölkprodukter samt proteinpulver...?

Du skrev ju att du blivit mycket bättre sedan du slutat dricka. En orsak kan ju också vara att du nu förmodligen inte svettas så mycket och då täpps porerna i huden inte till på samma sätt.

Själv tror jag att huden ska hållas ren, få luft och kunna andas, alltså inte bära tajta kläder. Inte hålla på med olika krämer som lovar massa saker men gör det ännu värre.

Men om det inte försvinner gå då till läkare och kanske få något bakteriedödande på recept.

Lycka till!
Kram?

Idag är det veligt i Hjärnkontoret.Vissa stunder har suget kommit upp väldigt starkt.Saknade av att få njuta av någon kall öl. De har inte varit ett begär det har varit en saknad.En saknad av känslan som ölen ger mig och öl smaken så klart.Att egentligen vara en alkoholist och inte en nykter sådan med "stress, rädslan och pressen" av att inte dricka.Att man dricker och skiter i allt annat.Men jag saknar inte ångesten som A ger mig - Nä fy fan det gör jag verkligen inte.Eller alla lögner och bakfyllor, eller tiden som går åt att planera när,hur och var man ska dricka ..

Så jag får gå runt här med min saknad tills A-jävulen släpper mina känslor och tankar.För jag vet att det är inte jag som saknar det de är alkoholisten i mig som prövar att lura mig.! Så det får vara en liten kamp idag..

Hoppas ni alla får en ljuvlig dag i blåsten ??

Har du prövat a-fria öl?
Jag har druckit ett par i går och de var faktiskt överraskande goda!

Triggade inte igång något sug efter ruset blev bara nöjd av smaken..?

Ha en fin dag?

Jag har funderat på det FinaLisa men jag är livrädd för att det ska trigga igång mitt beteende, suget och även ursäkterna som ex -Det är ju lite A-holen i dom så har jag har ändå förstört det osv.Jag har erkänt för mig själv till 100% nu att jag är en fullblodad alkoholist.Så om jag är rädd för att beteendet ska komma tillbaka även om det handlar om A-hol fri öl men jag gör det ändå så betyder det väl att ursäkten för att dricka finns där..Jag vet inte! ..Tids nog kanske när jag är starkare psykiskt.Så jag kan gå emot suget om det kommer med A-holen fri öl och gå vidare utan att börja dricka igen..

Många kramar

Jag är så trött på att jag inte litar på någon.Jag tror alltid att folk ljuger eller drar vita lögner.Rädd för att bli idiot förklarad. Det tar så mycket energi.Det spelar ingen roll om det är familj,vänner eller "relationer" på olika sätt med killar.Jag är misstänksam om allt och inget.Jag minns obetydliga detaljer som jag sen kan komma ihåg om om någon berättar samma sak eller något som har det med och göra och då försvinner tilliten direkt även om jag vet att alla kan dra en liten vals för att exempelvis för att sin historia ska låta mer spännande eller sin egen självkänsla är låg. Men jag är så trött på mig själv och på grund av det så tror jag att folk runtom mig ser mig som idiot att jag inte är tillräcklig eller tillräcklig bra som jag är.Att dom ser ner på mig..

Jag vill se det fina i människan men jag bara ser falska människor alltid..

Jag drack och dricker och tycker så jäkla synd om mig själv.Der är ju därför jag skriver här nu medans jag dricker..

Ena dagen kan man ge råd och tro att man är så jäkla klok och tro på sig själv och sen går man emot allt..Det är sådan hyckleri..!! Vi säger rätta saker till varandra pga vi är sympatiska! Vi kan inte döma någon eller vara skarpa emot varandra pga då är vi falska -vem har någon rätt och göra det här..!!

Vi kan vara snälla och stöttande mot varandra men ibland måste vi oxå få en spark i gumpen!! Hård kärlek som sagt..!!

Jag hoppas ni inte misstolkar mig här..Men ibland behöver vi kanske bli dömda så vi förstår vad vi gör eller gjorde.Att vi förstår att vi har ett val.Be om hjälp eller gör vi inte.! Att vi delar här är fantastiskt men i slutändan så kan vi alla få hjälp..!

