En helvetes sjukdom, svårt som fan att kontrollera.
En olycksam 43 åring alkis, att man aldrig lär sig?

FylleFia

jag vet! Jag är också en av dom som det inte vill lyckas för. Jag kan allt om hur man ska sluta och jag fortsätter ändå att göra fel. Det var inte mycket till peppning men nu vet du ialla fall att du inte är ensam.

Fia

Anli

Vi är nog många som misslyckas gång på gång. Men ge ändå aldrig upp! Det gör inte jag, det ska gå!

Jörgen69

Livet kommer åter med mat och motion igen.

Det var tunga dagar igen att ta sig ur, klarar dåligt av stress och allmänt besvärliga känslor som normala (icke alkisar gör). Detta måste ha varit sista racet, tror faktiskt inte jag överlever en gång till, varit otäcka tillbud varje återfall.

Har läst om detta fenomén som kallas post akut abstinens, jag har klarat av nykterheten som mest 6 mån. i följd för att senare ta återfall igen, så här har jag hållt på senaste 2-3 åren. Finns tre varianter av PAA.

-En som minskar med tiden nykter.
-En som kommer och går lite hur som helst.
-Och slutligen min variant den som ökar med tiden nyckter och ofta resulterar i frekventa återfall.

Huvudet klarar en viss mängd av stress och allmänt jobbiga händelser, sedan är det kört jag blockeras och köper alkohol för att fly dessa känslor. Utan att tänka på följder för nära & kära som jag normalt älskar över allt annat i livet, eller konsekvenser för mig själv.(sjukt)

Detta sliter på min familj och mig själv, återfallen blir till periodsupande upp emot fem dygn utan nykterhet.

Abstinensen nu senast var det jävligaste jag upplevt i mitt liv, sov inte på tre dygn svettningar, kramper, syner, hörde prylar som inte fanns, oro, dödsångest mm. Avgiftade mig själv vilket jag inte borde ha gjort, efter att ha läst i efterhand om hur allvarligt det är med dille.

Tack för era kommentarer & stöd.

En numer nykter alkis sedan 5-dygn, denna gången måste jag fixa biffen. /J

vill.sluta

För egen del tänker jag.
Inte så att jag dyngar ner mig i många dagar.
Men fördjävla loj och faller så otroligt lätt för frestelsen.
När papegojfaaan kraxar på axeln viker jag ner mig så lätt.
Bara att dricka är inte så farligt intalar jag mig, em öl här eller en öl där. Blir till fler och lite vin på det.
Sedan somna i soffan, upp till jobbet mitt i natten.

Sköta jobb ok, tränar och är riktigt aktiv med barnens aktiviteter.
Har jag problem?

Sorry mycket detta i din tråd, men mycket kom fram i insikt för mig just nu i skrivande stund.

Skriver mer i min tråd, men även jag har svårt art låta bli att falla för frestelsen igen och igen.......
Har för faaaan INTE klarat tre helger i följd sedan jag hittade forumet i oktober.

PAA kan det bero på det?
Nu kör vi, jag är på IGEN!
/A

vill.sluta

Anli också, Fia även hon, många före oss.
Viltet bevisligen visade att det går.
M.t skrev till mig häromdagen att jag nog skulle må bra av vitt. Som ALLTID hon är så exakt rätt i sin analys.
Och det värsta är att jag vet detta.

Jörgen jag tror på dig, och mig!
/A

Jörgen69

Tack för pepp, nykter snart två veckor nu efter kraschen. Allt börjar ordna upp sig till det normala igen, både min familj och jag har lärt oss att läka efter ett sånt här misslyckande, eftersom det inte är första återfallet för mig, hoppas dock det är det sista.

Var på ett AA möte idag där en kille i min ålder satt och delade om en hemsk period han haft nyligen och varit nykter i en vecka nu.

Fantastiskt att hans känslor överfördes på mig till 100% det var svårt att hålla tillbaks tårarna då jag kände och identifierade mig enormt med denna kille.

Känns bra att få ut detta av AA möten, jag behöver detta frekvent för att hålla mig nykter, vet med mig att jag tagit för dåligt ansvar gällande mötesgående tidigare. Och återfallit i tankevurpor och drickande.

