Jag vet inte om det är några "gamlingar" kvar här som var med mig när jag först slutade dricka sommaren 2012. Drack sista gången den 4 augusti den sommaren och var så stolt över mig själv. Drack inte A på typ tre år, men var sedan "tvungen" att testa några gånger per år efter det. Slutade som vanligt med en fruktansvärd bakfylla och ångest. Men höll det bara till de gångerna. Förra sommaren på semestern i Italien var det ju helt enkelt otänkbart för mig att inte dricka i detta maten och vinets land, höll det under kontroll de flesta kvällar men A blev återigen mitt enda fokus. Har druckit fler gånger det här året och det slutar alltid med att jag har total ångest och aldrig mer ska dricka..... Men när jag får ett infall kan jag inte stå emot och när det är sommar igen så kan jag helt enkelt inte låta bli. En vecka i Spanien med en lägenhet full med A och jag trillar dit igen. Några veckor har gått och det enda jag ser framför mig är en kall öl. Eller i ärlighetens namn känslan som kommer med den och många fler. Så jag är här igen efter sex år och inser att jag inte kommit någon vart. Solen skiner och det är varmt men jag ligger inne och gråter med fördragna gardiner. Ska åka till Spanien igen nästa vecka och familjen ser fram emot detta, men jag vill inte åka, vill boka av men inser att det är taskigt mot familjen. Finns det någonstans man kan åka på semester där inte alla man ser har något med A i sin hand?
Förtvivlad, trodde inte att jag skulle hamna här igen, sex år senare.
Är dessutom sjukskriven för djup depression sedan ett halvår tillbaks.

Vännen,

Jag är ny här relativt sett och vill bara säga spontant att du är så tapper och en sån kämpe som hållit dej borta från A så länge och konsekvent som du gjort. Bravo till dej !

Sen hoppas jag att du finner styrkan att avboka, kanske med din depression som förklaring. Utsätt dej inte för frestelserna, gå in i din bubbla och sök hjälp för jag tror du behöver någon att prata med. Styrkekramar ?

Chump

Att du inte kommit någon vart under dessa år är ju faktiskt inte sant. Du har nu förskanskat dig 2 viktiga erfarenheter

1.Du drack ju inte på 3 år!, så du vet att du klarar flera år utan alkohol

2.Att du inte klarar att testa lite då och då utan att det slutligen leder dig tillbaka till överkonsumtion och ångest som ska lindras med mer alkohol.

Vet din familj om hur du känner inombords, har de inte reagerat på att du dricker för mycket när du väl börjat?

Tror du att det vore möjligt att du åker till Spanien för familjens skull? snarare än att du får leva ut. Att syftet med resan för din del vore att konfrontera ett scenario som du har väldigt svårt för. Överkomma det trots..... tomhet? över att du inte får dricka på grund av ett högre värde än alkoholen. Så du kan åka hem ångestfri och med en enorm stolthet över den styrka du uppvisat

Tack för kloka ord, båda era inlägg ger mig något att fundera över.
Jag hade svårt att hitta och logga in i min gamla tråd men tror nu att jag lyckats.
Så i fortsättningen hoppas jag att ni hittar mig som Sommar12 (sorgligt nog) och i tråden Steget.
Hoppas vi ses och att jag kanske kan hjälpa er också.