Även om du ramlade av en stund så tar du dig upp igen, det är jag övertygad om.
Du är så klok och dina tankar är så klara när de är nyktra.

Men du vet hur det är, i vissa lägen är man ledsen för något och då förstorar man en negativ känsla.
Som inte detta skulle räcka så förminskar man sig själv och då är det lätt att ramla av.

Försök och sova så blir det bättre imorgon.
Kramar???

Det fina med alkohol är att den får hjärnan och alla känslor att hålla käften. Du precis som jag verkar ha ett överflöd av känslor och tankar som konstant snurrar och man blir helt jävla slut av dem. Min första känsla när jag läste ditt inlägg var faktiskt avundsjuka. Jag förstår hur du kunde hamna där, speciellt när man tycker synd om sig själv. Jag hade också en ”sugig” dag och kände väldigt mkt för att få lite en ”liten jävla paus för fan”. Det är ok. Men om du vill ha lite tuff kärlek nu när du antagligen inte mår så bra. Skit i det där nu och ta dig i kragen och gå vidare. Observera att jag inte menar ”ryck upp dig”, utan släpp att du halkade dit igår och fortsätt frammåt på spåret du redan börjat bygga. Ut med dig i kväll och jogga, träffa en kompis, gå på AA eller något annat som fungerar hjälpligt. Du har ju jobbat på bra, du är dessutom intelligent så analysera din situation och inse att det bästa är att bara knata på, du har det i dig. Och du har rätt i att vi agerar sympatiska och inte dömer, men det är ju i viss mån oss själva vi talar till här. Vi vill ge andra hopp, stöd och beröm för att samtidigt tala till den del av oss själva som behöver höra samma sak.
En ny dag idag, tisdag, din dag att fortsätta på nya vägar. Go for it.

Först och främst vill jag be om ursäkt för mitt senaste inlägg.Jag hoppas att jag inte trampade på några tår..!
Jag vill tacka er för eran omtanke nu som under dessa månaderna .Ni har varit en sådan stor stött pålare för mig på många olika sätt. Men jag kommer inte vara så aktiv längre.Jag måste ta itu med detta för det fungerar inte längre.Viljan är så stor men det är något som krackulerar och det börjar drinera mig på energi på så många olika sätt.Känner mig vilsen.Men livet kan inte fortsätta så här längre! Så måste hitta en ljuspunkt i livet igen..!
Jag kommer fortsätta att läsa och följa många av er på eran resa och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni finner er väg ???..Så för nu lycka till så hörs vi igen ?

Många goa och varma kramar till er ❤️

Men jag hoppas du kan hitta ditt ljus igen det förtjänar du. Och kom ihåg att inte vara för hård mot dig själv, och försök att lita på folk även om de ”drar en vit” eller ”förbättrar en historia”. Det behöver inte betyda att de är dåliga människor och du behöver hur som helst omge dig med personer som kan stötta dig. Om du vill ”prata” någon dag så finns vi här.

Tråkigt att du inte blir kvar som aktiv, gillar ditt raka sätt att skriva, men tycker att du verkar veta vad som passar dig bäst just nu. Ser fram emot att höra av dig när du känner att du vill och orkar. Håller tummarna för att livet snart får kännas ljusare för dig! ♡ Kram

Hej
Ja var rätt så aktiv här för ca 2 år sen och ja minns det med värme. Gud vilka goa och starka människor det fanns (finns) här.

