Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

Tack sommarflickan <3
det där gjorde mig glad. Det samma till dig!

Dagen rullar på, haft några gråtattacker. Men tror jag mår bra överlag.
Ska hoppa in i duschen nu och sen in till stan för att lämna in sjukintyg till jobbet, sen ska jag träffa en polare och tanka lite energi. Tror det blir glass och promenad.
Vackert väder ute också.

Hoppas ni får en fin dag allihopa :)
Tack igen Sm18.

Knäpp dag idag. Varit mer ledsen än vad jag brukar känna mig. Insåg när jag kollade i min app att jag borde ha mens nu. Kan ju vara den skiten som spökar också. Livet som kvinna va ?

Kände en typ av aggro på tuben, stog och svettades i en bastutunnelbana. Massor av folk. Väldigt varmt. Rusningstid. Humöret sjönk och jag kände för att nita någon. På riktigt alltså ?

Meeeen sen kom jag av tuben, träffade min polare. Vi käkade glass och gick i solen. Stötte på lite gasumusikanter och humöret sken upp en aning. Stockholm är väldigt vackert på sommaren.
Speciellt vi sådanadära små mickromoments, när allt bara är bra. Ljummen vind, solsken, sällskap, musik, glass, glada människor som går förbi och inga problem. Det ger iallafall mig energi. ☀️

Fick tag på min läkare tillslut, sånt morgon startar jag voxra. Fick ställa alla frågor jag behövde, framför allt ska de inte vara beroendeframkallande. ?

Gjorde även sönder toaletten på något magiskt vis idag. Försökte laga den samtidigt som jag bölade. Löv lajf!
Kunde inte laga skiten för jag har tummen mitt i handjäveln. Så en annan polare kommer hem i kväll och ska försöka laga den. Håller tummarna. Allt löser sig. Även toaletter. -_-

Fridens ?

Känner igen det där på tuben, värme, trängsel, stress. Då brukar jag också känna för att nita någon. Men jag skaffade sånna hörlurar som är brusreducerande och så blundar jag med en ljudbok och *poof* alla borta.
Men du verkar ju haft en väldigt tuff period (våldtäkt, hemskt!) så jag förstår att det är motigt och jag hoppas medicinen kan hjälpa dig på traven så du hittar tillbaka till livet. Det kan ju bli lite tuffare första tiden så håll i och ta extra stöd av polarna. (Kan ju viska att jag brukade gråta ganska ofta i början av mina depressioner, det lättar på trycket. Men det får man inte göra som man, rent officiellt alltså så schhh).

Tack ^^
Ja jag har oxå sådanadära ljudhörlurar, bästa skiten jag köpt på länge ?
Vilken bok/podd lyssnar du på? :)
Lovar att inte berätta för någon om du inte berättar min hemlis heller ? Kan starta en klubb som heter "annonymalipsillar" ??!

Idag blöder jag ✌️
Äntligen. Så det förklarar gårdagens humör och förregår.
Och i kväll ska jag ut och skaka mina lurviga! Ska bli så sjukt kul att komma ut bland folket igen.
Tror vi ska till goldenhits, men det är inte helt bestämt ännu. ?
Tänker ladda upp med Loka chrus och färsk lime ?
(Tips från coachen, det är så himla gott).

I morgon kan jag checka av 25 dagar helt nykter. Ska ha det i bakhuvudet om hjärnan börjar svikta i kväll. Men idag ska jag vara nykter iallafall, det har jag lovat mig själv. Så så får det bli :)
I morgon vet jag inte ännu, men idag och i kväll är jag det.

Fridens ?

Jag skulle på semester men det blev till att jobba hemmifrån i kväll för att slippa sen, ush.

Brukar lyssna på antingen självhjälpsböcker/ledarskapsböcker/faktaböcker eller deckare. Om jag är pigg och uppåt blir det mer fakta och självhjälp. Är jag nere blir det deckare (ibland SciFi också) för då orkar jag inte ta in för mycket information.
Blivit en del creepypodden, radiopsykologen, beroendepodden och tyngre träningssnack också. Ogillade fyllepodden.
Hoppas du har/hade kul på Golden Hits!
Aldrig varit där nykter :)

Precis kommit hem från en kväll ute på stan. Så.jävla.lycklig!

Herregud vad vi dansat, min klänning blev blöt av svett XD
Massa blinkande lampor, grym musik och bara låta kroppen skrika av glädje i takt med basen.

Mötte upp mina kompisar vid 18, förfest på en solig balkong. Djupa samtal. Sminka sig tillsammans. Skratta, dansa och bara vara just där och då. Nykter.
Jag testade ett afritt rosevin, var väl helt okej. Somrigt om inget annat. Jag saknade ingenting.

Tog en Uber hem, inget illamående. Tittade på soluppgången och njöt av endorfinerna. Tog en protteshake nu precis. Duschade, sminkade av mig. Ingen mega meny på donken, ingen hink brevid sängen. Pigga ögon Fasten klockan är mycket, och en trött glad kropp.

Nu ska jag sova. I kväll/natt var en av de bättre kvällarna jag haft på väldigt länge ❤️

Fridens ?

