Hej lever med med min sambo sen 7 år tillbaka. Innan vi träffades hade han en bakgrund med alkohol/drogproblem. Men varit ren då i ca 3 år innan vi träffades. Efter vi varit tillsamman i 5 år började han drick ordentligt då han jobbade mkt o blev ej uppskattad på jobbet. Bytte firma o sedan ej "omtyckt" där. De slutade med att sov blev inblandad då vi har ett barn ihop. Tillslut hamna han på behandlingshem med eget iniativ o familjen stöd. Han var där i 5 veckor. Kom hem var stabil fick återfall 3 månader senare därefter varit ren i 1 år. Efter behandlingshemmet har han varit på beroendemottagningen veckovis o tagit antabus. För inte länge sedan hamna han tillbaka igen där han drack men denna gång "endast 1 dag. (tidigare tillfällen har han varit bort och ej kontaktbar via telefon i ca 2 veckor. Ej haft vetenskap om var han va) innan sista gången har han dessvärre tänkt på gränser o tagit ngn öl på helger vilket ja vet ej e ok. Han har med eget iniativ tagit kontakt med läkare och fått diverse mediciner för suget och antabus. Nu e semestern nära o vi har bokat resa utomlands.
Jag vänder mig hit för att få de stöd ja kan få samt tips.

Du har hittat hit och skrivit ett par inlägg där du berättar om situationen med din sambo. Han har jobbat med sina alkoholvanor och tagit stöd på flera sätt. Det är snarare regel än undantag att det kan gå lite upp och ned med snedsteg på vägen samtidigt viktigt att du känner vad det är du behöver i er relation för du ska må bra.
Det låter som att han tar stödet han behöver och nu gör du det också. Att du skriver här är en sak du väljer att göra för att få tips och råd, kanske också ett steg i att ta hand om dig själv?
Ni ska snart på semester tillsammans och kanske ökar det din oro för hur det ska gå när det kommer till alkoholen. Hur ser er kommunikation ut kring det, kan du prata med honom för att få veta lite kring hans plan under semestern?
Du vet ju bäst vad som känns mest rätt just nu när det kommer till det såklart.

Bra steg att du börjat skriva här, ibland tar det lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger. Fortsätt gärna berätta hur det går för dig. VI finns här för att stötta.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Kakan36

Hej, tack för svar. Semesterresan blev ej av. Kände att de skulle bli för spänt med tanke på att systern skulle va på samma plats i hon vill ej att han får mer chanser. Då han gång på gång ej fullföljer eller tar ett återfall. Han är i kontakt med läkare som ordinerat mediciner för ångest, antisug mm. Men han tycker inget hjälper. De e för små doser anser han. ( kan sj inget om de, men låter konstigt att man ger samma dos till en person på 60 kg som på 95kg) jag ser hur han kämpar o vill verkligen inte ta till ngn alkohol. Nu ska han även börja gå på AA o ge de en chans.

Jag vet ej hur jag ska ställa mig i detta r de gäller att medicinen inte funkar. Att se honom så... Ja va ska man säga. Han kan lixom inte känna lugnet. Han har adhd som diagnos oxå. Jag har tagit i kontakt med kommunen för att få lite dtödsamtal. Men sist jag var där så tyckte ja de kändes sådär. Gav lixom inte så mkt. Har svårt att tala för mig.

Kakan36

Hur kan jag o sambo hitta rätt person som kan hjälpa honom. Beroendemottagningen där vi bor ger endast antabus o vill sätta in adhd medicin. En annan läkare skriver ut medicin men låga doser.

Jag vill att han ska hitta ngn som han kan prata med ordentligt o få hjälp så han har lite stöd. Samt medicinering.

Vårdcentralen vara något kanske! Med tanke på att han har ADHD borde en läkare kunna hjälpa honom vidare med medicinering och samtalsstöd! Bäggedera erbjuds ju på vårdcentraler! Dom kan säkert hjälpa er vidare också! Försök också att ”fånga upp” dig själv så inte allt fokus blir på honom! Du har det ju också jobbigt i detta! Vilket fint stöd du är för din sambo!

Kakan36

Inser nu egmfter nfr8 veckor. TT livet bara rullar på i all fart. Han tar sin medicin för ångest o sug. Men resten? Man/jag bar tappat allt. Imorrn ska ja va på honom att gå på aa möte som han lovat. Att medicinera enbart räcker ej.

J vet att ja ej ska glömma mig själv. Även om han inte orkar/ vill gör saker så åker ja ändå med dottern.