Så om 1 månad ska jag till Spanien.
Jag har idag inte druckit på 10 dagar trotts att erbjudandet funnits. Känner mig stolt.
Men så ska jag till Vinernas land Spanien.
Kan ni ge mig tips, stratergi och motivation hur ni löst det så jag vet hur jag ska fixa att motstå.

Det kommer vara en utmaning, jag är 90% säkert på att jag fixar det. Och gör jag det: då klarar jag mig i alla situationer.

Kram

Nyckelpigan23

Hej!

Grattis till dina 10 dagar!

Hur har dina dagar sett ut hittills, kanske helgerna framför allt? Vad är syftet med semestern, sol, bad godmat? Allt detta kan du uppleva, om inte ännu bättre!
Ska själv utomlands, redan imorgon... funderar på att bryta gamla semestervanor. Ett tips som jag själv funderar på att följa är att träna på morgonen. Har hotellet gymanläggning kan det vara en bra start, alt en långpromenad. Att börja dagen med att känna sig nyttig kan inte vara annat än bra, det vill man ju inte gärna förstöra.

Hoppas det går vägen för dig!
Kram

Ellan

Hej,
Min första semester utomlands i nykterheten gick oxå till värmen. Och jag hade lite olika strategier. På vissa platser visste jag att det skulle drickas och finnas alkohol så dessa situationer var givna. Jag visste att då beställer jag annat Att börja dagen med motion gjorde att jag kände att resan fick ett annat fokus. Likaså kvällarna. Långa promenader, kvällsbad och kortspel på balkongen. Jag undvek långa middagar ex för dessa kände jag var starkt förknippade med vindrickande. Sedan finns ju alkohol att köpa precis överallt och det var jag inte beredd på. Fick mig en tankeställare en dag då tillfället dök upp. Att jag skulle kunna dricka utan att någon skulle veta... men ett djupt andetag och sedan gick jag därifrån. Att hitta nytt fokus för resan var min strategi. Inte bara sol, bad och mat. Utan träning, upplevelser och lite egen vård. Köpte hudprodukter i taxfreen tex.
Det går hur bra som helst att vara utomlands men jag tycker att du är klok som planerar och tänker till.
Kram
Ellan

Tjejen91

Va smart tänkt av er båda. Jag älskar ju träning och löpning framförallt. Kanske jag ska starta dagen med det för att hålla mig på banan. Visst är det märkligt hur man ena stunden är SÅ bestämt, så kommer jag på mig själv med att jag nog ändå klarar av 1-2 glas vin. Men så påminner jag mig om hur jag mår efteråt. Inte värt.

Så bra att du söker en strategi. Det är en utmaning att resa utomlands i början av nykterheten så det behövs en plan. Först och viktigast är nog att du är bestämd från början med att du inte ska dricka. Du kan inte ta ett glas eller två bara för att du är utomlands och det då inte "räknas". Jag har testat det och det fungerade inte.

Jag har varit utomlands ett antal gånger sen jag blev nykter för sex år sen. Det är mina mest minnesvärda semestrar, hmm, på fler sätt är det mest uppenbara. Jag har upplevt allt med klart och öppet sinne och kunnat fokusera på annat än nästa drink.

Promenera, simma, hitta aktiviteter. Till middag brukar jag beställa bubbelvatten, agua con gas i Spanien. Men annars har jag testat olika smothies som drink. Det finns mycket trevliga drycker utan alkohol. På resor brukar jag också dricka läsk, vilket jag inte gör annars. Lyxa till det med lite kolsyrat socker;).

Det kommer att gå hur bra som helst då du förberett dej. Och att uppleva allt med öppna sinnen och nyktert huvud, det är värt mycket. Dessutom läste jag nyligen att det börjar bli trendigt att inte dricka alkohol så man känner sej riktigt inne, haha. Föregångare.
Ha en underbar senester i Spanien!

Sommarflickan2018

Grattis till dina alkoholfria dagar. Jag har ännu inte varit på någon semester där det dricks varje dag överallt men jag hade försökt hålla mig till vatten, med eller utan bubblor vad man föredrar, läsk eller juice. Kanske främst vatten om det är så varmt som det är här för då behövs vatten i hög grad. Du kommer vakna pigg och kunna ta en kaffe tidigt, gå till stranden pigg eller åka på utflykter utan huvudvärk.

Strategin kan vara att du funderar på vad du vinner med att inte dricka och vad du förlorar på att dricka. Vad ger det dig att dricka på semestern egentligen?

Lycka till!