Inser att jag faktiskt dansat in i min 25e nyktra dag, bokstavligt talat.

Hur jävla gött är inte det? ?❤️

Riktigt härligt faktiskt. En riktigt boost ?

Vaknade upp vid 1030 av att en polare ville åka och bada. Så så blev det. Äter glass i solen (så mycket glass denna veckan ?).
Lite skillnad att vakna upp trött men relativt fräsch efter en utgång. Känns väldigt bra ?

I kväll ska vi laga pizza. Är glad över att jag faktiskt har vänner som vill vara med mig Fasten jag mått dåligt så länge. Bara en tanke sådär :)

Fridens ?

Sommarflickan2018

Även om du mår dåligt så verkar du kunna aktivera dig och har fina vänner som finns där, det betyder så mycket. Jag ligger bara några dagar efter dig och det känns skönt att följa någons resa som är ungefär lika färsk som ens egen (även om det inte är första gången för dig). Det ger iaf mig styrka av att läsa om din kämparglöd och dina fina vänner och hur du bemöter varje dag. Jag är tacksam att du är här, även om jag givetvis hade önskat att du slapp.

Kram på dig!

Tack sommarflickan ❤️
Jag satte som mål denna veckan att träffa en kompis varje dag, som test .
Eftersom det gett mig energi.

Och det har faktiskt gått riktigt bra. Tvingat ut mig från min lägenhet varje dag. Behövt sminka till mig, sköta hygien etc.
Det är skönt att lyssna på andras livsvärldar, komma i från min egna hjärna en stund. Två av kompisarna har varit vänner son jag inte träffat på länge, så det har varit lite nervöst innan. Men väldigt kul och lite utmanande.

Idag var en sådan dag, när man fortfarande är i lärakänna stadiet.
Men det var så avslappnat, han kan nog bli en riktigt god vän. Vi får se :)

Hörde av mig till en annan polare som kommer över för att mysa och sova över. Det blir första gången som jag får närhet sedan uppbrottet. Och det ska bli väldigt mysigt att möta honom nykter (inte första gången vi sover ihop, men det är nog första gången jag träffar honom nykter från start).

I mirgon tror jag att jag behöver en dag med egentid. Landa lite :)

Sommarflickan. Jag tycker det äe väldigt skönt att vi är på samma nivå också, inom samma tidsspann. Ger mig motivation till att fortsätta också.

Kram på er alla där ute i cyberspejset ?

Min sovkompis hade med sig en flaska Champange igår kväll.
Och sa att vi skulle fira mig, för att jag är jag. Först tänkte jag att vi skulle kunna öppna den, och att jag bara skulle ta en liten sipp. Men jag ville inte, så jag sa att jag inte vill för jag precis börjat med medicinen (igår). Men tackade ödmjukast för gesten. Han förstod, han går också på medicin. Vem går typ inte på medicin nu för tiden egentligen...

Det var jätte mysigt att sova med honom i natt. Att äntligen få krypa ner i en famn. Närhet, pussar och kramar. Han är vacker. Lång, solbränd, mörbruna ögon, vacker. (Påminner lite om mitt ex när jag tänker efter ???‍♀️)Han sa att det var skillnad på mig nu, sist vi träffades var i april. Så jag hoppas det skett någon typ av förändring. Jag tror det, det känns som det ☀️
Det är 3 personer som sagt att jag verkar gladare nu. Det gör mig glad.

Efter nattens och förmiddagens mys mötte jag upp en annan polare och åkte för att kolla på slott. Vilket jäkla väder vi har idag! ❤️?
Sen köpte vi milkshake. Vilket betyder att jag lyckats med mitt veckomål med en glass varje dag, och träffa en kompis varje dag.

Utvärderingen blir att glass är fan så gott ❤️
Jag får verkligen mer energi av att träffa andra. Men hade nog behövt en dag bara för mig själv.
Vet inte vad nästa veckas mål ska bli ännu. ?‍♀️
Man kan ha förfest, utgång, myskvällar och träffa människor man inte känner så himla bra, helt nykter och fortfarande vara bekväm. Jag utvecklas.

Fridens ?

Lite svårt att somna igår, vet inte om det var värmen eller något annat.

Idag ska jag försöka hitta något typ av vattenhål och lägga mig där. Lägenheten är alldeles för varm för att hänga i.

Annars har jag inga planer alls idag. Känns ganska skönt ändå. Lite tråkigt, men skönt.

?

Inser att det är först nu som jag faktiskt känner mig lugn. Sjukskrivningen har varit sedan i april. Men nu, idag så tändes en lampa (metaforiskt) i mig. Jag har behövt denna pausen. Jag har behövt sömnen och vilan. Jag har behövt solen och egentid.

Fan jag har kämpat i flera år utan ordentlig vila. Flera jobb samtidigt, studier, relationer, oro kring ekonomi, kriser, flyktbeteenden i alkohol eller andra destruktiva handlingar och alltid i 120knyck. Det är första gången som jag faktiskt har tiden att vila.

