Livet är helt åt helvete just nu.. ser inget ljus i mörkret! Åkte för grov rattfylla i fredags .. blåste 0,6.. slapp blodprov.. Jag har aldrig i hela mitt snart 37-åriga liv satt mig bakom ratten när jag druckit! Aldrig! Alltid avskytt människor som gör det.. och nu gjorde jag just det jag avskyr så mycket! Drack tre whiskey på kvällen., blev osams med min blivande sambo.. gick ut.. kände bilnyckeln i fickan o tänkte va fan jag vill bara åka hem!! Hann inte speciellt långt innan jag hade blåljus efter mig.. körde in till vägen o kände hur hela livet passerade i revy.. grov rattfylla! Det känns helt galet! Har heltidsjobb på ett behandlingshem för ungdomar.. just köpt hus där det är inflytt om en månad.. har två helt underbara barn på 9 och 15 år.. har haft problem med mitt drickande sedan skilsmässa 2013.. har skött det snyggt med att aldrig dricka på dagen.. att inte lukta alkohol på jobbet.. tillslut brast det.. för ca 4 månader sedan.. sökte hjälp på öppenvården.. slutade dricka o gick på samtal.. allt gick så jävla bra! Men så kom den här jävla helgen o jag drack o jag körde bil! Jag kommer göra allt för o komma tillbaka! Kommer ta blodprover, gå på samtal, skaffa alkolås.. men hur fasen gör jag nu? Hur går jag vidare.. ligger i soffan som jag gjort sedan igår mer eller mindre.. gråter, skäms, är arg.. känner alla möjliga känslor! Vissa stunder vill jag bara avsluta mitt liv..

Ett nytt liv på väg! I bokstavlig bemärkelse!
Lycka till med allt. Och ta hand om dig
Ikaros

Depp

Tusen tack ? Jag är rörd över allt stöd jag har fått här inne! Pratat med facket idag.. Det enda som jobbet kan säga upp mig för är pga platsbrist isf.. Något annat får jag inte gå med på.. Går de inte med på det så blir det förhandling.. Efter allt som hänt vill jag inte vara kvar, när de inte erbjudit mig omplacering ens ? Jag är utbildad behandlingspedagog och jag kan göra mycket annat än att köra bil! Känns mest som om jag är ett problem som de vill bli av med just nu.. Efter över tre år och alla lovord insåg jag att jag inte är värd ett skit ändå.. MEN jag ska gå med huvudet högt ur det här!! Stor kram till er alla fina människor som kämpar här inne!! ❤️??

Det är verkligen begripligt att du inte vill vara kvar hos en arbetsgivare som behandlar dig så nonchalant. Dessutom brukar stämningen inte bli så bra efter en episod som denna, även om man har saklig rätt att stanna. Du känner själv vad du vill göra. Förhasta dig bara inte, sjukskriv dig ev och låt det hela landa. Titta efter nya jobb och när allt är stabilt kanske du säger upp dig. Önskar dig lycka till med det du väljer att göra!

Tror nog barnet klarar sig bra. Allt är inte alltid perfekt när man blir gravid. En sak i taget, så ordnar sig det mesta. Graviditet för dom flesta har ju inneburit a-stopp. Det är ju bra. Kram

Di arbetsgivare har ett rehabliterigsansvar eftersom alkoholmissbruk är en sjukdom. De kan inte avskeda dig pga detta. De kan dock ställa krav på dig att du ska genomgå behandling, ta medicin mm mm. Nekar du detta så är det giltigt skäl för uppsägning. Jag tycker du ska vända på steken. Använd ditt missbruk till något positivt. Använd den kunskap och de erfarenheter som du har av just missbruk till att hjälpa andra. De du hjälper kommer se att man klarar av att resa sig. Jag är också en man med hög moral och hatar mig själv för det jag gjort.

Mags

Blir så arg när jag läser om hur dina chefer hanterat dig! Privat företag eller? Bra att du är med i facket. Jag hoppas du tagit dig igenom den värsta skammen och befinner dig någonstans där du kan se ett ljus i tunneln!

Depp

Tack för omtanken ❤️ Dagarna går ihop och jag är nu sjukskriven för krisreaktion samt depression.. ja det är privat företag och nu väntar förhandling med facket.. Alla år jag jobbat där och skött mitt arbete prickfritt är som bortblåsta. Jag känner mig så arg och samtidigt ledsen.. Jag gjorde ett stort misstag och det får jag givetvis stå för. Men att inte ens få En chans gör ont.. Idag var jag och lämnade prover hos läkaren för att ansöka om alkolås. Har inte druckit en droppe alkohol sedan den där kvällen.. Är ju också gravid och jag försöker bara kämpa på. Sover knappt längre fast jag verkligen behöver det nu.. tänk vad ett idiotiskt beslut kan vända upp och ned på hela livet.. Tack åter igen för omtanken ??

... stort intresse. Bered dig på en tuff tid framöver, eller så kanske det bara löser sig utan dramatik. Kanske det som är det värsta, – att inte alls ha kontroll – vilket jag tyckte när jag var i en liknande situation. Just då var allt nattsvart kaos och förvirring. Jag tog en minut i taget, och idag kan jag summera att jag lärde mig väldigt mycket och är idag både nöjdare och stabilare. Inte!! knäckt! Det som inte knäcker, stärker.

Kämpe2015

Hej
Nytt jobb på g och nu vill dom ha utdrag ur registret ..
Åkte dit 2015 för grov rattfylla efter separation tänkte jag försvinna
Kan dom säga ifrån när dom ser detta?
Orolig ..
Vill även ta om körkortet men hur ?

monikahasslov@…

Jag åkte fast för grov rattfylla, var utan körkort i 3 år , körde moped till jobbet både vintern och sommar, 2 år fick jag lämnat blod prov , och det kostar mycket , fick göra om körkort från början , men jag klarade det tack vare min bra betalda jobb , ge inte upp !!! Idag kör jag bil och är ståld över mig själv. Licka till.