Nykter och skapligt balanserad,

Ha en fin helg på er / J

Jörgen69

Hej på er känns bra att hittat tillbaka till ett nyktert leverne, vi bokade en resa till varmare breddgrader över påsken och sover sista natten på hotellet inatt och flyger hem till kylan imorgon.

Har varit orolig samt haft liten lust till att resa senaste tre åren efter jag gått in i behandling för min alkoholism.

Känt sorg och saknad i själen att inte kunna dricka vinet till maten, ett gäng öl vid poolen mm. Detta har hållet mig borta från att resa utomlands vilket vi gjorde ofta under min aktiva fas i livet som alkis.

Sista åren blev det inte bra med alkohol under så många dagar utomlands, började alltid med öl vid poolen, ärende till rummet för att fylla på med GT eller whisky.
Så höll det på tills sängdags var dag, bra på örat.
Dålig sömn, dåligt mående, dåliga relationer MED ALKOHOL.

För att avsluta semestern med ångest oro och dåligt samvete på flyget hem och väskan full med sprit & mera ångest.

Denna gången förbokade vi hotellrummet med minibaren endast fylld med vatten, jag tog antabus som ytterligare säkerhet och trygghet för både mig och min familj.

Detta blev den bästa resan på många år för oss alla, bra sömn, bra mående, bra relationer UTAN ALKOHOL.

Upplevt och njutit av god mat, spelat tennis, golfat mm på nykter kaliber UTAN ALKOHOL

Imorgon åker vi hem efter en fantastisk semester UTAN ALKOHOL!!

Hälsningar till er alla.

Jörgen Nykter alkoholist.

vill.sluta

Härlig läsning, bådar gott för alla som vill pröva.
Här stundar storstädning, ligger och dricker kaffe och lyssnar på radio.
Resten av la familia sover som grisar zzzzzzzzzz
Kommer bli en bra helg för alla, hopas jag!
/A

Grattis till ett bra beslut och en lyckad semester! Det är inte lätt att våga tro att man kan vara nykter på semesterresa. Att klara att inte göra "undantag" på semestern. Men dom resor jag gjort som nykter har blivit dom mest minnesvärda, ur flera aspekter. Nu har du en bra grund för fortsättningen. Lycka till!

FylleFia

Låter som en underbar semester. Att komma hem utvilad istället för nersupen. Riktigt bra jobbat Jörgen! Jag vill nog testa detta expriment i sommar när vi ska utomlands i tre veckor. Kan bli tufft eftersom min man gärna tar ett par glas. Nej han är inte alkoholist och han tvingar verkligen inte mig att dricka. Men jag tänker nog i samma banor som du tänkt förut. Så trist att inte få ta sig ett glas vin till maten, eller på balkongen eller slutligen efter ca en vecka, till frukost! Nu lät det ju inte så mysigt längre. Hur reagerade din fru/partner? Blev det helvitt där också? Grattis till över en månad!

Fia

Jörgen69

Det är eller rättare sagt var så förr, efter en veckas semesterdrickande blev återställaren nödvändig, fan va gott att slippa detta! Jag minns hur dålig jag var i magen när jag höll på som bäst uppblåst och konstant orolig i magen, frenetiskt tuggande på Fisherman eller tuggumi.

Som svar på din fråga hur min fru reagerade på vår semester, äntligen kunde jag ge både min fru och grabb en semestervecka av enbart glädje & trygghet, utan oro och dålig sömn för dom.

Tyvärr var det många årsedan dom upplevde en sådan semester, jag hoppas och måste tro att dom aldrig behöver uppleva en dålig semester ihop med mig igen.

Min fru tappade totalt intresse för helgvin ca ett år innan jag kom i behandling för min alkoholism.
Men innan mina problem blev för stora så drack även hon med måtta, likt din man.

Jag känner ett väldigt stort stöd av att min fru valt bort alkoholen, skulle nog varit svårare ytterligare att klara upp detta för mig om så inte vore.

Måste fixa biffen denna gång, jag tror faktiskt att jag har koll på läget. Mår mycket bra och tänker väldigt lite runt A.