Det är en konstig känsla. En känsla av frid kanske? Jag vet inte riktigt.
Min hjärna bearbetar fortfarande jobbiga minnen som poppar upp.
I vanliga fall har jag inget minne alls (utan att överdriva. Det är problematiskt att inte ha ett minne). Men jag tror att det kanske kan vara min hjärnas sätt att orka överleva. Och det kombinerat med konstant stress jtefrån och innefrån, det påverkar ju minnet. Det måste det.

Iaf, jobbiga minnen och situationer som jag varit med i dyker upp. Känner ett stresspåslag, skam, uppgivenhet när de kommer, men precis som i drömmen Där jag hälsade på mig själv, ser jag mig själv som vuxen brevid mig. Jag finns för mig nu, jag är inte ensam. Jag har mig själv att lita på.

Idag dök minnet upp från första gången som jag funderade på självmord. Jag var väl 15-16år, saker började precis skita sig. Mina föräldrar skiljde sig i en smutsig skilsmässa. Jag blev medlare. Min far sa upp kontakten med mig. Träffade en manipulativ dålig pojkvän. Tappade motivationen till studier. Hade slutat med alla fritidsintressen. Och precis flytt från ett jätte stort bråk med min mor, som slog mig.
I minnet står jag vid en klippavsats. Tittar ner. Funderar på om det kommer göra ont. Det är vår, solen skiner. Jag är långt in i skogen. Ingen kommer märka på flera timmar att jag är borta.

Och Poff! Så står jag brevid mitt tonårsjag. Tittar på mig med lugn. Jag var så vilsen och ledsen, och ung och naiv. Så jag står där brevid mig själv i minnet, och lugnar, tröstar.

Kanske förlåter jag mig själv?

Jag vet inte riktigt. Men det skänker ett lugn, och ännu en pusselbit i hålet i mig faller på plats.

Utan alkohol har jag tid för berabetning och reflektion.
Utan alkohol självläker jag.
Utan alkohol blir jag sakta men säkert mig själv.

Fridens ?

Läste om din pappa och har nyligen haft diskussioner med andra om väldigt liknande situationer där ena föräldern säger upp kontakten helt. Min pappa är fungerande alkoholist och misshandlade oss, mest mamma, innan vi stack. Men många år och terapi senare är han för kontaktsökande, men ger inte upp. Vi träffas från och till men han är mest patetisk. Han klarade inte ansvaret så han tog till våld, men utan ansvar så funkade han bättre och slogs inte. Hur som helst så var han aldrig beredd att släppa kontakten helt. Jag skulle aldrig kunna stå ut utan kontakt med mina barn, helst vill jag bo med dem tills de flyttar, men om det skulle gå åt skogen så vill jag ju träffa dem så ofta det går. Så jag funderade på hur man blir en sån förälder som bara släpper sina barn? Det måste väl ändå vara en väldigt allvarlig störning?
Inte så alkoholrelaterat kanske.

Ja mammor ich pappor är ju inget mer än bara människor de också, rent krast. Men som barn behöver man ju dem.

Jag gick flera år utan min pappa mn vi har kontakt idag. Jag har förlåtit honom. Men jag tror det fuckade upp mig ganska hårt.
Samma med mamma min, tror hon fuckat upp mig ganska hårt också. Jag litar inte helt på någon av dem, och jag litar inte på ovillkorlig kärlek från någon av dem heller.

Men de har nog gjort så gott dem kan med de de kunnat.
Ingwn idé att gå och vara arg eller bitter på dem. Men vi har väl inte kontakt varje vecka, utan vi pratar i telefon ibland.

Fruktansvärt att höra om din uppväxt, inget barn ska behöva ha det så :/
Kram

Vill gärna gräva i det där, men jag har inga känslor alls kring det, inte ens om jag verkligen försöker. Men det har format vem jag är idag, vad jag jobbar med och hur jag ser på världen. Men som sagt det är över och borta för mig.

Skönt att inte vara bakis i värmen. Ha en bra dag!

Inte angående föräldrar och deras oförmåga att finnas där när man behöver dem, men inlägget om att du har hittat frid i dig själv. Njut av lugnet du känner just nu och ge dig beröm för att du har tagit dig hit av egen förmåga. Du har gjort det så bra!!!

Jag känner igen det där med att inte ha något minne och hur obehagligt det kan vara. I mitt fall tror jag att det är precis som du skriver, en överlevnadsstrategi. Jag har inte haft en lika jobbig barndom som du, men det har funnits både alkohol, bråk och misshandel i familjen. Tror att jag har lärt mig att bara "stänga av" och vara glad för att orka gå vidare. Jag hittar ibland den frid du beskriver, men oftast är jag "glad" men inte "lycklig" om du förstår vad jag menar.

Så fint att läsa att saknaden börja ge med sig. Du är verkligen på rätt väg! Skickar mycket kärlek till dig idag ;) (Och du kommer att få en ny dos den dag det inte känns lika bra... Kram..)

Det formar oss onekligen. Skönt att du gått vidare från det.
Och JA så jävla Gött att slippa bakfylla i denna värmen. Herregud vad jobbigt det måste vara just nu.