Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

... är precis vad jag också har använt alkoholen till. Ofta somnat i soffan eller med TVn på. Inte roligt. Men, som ni beskiriver, ibland känns det som om hjärnan kokar över och det enda som kan lindra är alkohol...

... av era hälsningar. Jag drack alkohol en dag den här veckan av pur ilska och förtvivlan. Men sen upp på den nyktre springare igen, den med den starka trygga ryggen, och där sitter jag stolt och belåten igen. Ni är ett sånt fint stöd, alla fina. Igår var jag på trevlig krog och drack mineralvatten utan sug. Tillsammans med en av de väninnor jag väljer att umgås med för alkohol är inte gott i hettan tycker hon och jag håller med.

Jag kryssar omkring i forumet och läser om hur vi alla kämpar. Vänd på orden - alla vi kämpar. Vi försöker iallafall och det är väl det som räknas. Vi får försöka ?

Det är så skönt och tryggt. Ärligt. Nykter, trött ( min trogne följeslagare tröttheten ), belåten.

Den iskalla saften ( light, passionsfrukt, m isbitar ) glider ner i strupen. Ungar och djur harmoniska. Hett som satan ute; håller mej inne. Snöar in på gamla filmer.

Fri från ångest och sånt som jagar/jagat.

Lite intendiv vardagslycka här i stillheten ??

Jag beställde det efter att ha läst om det här på forumet. Väckte viss nyfikenhet från barnet när hon öppnade apotea-lådan och fann en burk full med vitt pulver. Inte för att jag nånsin sysslat med sånt.

Gjorde en ( för mej ) intressant observation: som fd bulimiker drar ångesten igång när jag ätit, speciellt när jag ätit nåt ’onyttigt’. Igår var det pizza. I vanliga fall hade hjärnan börjat sjunga att ’ nu har du sabbat den här dagen, nu kan du lika gärna äta en glass med. Eller 2 !!’ Men jag funderade lite och kände inget ångestsug alls. Om så effekten är placebo, så var den välkommen ?

Ett steg i taget, lägg pusslet eftertänksamt !

Ligger här bakom fördragna gardiner och surfar runt på forumet. Tänkte mest hälsa på och säga att jag läser alla dina inlägg och följer din reda med spänning.

Jag har en lugn vecka med min älskade här på besök från andra sidan Sverige. Här har mest konsumerats saft och kaffe. Vin i ytterst små mängder, till måltid. Han dricker knappt alls och jag har trappat ned från lite till nästan inget. På måndag går jag in i en vit period, fast jag har inte druckit idag, kommer inte att dricka idag och inte imorgon heller.

Sinnesfrid råder här, och det önskar jag er alla mez.

Sommarflickan2018

Härligt att ha en vecka med sin älskade och bara ta det lugnt och njuta av varandra.

Härligt att det blivit så lite alkohol och att du nu ska gå in i en helnykter period. Heja dig!

Kram

Tänkte fokusera på mat också, samtidigt, liksom. Alkohol är socker men annorlunda eftersom den har en annan kemisk sammansättning. Därför har ren alkohol 7 kalorier/gram jämfört med andra kolhydrater som har 4 kalorier/gram. Protein har 4/g och fett 9/g. Alkoholen ligger därför närmare fettet energimässigt lika för lika.

Jag tål socker och pasta dåligt, kroppen liksom rusar av det.

Kommer att undvika socker/kolhydrater under dessa 40 dagar och äta mycket protein och grönsaker ?

Hittills har det blivit hamburgare med hemgjord coleslaw ? !

Bra dag. Skall gå och lägga mej nu. Helt slut. Många dråpligheter.

Maten funkade med ??

Så länge jag är 100 % ärlig mot mig själv och andra mår jag bra. Tummar inte på det längre. Gör jag det så mår jag dåligt...

Lite bra frukost i kaggen, så ja ? Bra ?

s***n vad trött jag är. Nåväl, det är hettan, fysiskt arbete och säkert lite undersövd med. Sov så himla gott när älsklingen var här förra veckan. Saknar det, våra kvällsdopp för att svalka oss, glittret av månen i vattnet, båtresan.

Han vet allt om resan jag gjort och den jag gör just nu. Är som en fyr som lyser klart när tjockan lägger sej. Han är fysiskt stor, mentalt en force of nature och han har söta fötter. Och han är helt normal.

Han kommer aldrig att läsa detta men älsklingen, tack för att du lindar in mej i din trygghet och för att jag får vara liten, rädd och stark samtidigt. Du förstår nu mitt behov av total ärlighet och uppriktighet och du är modig och rak. Du mådde inte så bra vissa stunder heller för det tar att skilja sej och att få jobba dubbelt på jobbet för att man är så lojal och stormar fram med empatin som en supermancape fladdrandes bakom sig men jag har gjort samma resa och jag vet att det krävs styrka och uthållighet. Tack för att du vågade tro på kärleken fast du var trött och nollställd efter ett långt förhållande där du gett allt, tills inget fanns kvar.

Jag älskar dej. Jag skall göra din börda lätt. Ikväll och för alltid är för dej.

All min kärlek.

John-Erik

Väldigt fint skrivet!
Kärleken är det viktigaste <3.

Kram

John