Hej!

Skapade ett konto här för flera månader sedan och har bara läst då och då. Gått igenom mitt livs största kris känslomässigt under året och tagit mitt sedan tidigare redan destruktiva drickande med mig i detta, vilket såklart gjort och gör allting värre. Idag kändes som en bra dag att försöka göra ett nytt ryck att satsa på en förändring som jag förhoppningsvis kan hålla på lång sikt.

Jag har tidigare, för över två år sedan, hållit mig helt nykter i tre månader men därefter har jag druckit så gott som dagligen. Ganska stora till stora mängder - är väldigt alkoholtorelant tyvärr.

29 år.

I skrivande stund är min förhoppning att förändra mitt drickande och lära mig att leva lagom. Jag är inte alkoholberoende men missbrukar vid ångest och framförallt i samband med sömnproblem som jag har, och det är främst detta jag vill sluta upp med (inte minst eftersom att alkohol förvärrar både ångest och sömnproblem = otroligt ond cirkel....).

Kanske finns det någon annan här som vill haka på? Vill väldigt gärna ha kontakt med likasinnade :)

Em

Jag har från och till haft vita perioder upp till 3 månader, men tyvärr har det varit för kort tid för att man verkligen ska förändra något. Nu har jag varit vit i 6 månader, och precis beslutat mig för att köra fram till nyår. Tycker det är lite tråkigt ibland att inte kunna ta något i goda vänners lag, men det positiva överväger stort. Mina närstående börjar lita på mig igen, jag har ett helt annat självförtroende m.m. Och 10 månader är så lite sett ur ett större perspektiv!
Nu går jag inte runt och tycker att jag är jätteduktig, hade man frågat mig för några månader sen hade jag aldrig trott att jag skulle kunna vara nykter så länge, alkoholen var alldeles för viktig. Men man måste ur den onda spiralen innan man kan se klart, och sedan måste det gå så pass lång tid att man "glömmer" riktigt dåliga vanor.
Jag har också missbrukat pga ångest, panikattacker, detta har jag fått hjälp med av KBT/psykolog, så nu återstod "bara" själva drickandet.
Så min förhoppning är som din, jag vill förändra mitt drickande så att jag kan ta något vid tillfälle, men inte på bekostnad på min hälsa, relationer m.m.
Är 31 år.

0.0

Vi ska kämpa! Jag har oxå hållit mig nykter i flera månader... men så kom den där dagen då jag var själv hemma och grannarna bjöd på vin... tja..ett glas kan jag ju ta....men det slutade med 2,3,4,5 .....och full med minnesluckor.. Förstår inte ens att jag vågade prova??? Man blir så grymt besviken på sig själv, men man tror väl att det ska gå bra... men så är det inte, hur svårt ska det vara att förstå??? Det är rysk roulette varje gång jag tar ett glas,
Jag har heller inget beroende, men missbrukar då jag dricker, ingen stoppknapp liksom.
Måste sluta med de här dumheterna då det ger väldiga konsekvenser i livet. Familj o sambo orkar inte med mina fyllor... jag blir en helt annan person, de har satt ner foten nu! Vilket jag är glad över. Ändå provar man.. helt sjuk beteende. Bara kämpa på igen o hålla sig borta från alkohol en längre tid.