Jag var rätt så illa därad och hade varit det en lång tid tillbaka. Ibland vill jag inte leva och jag höll på att successivt ta kol på mig. Hade ju redan fått hjärtproblem på grund av alkoholen. På något sätt så hade ja gett upp, jag såg ingen väg ut. Så ja fortsatte att dricka och orkade inte bry mig längre, jag var så trött på att misslyckas om och om igen. Sen kom dagen (som jag hade varit med om förr) , ölen smakade inte gott och jag mådde inte bättre vare sig hur mycket jag drack. Så dagen efter så drack jag inte, jag hade mina dagar av abstinens med hjälp av oxascand och sen efter det så gick dagarna bara. Det var som om jag bara väntade tills det där extrema suget som tar över hela hjärna skulle komma, men det gjorde det inte. Suget fanns där, jag ville i bland dricka men jag kunde inte. Det var som om ett frö hade lagt sig i hjärnan på mig och vetskapen att jag kommer att må sämre av att dricka skrämde mig mer än att inte få dricka. Ja minns alla tårar, maktlösheten och ilska jag hade kännt när jag drack och bara tanken av det gjorde mig rädd och det är därför jag är nykter idag. För jag vet om att jag mår sämre när jag dricker även om jag försöker att inbilla mig något annat ibland. Jag har varit nykter i lite mer än ett år nu och ibland får jag nipa mig själv för att förstå det för det känns så overkligt, men det fick jag även gör när jag hade klarat 1 månd oxå. Varje dag räknas och det tror jag verkligen på. Har det varit lätt alltid? Verkligen inte men det ha inte varit svårt hela tiden heller. Det som är viktigt är att veta sina begränsningar och att man inte ska utmana ödet i onödan. Så om du ha en dålig dag så ska du kanske inte ut med dina vänner på en pubrunda eller även sitta hemma själv, gå hem till en vän eller familjen. Gå till ett café eller till gymmet, för att sitta hemma och ha en konflikt med ditt sug är lönlöst.

Jag har en vän nu som har börjat sin resa med att bli nykter och hon sa till mig häromdagen (ca) - Att aldrig få dricka igen känns tråkigt och lönlöst och även omöjligt. Jag stoppade henne med detsamma. Radera den tanken direkt, om den kommer upp igen tänk på något annat. För just en sådan tanken är för stor för oss alkoholister att ta in, den stjälper mer än vad den hjälper. Det finns ingen chans att jag går in i dom tankebanorna själv och det behöver jag inte heller för idag är ja nykter, imorgon får jag se.

Jag har gjort en del för att behålla min nykterhet men inget överdrivet. Men lite smått här och där. Men det jag har lärt mig är att det finns verkligen inte endast en väg att gå men man måste bara finna sin egen.

Jag har ett stort papper på min ytterdörr där det står - Vad ska du? Är det värt det?
Och andra små lappar med negativa stödord hur ja kände och hur det var när ja var aktiv.
För ibland måste jag påminna mig själv var jag inte vill gå tillbaka till.

Men jag ha jobbat med mig själv detta året men ibland så måste man få vila och bara vara sig själv oxå, ja jag är en alkoholist men jag är mer än det.

Jag har redan kikat runt lite här men får fortätta imorgon, men jag kan bara säg wow. Vilka berättelser och stöttning det finns här, precis som jag minns det ❤

Det är alltid med blandade känslor man välkomnar gamla forumdeltagare tillbaka.

Oftast beror det på återfall, men ibland är det en hälsning från ett fortsatt nyktert liv och det är alltid lika trevligt ? Det ger oss andra hopp om framtiden.

Lapparna på ytterdörren var ett riktigt bra tips!

Läser just nu en bok om alkohol och hjärnan av Marcus Heilig. En sak jag läste igår fastnade verkligen.

Han skrev om stigmat när någon har sjukdomen alkoholism. Om någon har högt blodtryck eller diabetes så får de medicin. Om de slutar med medicinen så blir de sjuka igen, och måste börja medicinera igen.

Om någon har sjukdomen alkoholism så sätts i bästa fall behandling och medicin in under en tid. Sen slutar man med antabus och behandlingen tar också slut, och patienten tar ett återfall. Blir sjuk igen alltså. Då är det individens fel enligt samhället. Feltänkt tyckte Heilig, och det tycker jag också.

Kram ?

Grattis till ett helt år, inte dåligt! Du berättar ju lite grand,men berätta gärna mer om DINA fix och trix i vardagen för att hålla den fortsatt nykter. Jag är genuint nyfiken!