Hälsningar Jörgen Nykter alkoholist

att höra Jörgen! Ja, innan jag var så korkad att jag skulle prova på en helg förra sommaren, så hade jag en period på ca 8 månader nykter. Mådde för det mest mkt bra. Under den tiden hann jag och min fru med två utlandssemestrar, helt utan alkohol för min del och mkt lite för hennes del. Jag kan inte komma ihåg att jag saknade alkohol alls utom en kväll på en restaurang när ölglas glimmade mot solljuset som silade in på puben. Men det var ju bara en optisk synvilla egentligen, av den förföriska drömmen om ett lustfyllt och trevligt drickande. Mitt stora problem med drickandet har dock inte varit på semestrar egentligen, då är jag ju med min fru eller familj, och det finns inte utrymme för det hämningslösa drickandet. Det tar jag med råge igenom när jag väl är hemma igen och kan dricka ostört när alla lagt sig. Just nu känner jag en stor glädje i att vilja vara nykter igen, och ser fram emot varje dag och kväll nykter. Och inte minst kommande semestrar med sinnena i behåll. Alkohol innebär ENBART skit för mitt liv, och det känns som om jag till fullo förstår det. Alltså ska jag ha en bra sista del av mitt liv finns inte minsta droppe alkohol på kartan. Och det känns på intet sätt som någon uppoffring eller saknad. Det kommer säkert dåliga dagar, men det känns grundmurat att INGET, inte ens tillfälligt, blir bättre med alkohol.
Skönt att få skriva ned dessa tankar.
/Fenix

Jörgen69

Hej Fenix, känns bra att läsa dina rader och visst känns det bra att få ner sunda tankar&värderingar i skrift.
Visst var alkoholen bara elände dom sista åren, satt även jag och drack nattetid gärna framför datorn, när familjen sov.

Har haft 6månader som längst nykter utan återfall, men försökt att sluta i ca tre år nu.
Instämmer att det är gott liv utan alkohol, många fördelar med nykterheten som sagt. Även min plan är att nu räcker det, tror faktiskt inte jag orkar längre heller.

Men det goa just i skrivande stund är att jag inte vill längre, känns som kriget innombords är över på riktigt :)
Jag tror mig ha lärt mig hur jag skall hantera det dåliga måendet om/när det kommer tillbaks.

Jobbar på att fila ner mina dåliga sidor/tankar som då och då ploppar upp, vilka utvecklades under missbrukarJörgens tid.

Men det går åt rätt håll, han får mindre och mindre att säga till om.

Sköt om dig

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist

Jörgen69

Hej på er, har haft en mckt bra fredag lördag, AA möte idag ett gott lugn infinner sig i huvudet, jag känner när jag sitter på mötet hur min hjärna varvar ner även pulsen sänks.

Detta är min medicin som jag måste ha en gång i veckan minst och som så smått börjar bli något jag inte vill va utan.
Bio med frun och lite god mat på restaurang efter.

Sköt om er

Hälsningar Jörgen Nykter alkoholist

Mirmir

Hej! Är ny på forumet och känner att jag hör hemma här. Dricker alldeles för ofta och för mycket. Har funderat på mina alkoholvanor under en längre tid och känner mig allmänt som en looser då jag aldrig håller mina löften gentemot familjen. Funkar annars bra...mao jobbar på båt och har ett ordnat liv men dricker som sagt för mycket och för ofta. Känns som att livet utan alkohol vore tråkigt...vill sluta och ändå inte. Min 10 åring blir ledsen och jag älskar honom mest av allt men ändå är det svårt...!!!

Benguela

Grattis till att hitta hit! Här finns det många att få stöd och inspiration av. Mycket kärlek och omtanke.

Nu skrev du just i en tråd från 2013 (mycketninspirerande tråd, jag läste den enbart för att det fanns en ny kommentar - din - i den.)

Uppe till höger kan du se en länk Starta en ny tråd (eller liknande). Klickar du på den får du chans att skapa en egen tråd, göra anteckningar om hur du mår, få kommentarer och stöd från andra mm.
Lycka till!