Hej!

Jag är en man på snart 34 år gift och med två barn, har insett att jag radikalt måste ändra mina alkoholvanor.

Har druckit sedan jag var 15 år och mer eller mindre varje helg.
Ofta med resultat i minnesförlust, illamående, ångest och trötthet.

Senast i helgen blev det en rejäl fylla med resultat i att jag knappt lyckades ta mig hem med tåg osv.

Då jag är ganska introvert har alkohol alltid varit ett hjälpmedel för mig till att kunna vara social och utåtriktad. Detta har skapat ett beroende för mig, framförallt när jag är på tillställningar med mer än 2 personer.

Jag är också trött på att jag hela tiden inte kan vara den pappa och man jag vill för min familj.

Jag vet inte om jag måste sluta helt, eller om man kan unna sig en öl då och då.
Men då får där nog inte finnas mer än just en öl tillgänglig, annars eskalerar det enligt erfarenhet ganska snabbt till flera.

Jag vardagsdricker i stort sett aldrig, men så fort det är fredag-lördag brukar det minst bli ca 4-6 öl.

Min tanke just nu är att åtminstone prova att ha en vit månad, vilket jag inte haft på ca 8 år. Sedan får jag utgå därifrån och se hur det känns.

Så idag är det alltså dag 2/31!

Femina

En vit månad är väl jättebra men jag skulle råda dig att ta hjälp i tid. Läs AAs litteratur och gå till ett "öppet" AA-möte där du bara kan sitta och lyssna. Även om du verkar dricka förhållandevis lite så är det svårt att klara sig ensam utan stöd. Du ska inte tänka så långt fram. Bara en dag i taget. Tänk på barnen. De förtjänar bättre och du med! Åren går så himla fort. Barn gör sällan som man säger utan som man gör. Vi har ofta fördomar om AA. Att de pratar om Gud och att alla krälat på botten. Det är bättre att ta hjälp innan man når sin "botten" och det där med Gud/Universum/Högre makt kan man definiera som man själv vill. Prova! Själv gick jag på mitt första möte i tisdags och nu längtar jag till imorgon när det är möte igen och jag klarat av en hel vecka nykter. Det har aldrig hänt tidigare i mitt vuxna liv och nu är jag 51 år (med tonårsbarn).
Lycka till!

Tack för ditt svar!
Jag känner mig väldigt osäker på om jag skulle klara av att gå på ett AA-möte, jag hoppas på att jag ska klara av det själv.
Så har jag förvisso sagt otaliga gånger förr, men denna gången känner jag mig mer motiverad än någonsin.
Jag är imponerad av dom som faktiskt tar sig i kragen och går till ett AA-möte.
Starkt jobbat med en vecka nykter!!

Femina

Du måste inte alls gå ensam. Ta med någon som du har förtroende för som vill stötta dig och förstår. "Öppna" möten är till även för dem som inte själva dricker. Öppna möten kan besökas utav precis vem som helst som är intresserad av att få kännedom om hur ett möte går till. "Slutna" möten är endast för dem som önskar sluta dricka. Men även om du går själv kommer du bli varmt välkomnad utav dem som är där.

Jag vågar helt enkelt inte gå till AA. :/

Idag är det dag 3/31, utmaningen för mig brukar inte vara på vardagar, utan fredag - lördag så är försiktigt hoppfull.
Känner mig lite bättre idag, men magen är fortfarande lite kass efter helgens bläcka.

Femina

Hej igen!
Varför vågar du inte gå till ett öppet AA-möte? Tänk efter - vad är det som stoppar dig? Jag blir lite ledsen att höra att du inte vågar för du kommer att bli så varmt välkomnad utav dem som är där. Du kommer kanske känna lättnad efteråt eftersom det inte var så hemskt som du befarade. Jag tror på dig.